The Last Cube

Anmeldt af: Christian Mortensen - 24. marts 2022 - kl. 13:40
Del denne artikel:
0 1

The Last Cube er et dybt lille puzzlespil, som kan få de små grå på overarbejde. Læs anmeldelsen her.

The Last Cube er et af de spil, man let kan komme til at overse. Det er et puzzlespil og det er måske ikke de letteste spil at gøre direkte sexede at se på. Den visuelle side af The Last Cube gør da heller ikke meget væsen af sig, men heldigvis er gameplayet noget stærkere.I The Last Cube styrer man en simpel terning rundt gennem nogle baner, hvor det ultimative mål er at løse diverse puzzles og nå hen til banens udgang. I starten er det ret ligetil og man introduceres langsomt til spillets vigtigste mekanik, nemlig de seks forskellige specielle egenskaber.

Rundt omkring på gulvet på de forskellige baner, er der markeret nogle tegn og hvis man ruller hen over dem med ens terning, smitter de af på terningen og man har nu dette tegns specielle egenskab. Der findes seks forskellige markeringer og dermed seks forskellige egenskaber. Den første er et blåt kryds, som gør dig i stand til at rotere terningen omkring sin egen akse, uden at skulle trille rundt. Et gult kryds gør dig i stand til at booste kortvarigt hen over gulvet uden at terningen ruller og en rød cirkel gør terningen i stand til at lave svævende trappetrin, så man kan bevæge sig ned fra den ene platform til den anden.Efterhånden som man får adgang til flere og flere egenskaber, bliver de forskellige puzzles mere og mere kompliceret og der går ikke længe, før de små grå virkelig kommer på arbejde. Man kan for eksempel kun bruge en given egenskab, hvis man kan få den placeret på den øverste flade på terningen og andre gange skal disse markeringer blot ned og røre en knap med samme markering, for for eksempel at åbne en dør eller lignende. Hvis man sidder fast kan man få hjælp, men det er heldigvis valgfrit, om man vil gøre brug af denne hjælpefunktion - men det er godt den er der.

Så simpelt er det i virkeligheden. Det hele er pakket ind i en ligegyldig historie og der er flere gemte ting man kan gå på jagt efter og der er nogle meget svære bonusbaner man kan åbne op for. Disse ting er dog kun fyld, der ligger rundt om kerne-gameplayet, som fungerer ganska godt.Grafikken er ret simpel og den visuelle stil i de seks verdener man kommer igennem er ikke specielt indbydende, men den fungerer og er tydelig, så den ikke bliver en distraktion når man kæmper med de forskellige puzzles. Lydsiden er fin, med et afdæmpet elektronisk soundtrack og fine lydeffekter.

The Last Cube er et snedigt og dybt lille puzzlespil. Det er simpelt, let at gå til, svært at mestre og mekanikken med at mærkerne i gulvet smitter af på terningen og at ens egenskaber kun kan bruges når mærket er øverst på terningen er smart og er med til at skabe nogle hjernevridende puzzles. Den visuelle side er lidt skuffende og styringen kan være lidt upræcis af og til, men i centrum er et fint puzzle gameplay, der vil holde dig beskæftiget i mange timer.

Er du til puzzlespil, så er The Last Cube et fint bud, det fås til både PlayStation 4 og PlayStation 5 og du får begge versioner med, hvis du smider de 149 kr. på PlayStation Store, som der står på prissedlen.
+ Mange baner, seks smarte egenskaber, valgfri hjælpefunktion
Lidt gammeldags grafik, styringen kan være lidt upræcis
Gameplay:7.5
Grafik:6.0
Online:-
Holdbarhed:7.5
Overall 7.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.