The Flame in the Flood

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 5. februar 2017 - kl. 19:37
Del denne artikel:
1 2

Lige knap ét år efter udgivelsen på Xbox One, udkommer The Flame in the Flood i en Complete Edition til Playstation 4, med små forbedringer i forhold til originalen.

The Flame in the Flood kommer fra den lille udvikler The Molasses Flood, som består af folk der tidligere har arbejdet på spil som Bioshock, Rock Band og Halo 2. Man spiller den kvindelige hovedperson Scout og spillet udspiller sig i en fiktiv apokalyptisk og oversvømmet udgave af noget der kunne ligne Mississippi.Scout finder i starten af spillet en radio, som udsender et mystisk signal og nu skal hun og hendes tro følgesvend, hunden Aesop, begive sig ud på en farefuld færd på hendes tømmerflåde, for at komme tættere på afsenderen af det mystiske signal, som formentlig kan betyde at der er andre overlevne derude.

Man skal nu forsøge at overleve så længe man kan i vildmarken. Man sejler ned af floden i sin tømmerflåde og man kan med jævne mellemrum lægge til land og så skal der indsamles ressourcer. De ting man indsamler, kan bruges i et omfattende, men let at bruge, crafting-system. Her kan man lave alt fra knive, modgift mod slangebid, helbredende bandager, vandfiltre der renser forurenet vand så det kan drikkes og mange andre ting, som er vigtige for overlevelse. Kommer man forbi en marina, er det klogt at lægge til kaj, da man her kan få opgraderet og repareret ens livsvigtige tømmerflåde.The Flame and the Flood byder på to sværhedsgrader; Traveller og Survivalist. Traveller anbefales til nye spillere, da der her er checkpoints og masser af ressourcer, mens Survivalist byder på langt færre ressourcer, permadeath og ens stats som sult og tørst falder langt hurtigere. Lige meget hvilken sværhedsgrad man vælger, så er The Flame and the Flood ikke noget let spil, for man skal hele tiden sørge for at få mad og drikke, være udhvilet og ens kropstemperatur skal holdes oppe.

Det er let at dø i vildmarken. Mad og drikke ligger ikke og flyder rundt omkring, man kan dø af kulde hvis man bliver fanget i regnen og ikke får tørret sit tøj hurtigt nok. Man bliver jævnligt angrebet af vilde dyr, som kan resultere i brækkede knogler, myrebid kan betyde infektioner, man kan komme til at drikke forurenet vand eller spise giftige planter – og manglen på penicillin betyder, at man så kan se frem til en langsom og pinefuld død.Man bruger en del tid på at fifle rundt i ens rygsæk, for der er ikke plads til ret meget – så også på det område, er man presset. Ens egen rygsæk har 12 pladser til ressourcer, ens hund har seks pladser og der er plads til 12 på ens tømmerflåde. Hele crafting-systemet virker godt og det er, efter lidt tid i hvert fald, ret overskueligt og nemt at finde rundt i.

The Flame in the Flood byder på en spændende spilverden, som bliver automatisk genereret hver gang man dør, så to spil er aldrig ens. Crafting-systemet er dybt og overraskende nemt at bruge, men spillets, isoleret set, bedste side, er lydsiden. Lydeffekterne er fine og helt som de skal være, mens soundtracket er helt fantastisk. Musikken leveres af den amerikanske sanger, sangskriver og guitarrist Chuck Ragan og hans musik passer perfekt ind i spillets setting og stil. Faktisk skrev han musikken, mens han var på tur i vildmarken i Mississippi, så mere autentisk kan det næppe blive.

Grafikken er nydelig og flot – og lige så smuk naturen kan være om dagen, lige så uhyggelig og grum kan den være om natten. Det er tankevækkende, at en så smuk natur kan tage livet af os mennesker, på så brutale måder, som man oplever her i The Flame and the Flood.The Flame and the Flood udkom sidste år til Xbox One, PC, Mac og Linux og denne Complete Edition til Playstation 4 byder på diverse opgraderinger i forhold til det originale spil. Man kan for eksempel vælge at spille med et kommentarspor fra folkene bag spillet, som giver gode behind-the-scenes informationer omkring spillet, omkring soundtracket, omkring de tanker folkene bag har haft og hvilke udfordringer de stødte på undervejs. Foruden kommentarsporet, er gameplayet blevet justeret lidt her og der, så dette skulle være den mest komplette version af spillet.

The Flame in the Flood er et godt og velfungerende bud på et overlevelsesspil, med et fint gameplay, et godt crafting-system, en interessant spilverden og et fremragende soundtrack. Spillet har ikke nogle direkte problemer, dog er sværhedsgraden muligvis ikke for alle, men er man interesseret i denne type spil, er The Flame and the Flood med sikkerhed et godt bud, som nu kan købes på PlayStation Store for bare 109 kr.
+ Crafting-systemet, interessant spilverden, fremragende soundtrack, velfungerende gameplay
Sværhedsgraden kan være en stor mundfuld for nogen
Gameplay:8.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.