The Inpatient

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 23. januar 2018 - kl. 09:41
Del denne artikel:
3 2

The Inpatient fra Supermassive Games er et stemningsfuldt og ubehageligt gyserspil til PlayStation VR - det er dog ikke helt uden problemer. Læs vores anmeldelse her.

The Inpatient er et nyt gyserspil fra Supermassive Games og det udspiller sig på sindssygehospitalet The Blackwood Pines Sanatorium, som mange vil genkende fra Supermassive’s egen teenage-slasher Until Dawn. Da The Inpatient udspiller sig i 1950’erne, er hospitalet ikke lukket, som det var i Until Dawn og man tager rollen som patient, der lider af svært hukommelsestab.Spillet starter med, at man vågner op spændt fast til en stol, i færd med at blive behandlet af Jefferson Bragg, stifter og leder af The Blackwood Pines Sanatorium. Bragg er også ejer af North West Mines og efter en frygtelig mineulykke, hvor en række minearbejdere var fanget dybt i minen i ugevis, bliver de få overlevende indlagt på Blackwood. Her ser Bragg sit snit til, at udføre diverse eksperimenter på de stakkels udsultede minearbejdere, men disse eksperimenter mislykkes mildest talt, og der begynder at ske frygtelige ting på hospitalet. Det er i denne periode, i vinteren 1951-1952, at The Inpatient udspiller sig.

Man starter altså med at møde Jefferson Bragg ansigt til ansigt, og selv om han forsøger at overbevise en om, at han kun vil en det bedste, så er der noget underligt ubehageligt ved ham - det har måske noget med den store kanyle han har liggende at gøre - som han i øvrigt ikke er bange for at bruge. De første 30-45 minutter er en smule tunge og langsomme, men de er med til at sætte scenen og stemningen for resten af spillet.Gameplayet i The Inpatient er simpelt og består for det meste af, at bevæge sig rundt på de uhyggelige gange, operationsstuer og beboelsesgange på hospitalet og undersøge omgivelserne for spor og minder, som kan være med til at få ens hukommelse tilbage - og samtidig være med til at opklare, hvad der præcis er sket på Blackwood. Historien udvikler sig alt efter hvordan man interagerer med spillets andre karakterer og hvor man bevæger sig hen på hospitalet, hvilket betyder, at der er flere forskellige slutninger, alt efter om man for eksempel har været aggressiv eller samarbejdsvillig under Jefferson Braggs behandlinger.

Efter den lidt sløve start, begynder det hurtigt at blive et pænt ubehageligt spil, og man kan godt indstille sig på at få en række chok undervejs, da spillet ikke afholder sig fra jumpscares, som er klassiske gys med høj lyd og noget grusomt smidt op i ansigtet - hvilket virker specielt godt, når der, som her, er tale om et VR spil.I pressematerialet, der følger med anmelderkopien af The Inpatient, anbefaler Sony, at man spiller med to Move controllere, men jeg vil sige, at det var lettere at spille med et joypad, selv om styringen her heller ikke altid var lige samarbejdsvillig. Hvis man spiller med Move controllere, bevæger man sig fremad ved at trykke på den venstre Move knap og man drejer rundt ved at trykke på den højre Move knap og bevæge Move controlleren til højre eller venstre. Vil man lave en hurtig 180 graders vending, så man hurtigt kan se hvad der sker bag en (hvilket man får brug for), skal man pege den højre Move controller bagud over skulderen og trykke på Move knappen. Det er ganske enkelt bare for mærkeligt og for klodset.

Heldigvis er det også muligt at spille The Inpatient med en Dual Shock controller, og selv om styringen heller ikke her var helt på plads, virkede det noget bedre. Problemet var her, at højre styrepind bruges til både at dreje til højre og venstre når man går, men også til at lave den hurtige 180 graders vending ved at trykke styrepinden nedad. Det betyder, at hvis man ikke passer på, så kan man let komme til at lave en hurtig vending når man bare lige vil dreje rundt om et hjørne for eksempel.Helt generelt er der måske ikke specielt meget gameplay i The Inpatient, men det er på den anden side en fremragende og meget intens historiefortælling - og man skal ikke være sart, for man får sig nogle seriøse chok undervejs. Spillet kan gennemføres på omkring 3-4 timer, alt efter hvor grundig man er med at undersøge omgivelserne på Blackwood, og selv om det måske nok er lidt til den korte side, så er der som sagt flere forskellige afslutninger i spillet, så der er bestemt grund til at spille spillet mere end én gang.

The Inpatient er måske nok det flotteste VR-spil til PlayStation 4. Det første man bemærker er, hvor livagtige og detaljeret personernes ansigter er - specielt Jefferson Braggs ansigt er virkelig flot - og når han i løbet af en behandling lægger sin hånd på ens lår og læner sig frem mod en, kan man næste mærke hans ånde i ansigtet - det er virkelig livagtigt. Også omgivelserne på Blackwood er flotte og meget stemningsfulde - dog er sidste halvdel af spillet meget mørkt, så her er det svært virkelig at værdsætte detaljerne. Animationerne kan være lidt stive af og til, men selv om det er noget man bemærker, så ødelægger det ikke spillet.Hele den flotte grafiske side bliver bakket op af en god 3D-lydside, som er med til at gøre det hele endnu mere skræmmende, da man kan høre enhver lille detalje og tydeligt kan høre, hvor den kommer fra. Lydeffekterne er effektfulde og ubehagelige og stemmeskuespillerne gør det godt, så lydsiden er bestemt godkendt. Spillet kommer med danske undertekster og menuer.

Mange vil nok mere, at The Inpatient mere er en interaktiv fortælling end et spil - og det er også rigtigt, men det er til gengæld en glimrende og intens fortælling med nogle seriøse forskrækkelser undervejs. Det er måske lidt for hurtigt overstået, og styringen, uanset om man vælger Move controllere eller joypad, er lidt for nørklede og burde have været løst lidt bedre.

The Inpatient kan købes på PlayStation Store for 319 kr., og kræver PlayStation VR headsettet for at kunne spilles.
+ Flot grafik, intens og ubehagelig stemning, god lydside
Klodset styring - specielt med Move controllere, lidt for hurtigt overstået
Gameplay:4.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.5
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.