The Godfather - The Don's Edition

Anmeldt af: Morten Skou - 27. marts 2007 - kl. 12:24
Del denne artikel:
1 0

Når spil er bygget over plottet fra en film, så ender det næsten altid med at blive en fiasko. I dette tilfælde er spillet bygget over ikke mindre end en af tidernes bedste filmtrilogier, så Electroni

Når spil er bygget over plottet fra en film, så ender det næsten altid med at blive en fiasko. I dette tilfælde er spillet bygget over ikke mindre end en af tidernes bedste filmtrilogier, så Electronic Arts har et stort ansvar for at leve op til med denne Godfather titel.

Selv om spillet allerede udkom til andre platforme i slutningen af 2006, er der heldigvis en masse ekstra materiale med og ikke mindst en ny udvidelsespakke, som blandt andet indeholder en række nye missioner i mafiaens verden.

Gameplay
Spillet starter med en kort intro, hvor man ser, at en mand bliver skudt hårdt og brutalt ned af en rivaliserende mafiafamilie. Efter han er blevet myrdet, kommer hans unge søn hen og ser sin far ligge død i en gyde. Don Corleone dukker op og fortæller drengen, at han er for ung til at få hævn nu, og at han skal gemme sin vrede til senere. Ni år senere er den unge dreng blevet voksen og har rodet sig ud i noget ulovligt, hans mor beder Don Corleone om hjælp, og håndlangeren Luca Brasi bliver sendt ud for at finde den unge mand.

The Godfather The Dons Edition

Som du måske allerede har regnet ud, er den unge mand dig, og når Luca Brasi finder dig, bliver du indlemmet i Corleone familien som yngste medlem. Det er nu op til dig, som medlem af New Yorks farligste mafiafamilie, at optjene den respekt som skal til, hvis man gerne vil op i hierarkiet i familien og måske selv blive Don en dag.

Til at starte med skal du gennemføre en række træningsmissioner. Her bliver du sat ind i, hvordan alle de forskellige ting i spillet virker. Du lærer at afpresse butiksejere, dele øretæver ud og mange andre ting, som du senere får brug for i spillet.

Selve spillet foregår i en free-roam verden meget lig det, vi kender fra eksempelvis Grand Theft Auto og Saints Row. Man bliver hele tiden kontaktet og får tildelt forskellige missioner, som sørger for, at man kommer længere og længere i spillets historie. Engang imellem får man forskellige skillpoints, for disse points kan man købe forskellige opgraderinger af sin personlighed. Eksempelvis kan man blive bedre til at ramme med pistolen, få større slagkraft, blive bedre til at overtale folk, få flere penge ud af butikkerne eller mange andre forskellige opgraderinger.

Netop det at inddrive penge fra butiksejere er en større del af spillet, det er nemlig her du kommer til at tjene en masse penge. Man kan gøre det på flere forskellige måder alt efter temperament. Enten kan man forsøge at snakke lidt med folk, og nogle gange giver de pengene med det samme, eller man kan gøre dem en lille tjeneste for at få dem ? andre gange er de stædige, og man bliver nød til at ty til lidt mere voldelige metoder. Man skal dog passe på med at presse dem for meget, alle personer har et svagt punkt og presser du dem ud over dette punkt, så bliver de aggressive og angriber dig lige på og hårdt. Sker det tjener du ingen penge og bliver formodentligt nødt til at slå personen ihjel. Et lille termometer viser hele tiden, hvor langt der er op til personens max grænse.

The Godfather The Dons Edition

Når man har knækket en butiksejer, så sker det ofte, at man får adgang til deres baglokale. Disse baglokaler bruges typisk til at drive forskellige illegale forretninger fra, som eksempelvis kasinoer. Disse kan man også forsøge at overtage ved at bruge samme metoder over for deres ejere, som du netop har brugt imod butiksindehaveren. Når alt kommer til alt, så handler det hele jo om penge ? det er aldrig personligt.

Alle ved, at en af de vigtige ting, hvis man laver noget ulovligt, det er, at man også sørger for at give politiet lidt penge. Det gør sig også gældende i 40?ernes New York. Hvis du betaler politicheferne nogle penge, kan du tillade dig mere i deres område.

Foruden ovennævnte ting er spillet også fyldt med biljagter, skuddueller og alt, hvad man ellers kunne forestille sig af ting, der foregik i det gamle New York.

