Super Monkey Ball Banana Mania

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 4. oktober 2021 - kl. 17:55
Del denne artikel:
1 0

Så skal der igen trilles med aber i små glaskugler - Super Monkey Ball er tilbage. Men magien er forsvundet en smule - læs anmeldelsen af Super Monkey Ball Banana Mania her.

Den nuttede abe AiAi er tilbage - Super Monkey Ball er tilbage. Sådan da. Super Monkey Ball Banana Mania er en remake af Super Monkey Ball, Super Monkey Ball 2 og Super Monkey Ball Deluxe i ét spil - tilsat en håndfuld nyt indhold.Gameplayet er fuldstændig som vi kender det; stadig lige simpelt og stadig lige vanedannende og kan stadig være lige frustrerende svært - men ikke helt så sjovt som det var tidligere, det er som om, at noget af magien er forsvundet. Som altid skal man få en lille glaskugle, med en lille abe inden i, til at trille rundt på en bane og indsamle så mange bananer som muligt og nå hen til banens udgang, inden tiden løber ud. Man styrer ikke direkte kuglen, men får den til at trille, ved at tippe banen - ganske simpelt.

Super Monkey Ball har aldrig været lette spil, men i denne Banana Mania, er der tilføjet lidt forskellige hjælpemidler, som man kan gøre brug af. Det er for eksempel muligt at fordoble tidsgrænsen på banen, spille i slow motion og få pile frem, der peger spilleren hen mod banens udgang. Det er også muligt at åbne op for nye spejlvendte baner, forskellige grafik-indstillinger som for eksempel sort/hvid eller brun-tonet grafik, så alle banerne har et farveløst og brunligt udtryk. Endelig er det muligt at låse op for muligheden for at hoppe, som kan være en stor hjælp nogle gange.Da Super Monkey Ball Banana Mania er en remake og sammensmeltning af tre spil, så er det selvsagt fyldt med indhold. Der er i alt mere end 300 baner og de er fordelt på en Story Mode (fra Super Monkey Ball 2), to Challenge Modes og to Practice Modes fra henholdsvis Super Monkey Ball og Super Monkey Ball 2. Derudover er der 12 minispil hvor op til fire spillere kan spille sammen og det er blandt andet en on-rails shooter, Monkey Golf (både rigtig golf og minigolf), Monkey Tennis, Monkey Soccer, Monkey Baseball, Monkey Bowling og Monkey Billiard. Nogle af minispillene fungerer bedre end andre, men de er alle god adspredelse i forhold til det normale gameplay og er ganske sjove sammen med venner. Flere af dem indeholder forskellige spilmuligheder og sværhedsgrader, så der er masser af timer gemt alene her.

Super Monkey Ball Banana Mania indeholder seks spilbare karakterer fra starten af. Det er blandt andet aberne AiAi, MeeMee og GonGon, men der kan åbnes op for nye karakterer som for eksempel Sonic og Tails, Kazuma Kiryu (Yakuza), Beat (Jet Set Radio) og alternative versioner af AiAi, MeeMee og GonGon. Som en fin lille detaljer, så bliver bananerne skiftet ud med spraydåser når man spiller som Beat og med de velkendte ringer, når man spiller som Sonic.Super Monkey Ball Banana Mania er Super Monkey Ball på både godt og ondt. Grafikken er naturligvis opdateret og står fint og skarp, mens baggrunden bag selve banen stadig er lidt utydelig og ser gammeldags ud. Lydsiden er skinger og meget japansk, præcis som den skal være i et Super Monkey Ball spil, men den er næsten for skinger og kan være svær at høre på i længere tid ad gangen. DualSense kontrollerens features bliver slet ikke brugt i spillet her, andet end man kan vælge at vippe banen med den indbyggede motion sensor i stedet for med den analoge styrepind.

Super Monkey Ball Banana Mania er nok mest for dig, som med glæde husker tilbage på de gamle spil. Her er der nostalgi i HD hvis man kan sige det sådan, for gameplayet er der ikke sket meget med - og som sagt i starten, er noget af magien ved Super Monkey Ball efterhånden forsvundet lidt med tiden.

Da der nærmest er tale om en sammensmeltning af tre spil, så er der som sagt masser af indhold i Super Monkey Ball Banana Mania, som kan fås på PlayStation Store til 299 kr. og så får du både PlayStation 4 og PlayStation 5 versionen med.
+ Utroligt meget indhold, de 12 minispil, Super Monkey Ball har aldrig set bedre ud
Man savner lidt nyt, meget skinger lydside, kan stadig være frustrerende svært, magien er forsvundet lidt
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:9.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.