SWAT Global Strike Team

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 21. marts 2004 - kl. 22:52
Del denne artikel:
0 0

SWAT er en enhed, der har til opgave at bekæmpe terror rundt omkring i verden. Vi kigger lidt på dette ultrafede spil.

SWAT er en enhed, der har til opgave at bekæmpe terror rundt omkring i verden. Spillet består af 5 kapitler med ialt 21 missioner. Det er din opgave som anti-terrorkorps lederen, Mathias Kincaidat en tidligere hård negl fra Delta Force, at lede dit hold, som består af Tran og Jackson igennem en række missioner.

Gameplay
Selve gameplayet er rigtigt gennemført lavet. Man styrer teamlederen Mathias rundt og har muligheden for at give sine holdkammerater kommandoer, når man eksempelvis har brug for at sparke/sprænge en dør ind, demontere en bombe, åbne låse, eller sikre et område. Kommandoerne kan enten gives via controlleren, eller hvis man har et headsæt kan stemmegenkendelsessystemet bruges til at afgive kommandoer.

Dit hold hjælper dig automatisk med at skyde fjender, som måtte komme frem, og AI’en på holdet virker på en måde, så dine kollegaer ikke blot løber rundt som dumme robotter. Dog kan der til tider være nogle problemer med, at de står i vejen, og man derfor ikke lige kan komme forbi, men det er bestemt ikke noget, der ødelægger spillet som helhed.

Inden man skal igang med en mission, bliver man briefet omkring situationen og derefter har man muligheden for at vælge, hvilke våben man, vil bruge under missionen. Våbenudvalget er ikke det største, hvis man sammenligner med andre nye spil, men man har her muligheden for at opgradere de våben og ammunition, man har. Selve opgraderingen får man mulighed for alt efter, hvor perfekt man har gennemført en mission, da man bliver tildelt points ud fra en række successkriterier.

Missionerne i spillet strækker sig fra simple gidselsituationer til demontering af bomber, beskyttelse af VIP personer og razziaer.

Grafik
SWAT er opbygget omkring en nyskabende spillemotor, som gør, at der er understøttelse for flere funktioner. Motoren bruger et specielt udviklet filter kaldet PFF (Photo-realistic Film Filter) til at danne en lysopsætning som ligger meget tæt på, hvad vi kender fra den virkelige verden – dette er med til at gøre spillet mere realistisk. Derudover er der gjort brug af en metode, som gør, at der opnås en såkaldt Iris effekt, altså en måde at simulere, hvordan det menneskelige øje ville reagere, eksempelvis når man går fra et lyst rum og ind i et mørkt, eller kaster en lysbombe.


Alt i alt er grafikken i spillet med til at gøre spilleoplevelsen endnu bedre, og kvaliteten er bestemt, som man kunne forvente af et konsolspil i 2004.

Lyd
Lyden i spillet består af noget musik lavet direkte til spillet. Der er altså ikke tale om kendte kunstnere eller lignende, men på grund af de gode effekter, der er, når man eksempelvis affyrer sin assault rifle, ligger man næsten ikke mærke til selve lydsporet.

På Xbox er der ligeledes mulighed for at spille i Dolby Digital eller Dolby Sourround Sound.

Holdbarhed
Det er længe siden, at jeg har set et spil, der i samme grad har bundet mig til skærmen time efter time. Spillet er nemt at komme igang med men langsomt bliver missionerne sværere og sværere. Dette er naturligvis med til at give spillet en lang levetid.

Skulle man have gennemført spillet på begynder niveauet, så har man stadigvæk muligheden for at prøve igen på veteranlevel, hvilket gør spillet væsentligt sværere at komme igennem.

Der er også mulighed for spille cooperative og deathmatch mode sammen med en kammerat og dermed enten gennemføre de 10 unikke multiplayer missioner eller spille imod hinanden.

Overall
Dette spil er et must-have spil. Det er ganske enkelt så fængende et spil, at man har svært ved at slippe controlleren, før at man er færdig, og derefter har man stadigvæk lyst til at forsøge sig på et højere niveau.

Grafikken, lydeffekterne, bevægelsesfriheden og handlingen går op i en højere enhed, som gør, at jeg personligt tror, at dette godt kunne gå hen og blive et af de helt store spil i fremtiden. Hvis der så i en eventuel næste version kommer mulighed for online spil, f.eks. via Xbox LIVE, tror jeg, at Counterstrike kunne gå hen og få noget seriøs konkurrence.
Gameplay:9.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.