Historien indeholder mange cutscenes fra Godfather filmene, men er ikke en nøjagtig afskrivning deraf. Hovedpersonen er eksempelvis ikke at finde i den rigtige film, men alligevel lever spillets historie fuldt op til det, som vi kender fra The Godfather filmene, også selv om der er tilføjet en del mere action i spillet.

En af de mest irriterende ting ved spillet er dets savesystem. Det virker på den måde, at man skal tilbage til sit safehouse, før man kan gemme. Dør man inden da, er der ikke andre valg end at starte helt tilbage fra sidste checkpoint. Det ville have været rart, hvis man kunne vælge at gemme på et vilkårligt tidspunkt ? men det er naturligvis også med til at øge spændingen i spillet.

The Godfather The Dons Edition

Flere af spillene til PlayStation 3 gør brug af tilt-funktionen på den ene eller anden måde. Fælles for de fleste af dem er, at det virker lidt som hovsa-løsninger, og at det reelt ikke bidrager med noget godt til spillet lige bortset fra alternative styremåder. Dette er ikke tilfældet for The Godfather, her bruges tilt-funktionen, når man slås. Eksempelvis hvis en modstander falder ned på knæ, så kan man holde R1 knappen nede og derefter tilte controlleren for at samle ham op og nikke ham en skalle. Det virker ekstremt godt, men i forhold til, hvis man spillede spillet uden tilt, så får man nikket en hel del skaller på denne måde. Rart endeligt at se et spil, hvor tilt-funktionen er brugt til noget positivt i stedet for til noget, som reelt bare er til ulempe.

PlayStation 3 udgaven indeholder noget ekstra materiale, som ikke er at finde på nogle af de andre versioner af titlen. Der er primært tale om ?behind the scenes? og ?making of? materiale.

Grafik
Spillet indeholder en smule opgraderet grafik i forhold til ikke next-gen platformene, dog uden at være i særklasse. De forskellige miljøer er lavet med mange små detaljer, desværre lider spillet under et problem med at der er lidt for mange kanter på de forskellige objekter.

Det er lidt ærgerligt, at man vælger at udgive en så potentiel stor titel til PlayStation 3, endda lang tid efter dens originale udgivelse, uden at gøre noget ekstraordinært for at få de grafiske elementer derop, hvor der ville være en markant forskel på de gamle og nye konsoller.

Lyd
Har man set The Godfather filmene, så kender man uden tvivl også det klassiske soundtrack, som er med til at bringe den helt rigtige stemning ud igennem højtalerne. Denne musik går naturligvis igen i The Godfather spillet, dermed er stemningen ligeledes helt perfekt, når man giver den som medlem af Corleone familien.

The Godfather The Dons Edition

Stemmeskuespillet er også helt perfekt, og EA har endda haft flere af de originale hovedroller i studiet for at lægge lyd til. Det betyder, at blandt andet Marlon Brando, James Caan og Robert Duvall har lagt stemmer til deres respektive karakterer.

Holdbarhed
Stemningen i spillet gør, at man ikke har lyst til at slippe controlleren lige med det samme. Eftersom spillet ikke er lineært, er der mange muligheder for at bruge rigtigt mange timer på at gennemføre spillet. Går man efter at blive top boss, altså Don of New York, så kan det gøres på cirka 25 timer, men hvis man vil have det hele med, er der rig mulighed for at bruge endnu mere tid på det.

Overall
Selv om man godt kunne have ønsket sig, at grafikken var bedre i spillet, så er det absolut ikke et problem i forhold til at skabe den rigtige stemning. Kunne man lide stemningen i Godfather filmene, og har man endnu ikke prøvet denne titel på en af de andre platforme, så er det på tide, at du hiver tegnedrengen frem og bruger de 500 kroner, som spillet koster.

Det er uhyre sjældent, at et spil lavet over en film rammer stemningen så præcist, som det er tilfældet med The Godfather. Hvis vi er lidt heldige, kan det være, at EA vælger at lave endnu en udgivelse med deres Godfather-licens i hånden og laver et spil, der grafisk kommer op i nærheden af, hvad vi har set de kan præstere i de fleste andre spil, som de har udgivet til next-gen konsollerne.
Gameplay:8.0
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.