The Banner Saga 3

Anmeldt af: Christian Mortensen - 14. august 2018 - kl. 18:36
Del denne artikel:
0 1

The Banner Saga 3 er afslutningen på The Banner Saga trilogien og selv om der ikke er meget nyt under solen, så er 3’eren det bedste spil i serien. Læs anmeldelsen her.

The Banner Saga 3 er konklusionen på Stoics glimrende vikinge-trilogi og det er stadig et af de bedre taktiske rollespil på PlayStation 4 - der er dog nogle gamle velkendte problemer, som stadig stikker deres grimme hoveder frem.Det centrale i The Banner Saga 3 er helt klart historien, som udspiller umiddelbart efter afslutningen af The Banner Saga 2. Et altoverskyggende mørke er ved at æde verden op og man følger to forskellige grupper; en gruppe af blandede racer, som har barrikaderet sig i byen Arbberang, mens den anden er en mindre gruppe lejesoldater, der begiver sig mod mørkets centrum i håb om at tilintetgøre den.

Hvis man har spillet de forrige spil på ens PlayStation 4, kan man ved spilstart importere ens gemte spil og på den måde få blandt andet de valg man har foretaget i de forrige spil, med over i historien i 3’eren her.Et andet vigtigt element i The Banner Saga har altid været kampsystemet og i The Banner Saga 3 er det mere eller mindre uændret fra de forrige spil i serien. Ens team står fordelt på nogle terner på slagmarken og man kan bevæge sig rundt på disse terner alt efter hvilke karakterer der er tale om. Kampene er naturligvis meget taktiske og man skal hele tiden overveje om man vil angribe og i så fald hvordan, for ikke at åbne sig for angreb fra fjenden.

Paradoksalt nok, har kampene i The Banner Saga trilogien aldrig været de mest spændende. I det første spil, virkede kampene nærmest som en irriterende forhindring for at komme videre i spillet - i The Banner Saga 2 blev der ændret en smule på det, med blandt andet forhindringer på slagmarken og flere nye fjendetyper. I The Banner Saga 3 fortsættes trenden fra 2’eren og kampene i dette tredje spil er de mest interessante i serien.Desværre er kampene stadig ikke noget man ser specielt meget frem til - man spiller dem udelukkende, for at komme videre i den spændende og velfortalte historie. Kampene er ikke længere en irriterende forhindring, men selv om Stoic formentlig ønsker de skal være et af højdepunkterne i spillet, så er de det ikke. Det en nemlig stadig historien som er i fokus - og dette er faktisk mere en god fortælling, end det er et strategisk rollespil.

Den smukke håndtegnede grafik går igen fra de forrige spil og specielt mellem-sekvenserne ser virkelig godt ud. Den grafiske side er særdeles gennemført hele vejen igennem og den er fyldt med detaljer og smukke scenarier. Det hele pakkes ind i en smuk lydside med et meget stemningsfuldt soundtrack fra Austin Wintory, som tidligere har lavet musik til spil som Journey, Abzû, Assassin’s Creed Syndicate og de tidligere to spil i The Banner Saga trilogien.The Banner Saga 3 er, på godt og ondt, mere af det samme. Det er stadig en ganske glimrende fortælling, et fint taktisk rollespil og også en rigtig fin afslutning på trilogien. Nye spillere bør ikke starte her, men gå tilbage til det første spil og begynde rejsen derfra.

Kampsystemet er stadig ikke specielt interessant synes jeg og det er stadig historien som er spillets store styrke. Den grafisk stil er stadig gennemført og hvis du var til de første to spil i serien, så vil du også elske The Banner Saga 3 og så skylder du dig selv at spille den udmærket afslutningen på en flot trilogi.

The Banner Saga 3 kan købes på PlayStation Store for 189 kr., hvilket er en rigtig fin pris for et spil af denne type og omfang. Alle tre spil i The Banner Saga serien er nu også blevet samlet i en The Banner Saga Trilogy pakke, som kan købes for under 400 kr. og der er rigtigt mange timers taktisk rollespil gemt i denne pakke.
+ Fængende historie, smuk grafik, solidt gameplay, god afslutning på en fin trilogi
Kampene er ensformige, der er ikke de store nyheder
Gameplay:7.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.