The Pathless

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 24. november 2020 - kl. 21:24
Del denne artikel:
0 3

The Pathless er en fortælling om en pige og hendes ørn - og kampen mod det onde. Et ganske forfriskende lanceringsspil til PlayStation 5. Læs anmeldelsen her.

Hvor er det dejligt, at der også er plads til lanceringstitler som The Pathless. Det er ikke en metervare eller et familievenligt spil, som er designet til at få folk til at rive konsoller ned af hylderne (hvis der altså havde været nogen på hylderne). Det er et indiespil, som er præcis det modsatte af Spider-Man: Miles Morales - og her er det ikke kvalitet jeg tænker på, men som koncept.The Pathless kommer fra Giant Squid i Californien, som i 2016 stod bag det glimrende Abzû. The Pathless handler om en kvindelig jæger, som drager til gudernes ø, for at fordrive en mørk kraft som har fanget guderne og gjort dem til monstre. En ret simpel historie, men den virker fint som scene for spillets gameplay og mekanikker.

Som i så mange andre indiespil, bliver man ikke taget i hånden her. Man bliver kastet ud i spillet uden megen introduktion til hvad der foregår og hvad man skal - det må man selv finde ud af. Man finder dog hurtigt ud af, at man skal indsamle nogle magiske sten med former som dyrehoveder og indsætte dem i nogle besatte tårne, Når man indsætter disse dyrehoveder i tårnene, lyser de op og man fjerner langsomt den mørke kraft fra øen.Gameplayet er meget baseret på at finde frem til disse magiske sten og løse de puzzles, som gerne holder stenene gemt. De eneste kampe der er, er efterhånden som man får frigjort øen vil de besatte guder forsøge at bekæmpe dig og disse guder skal naturligvis også frigøres for deres besættelse i nogle bossbattels.

Man bevæger sig rundt på øen næsten som man har lyst til og man får hurtigt følgeskab af en ørn. Denne ørn kan hjælpe med at løse puzzles og med at svæve over længere afstande. Man får nærmest et følelsesmæssigt forhold til ørnen og når man med mellemrum bliver angrebet af den mørke kraft og lander i nogle drømmesekvenser hvor man bliver adskilt fra sin ørn og man kan høre den kalde, vil man gøre alt for at finde den igen.Det unikke ved The Pathless er den måde man bevæger sig rundt på. Verdenen er fyldt med en slags svævende talismans, som man kan skyde på med ens bue. Når man sprinter afsted, bruger man stamina og denne stamina fyldes op ved at skyde disse talismans. På samme tid får man et boost, så det bliver nærmest en slags rytme man bevæger sig afsted med og det er meget specielt - og fungerer virkelig godt.

The Pathless er på mange områder et rigtigt velfungerende spil - og så derfor er det ekstra ærgerligt, at det hele bliver en smule ensformigt undervejs, da gameplayet stort set ikke ændre sig i løbet af spillet. Når man har befriet den første gud, så har man stort set det spillet har at byde på - det skal så bare gentages x-antal gange, indtil alle guder er befriet.

The Pathless fås både til PlayStation 4 og PlayStation 5 og denne PlayStation 5 version som vi har testet, er rigtig fin rent teknisk. Grafikken har en tegneserie stil og derfor er den også lidt til den simple side, men de visuelle effekter i bosskampene er flotte og selve spilverdenen er meget flot designet. Lyden er som den skal være og med et godt og stemningsfuldt soundtrack.The Pathless ender altså med at blive lidt ensformigt, men da det kan gennemføres på omkring 10 timer, er det ikke fordi det bliver trukket i langdrag. Man får hurtigt at se hvad spillet har at byde på og dette skal gentages resten af vejen gennem spillet, men det er måske heller ikke det store problem, for det rytmiske gameplay blandet med puzzle solving og bosskampe, fungerer faktisk rigtigt godt. Derfor er det ekstra ærgerligt, at det ikke helt kan holde dampen oppe hele vejen igennem.

The Pathless kan købes til PlayStation 4 og PlayStation 5 for 259 kr.
+ Fed måde at bevæge sig rundt på med bue og pil, ørnen er en god følgesvend, flot spilverden, gode bosskampe
Lidt for ensformigt mod slutningen
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 8.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.