The Grand Tour Game

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 20. januar 2019 - kl. 09:13
Del denne artikel:
0 3

The Grand Tour Game er et interessant eksperiment fra Amazon Game Studios, som vi helt sikkert vil se mere af i fremtiden. Læs vores anmeldelse af… ja, spillet her.

Amazon spreder sig over mere og mere og deres seneste satsning er deres entré på konsolspil-markedet. Deres første spil er baseret på The Grand Tour serien fra Amazon Prime streamingtjenesten.Jeg er stor fan af Top Gear og The Grand Tour med Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James “Captain Slow” May. Amazon Game Studios’ første udgivelsen er The Grand Tour Game, som mere er en slags companion app til tv-serien end det er et spil - men som fan af serien, var jeg faktisk okay underholdt.

For dem. der ikke ved det, så er The Grand Tour det nye bil- og underholdningsprogram fra de tre engelske herrer, som stod bag Top Gear bilprogrammet hos BBC og tredje sæson har netop fået premiere her den 18. januar. I The Grand Tour Game spiller man dele af første episode af de to foregående sæsoner, mens man får adgang til alle episoderne af den igangværende 3. sæson, efterhånden som de bliver frigivet på streamingtjenesten. Det vil sige, at spillet hver uge bliver opdateret med en ny spilbar episode.De to spilbare afsnit fra de to første sæsoner virker som små teasere, som hver tager omkring en 45 minutter at gennemføre og de giver adgang til biler som en Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder, Lamborghini Aventador S, Honda NSX og den elektriske kroatiske superbil Rimac Concept One, et bekendtskab der bekendt ender i en mindre katastrofe for Richard Hammond.

Det hele er skruet sammen på den måde, at man faktisk sidder og ser udvalgte dele af de enkelte afsnit og så deltager man de i løb, der nu var i det pågældende afsnit. Det bedre beskrives som et komprimeret afsnit af The Grand Tour med spilbare sekvenser end det er et bilspil med mellemsekvenser fra The Grand Tour. Spillet slår nærmest usynligt fra filmklip og over i gameplay, hvor man som en af de tre værter kører forskellige ræs mod de to andre.Der er forskellige typer af løb. Der er traditionelle løb hvor det gælder om at komme først, men også løb med specielle mål, hvor man for eksempel skal lave donuts i en Lamborghini, opnå den højeste hastighed forbi nogle kameraer og et løb hvor Hammond kører i en voldsom kraftig McLaren og man skal forsøge at holde sig på asfalten og ikke komme ud i græsset eller i barrieren og dermed ikke skræmme livet af lille Hammond. Man kan også spille forskellige løb i lokal split-screen for op til fire spillere og to forskellige gamemodes; Face Off og Grand Prix. De fungerer dog mere eller mindre ens, men der er lidt forskellige features i hver af dem, som påvirker gameplayet. Denne del er et fint lille afbræk fra serie strukturen, hvis resten af familien også vil være med et øjeblik.

Hvis man skal prøve at se på The Grand Tour Game som et spil, så er det et ganske middelmådigt racerspil vi har at gøre med her. Styringen er upræcis, det er ikke muligt at ændre på kameravinklen og ikke alle løbene er lige spændende. Men det er ikke pointen her - det skal ikke ses isoleret som et spil. Det er et stykke underholdnings-software, som støtter op om en tv-serie og fans vil elske at se på de tre tossede studieværter og få lov til at hoppe i deres sko for en kort periode og køre nogle af de samme fede biler, i de samme settings, som dem. Jeg er sikker på, at det er noget fans af serien vil elske - jeg var i hvert fald underholdt.The Grand Tour Game er et interessant eksperiment som kun virksomheder med økonomiske overarme på størrelse med dem som Amazon har, kan søsætte. Det er en spændende sammensmeltning af spil og tv-serie, som jeg er sikker på, at vi vil se mere af i fremtiden. Dette lille spil støtter rigtigt fint op om den igangværende tv-serie og til den beskedne pris på 109 kr. vil mange fans af serien formentlig hoppe med ombord for at få muligheden for at kunne spille med i den serie de elsker.

Men det skal også siges, at hvis man ikke har noget forhold til The Grand Tour og ikke følger med i serien, så skal man holde sig fra det her - for hvis man er på udkig efter et solidt racerspil, vil man blive skuffet.

Overall scoren nedenfor er givet med udgangspunkt i det, spillet har været tiltænkt at gøre, nemlig at støtte op omkring tv-serien og give fans lidt ekstra - og ikke med udgangspunkt i, at det er et racerspil, som skal konkurrere med GT Sport eller Need for Speed. For så havde overall scoren set helt anderledes ud.
+ Et spændende nyt koncept, fin grafik, god fan-pleasing
Upræcis styring, overvejende uinteressante løb, kvaliteten af filmsekvenserne
Gameplay:5.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 7.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.