The Urbz: Sims in the City

Anmeldt af: - 20. januar 2005 - kl. 15:38
Del denne artikel:
0 0

Først kom The Sims til PC, og nu er der kommet et middelmådigt forsøg på at skabe en hip let konsolversion af The Sims. Læs vores anmeldelse.

Det er vist ikke mange gamere, der ikke har hørt om The Sims i en eller anden sammenhæng. Spillet går alt i alt ud på, at man skal lave et virtuelt liv med alt, hvad dertil hører. Men så var det, at en af de kloge hoveder hos Maxis fik ideen: ”Vi laver da en hip cool udgave af The Sims, som får en lidt nemmere tilgangsvinkel til konceptet!”

Derved opstod The Urbz (med undertitlen: Sims in the City). Som i det “rigtige” ‘Sims-spil starter man med at lave sig en Sim (eller i det her spil en Urb). Når det er ordnet, starter spillet, som denne gang ikke går ud på at klare et helt liv. Nej denne gang skal man kun fokusere på at blive populær og rykke hurtig op af karrierestigen.

Gameplay
Som sagt gælder det i denne omgang om at blive den mest succesrige og populære fyr eller sild i byen. Dette gøres først og fremmest ved at lave sig en figur ved, at man først og fremmest vælger køn og socialt lag (om man er surfer, hippie eller yuppie osv.). Derefter er det så bare at opsætte hud-, øjen- og hårfarve, inden man dernæst skal klæde sin figur på.

Det skal pointeres, at denne anmelder har spillet som en technopige, og spillets forløb er baseret på dette.

Så er man klar, og det første sted man starter er i ens lejlighed. Til at starte med er lejligheden meget sørgelig og indeholder kun en seng, et toilet og en radio – hvilket nok er noget mange udeboende studerende kan nikke genkendende til.

Efter en kort introduktion af spillet går turen videre til en tagtop, hvor man møder de første mennesker. Dem kan man så hilse på og forsøge at komme i snak med, så man måske bliver mere populær. Tagtoppen er også det første sted, man kan få et arbejde som frittetæmmer! (Her tænkes på dyret fritte og ikke en pomfrit. red.) Man tæmmer en fritte ved at udføre forskellige tastekombinationer, der dukker frem på skærmen. Det er desuden denne type tastekombinationer, der går igen gennem de fleste forskellige jobs i spillet.
The urbz screenshot

Når man har arbejdet lidt, får man nogle penge. Disse skal i første omgang bruges til at få nogle flere møbler i lejligheden. Derudover skal man have noget nyt kluns, så de andre synes, man er mere cool. Dernæst er det bare at gå rundt og møde andre mennesker, snakke med dem og forsøge at blive venner med dem. Udover at snakke skal man (som i Sims spillene) også lige huske at få sin Urb til at gå på toilettet, huske ham/hende på at spise og endelig tjene nogle flere penge, så man igen får råd til nogle nye klude og hvad der nu ellers hører til.

Når natten kommer skifter spillet, og man skal nu tage på diskotek - men selvfølgelig kun på de sejeste clubs - hvor man skal inviteres ind for at få adgang. Kommer man ind på sådan et diskotek, skal man igen snakke og danse med forskellige folk for at opnå en højere grad af popularitet.

Gameplaymæssigt er der ikke meget ved The Urbz, med mindre man er vild med at leve et virtuelt dobbeltliv, hvor man måske er mere populær end i den virkelige verden. En ting denne anmelder brugte lang tid på var at lære spillets controls. De virkede i starten meget mærkelige, og den tutorial, man gennemgår i starten, hjælper ikke synderligt. Nu sidder der nok indtil flere og tænker: ”Så kig dog i manualen din tumpe!” Men nu er denne anmelder gamer af den gamle skole, hvor man ikke læser manualer, fordi det som regel er spild af tid, der kunne være brugt på gaming.

The urbz screenshot

Grafik
The Urbz er faktisk et ganske flot spil – hvis man kun fokuserer på grafikken i spillet. Desværre lider grafikken under den middelmådige lyd, det dårlige gameplay og den korte holdbarhed, og kommer derfor aldrig rigtig til sin ret.

Grafikken minder rigtig meget om grafikken i Sims 2, men det ville også være mærkeligt, hvis det ikke gjorde det, da de er lavet på næsten samme tid og af det samme firma.

Lyd
Som det var med de andre Sims spil, er der ingen tale i The Urbz. Til gengæld så snakker alle figurerne sproget simlish, som er en forfærdelig gang volapyk. Det virker meget sjovt i starten af spillet, men efter en times tid bliver det frygtelig irriterende og kedeligt at høre på, og man får til tider lyst til at se, om man kan få stoppet ørerne med ens controller.

Musikken derimod er en smule bedre. Al musik i spillet er leveret af Black Eyed Peas, og det er alle deres hits, der er med i spillet. Det eneste minus er, at teksterne i sangene er oversat til simlish, så teksterne giver ingen mening mere, selvom man stadig kan lytte sig frem til hvilken sang, det er, der bliver spillet.

The urbz screenshotHoldbarhed
Der er to forskellige typer af holdbarhed til et spil som The Urbz, for er man hardcore fan af spil som The Sims, så vil spillet holde rigtig længe inden man har prøvet de forskellige stile som ens Urb kan have.

Er man derimod en af dem, der hader The Sims og alt hvad dertil hører, så holder The Urbz ikke en meter.

For det første skal man have en stor tålmodighed med gameplay’et såvel som de enorme loadtider. For det andet ryger ens temperament hurtig over kogepunktet, når f.eks. loadtiderne kombineres med simlish (det sprog, figurerne taler) og de kedelige jobs (missioner).

Overall
Konklusionen på The Urbz bliver, at det kommer meget an på ens smag. Lever og ånder man for spil som The Sims, så er The Urbz helt klart et kig værd. Er man derimod stor modstander af hele Sims-genren, og kunne man aldrig drømme om at spille den type spil, så gå i en stor bue uden om det. Desværre er spillet ikke så gennemført som det ”rigtige” Sims spil, og The Urbz kunne måske bedre have egnet sig som en add-on til original spillet.
Gameplay:6.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:5.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.