The Walking Dead: The Definitive Series

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 10. september 2019 - kl. 06:00
Del denne artikel:
1 2

Serien, der satte Telltale Games på verdenskortet, er nu samlet og optimeret i en The Definitive Series pakke - læs vores anmeldelse af opsamlingen her.

The Walking Dead: The Definitive Series er en hyldest til at de mange mennesker, som arbejdede hårdt på The Walking Dead serien hos Telltale Games og som måtte se deres arbejdsplads lukke for 1 år siden uden nogen form for fratrædelsesgodtgørelse. The Walking Dead var nemlig serien, som for alvor var med til at sætte Telltale Games på landkortet og det blev også serien, som udvikleren sluttede af med efter syv år og fire sæsoner.Skybound Entertainment ejer rettighederne til The Walking Dead tegneserien og de har nu udgivet The Walking Dead: The Definitive Series opsamlingen, som indeholder alle fire sæsoner af The Walking Dead serien, sammen med The Walking Dead: Michonne spin-off serien.

Det betyder at opsamlingen indeholder i alt 23 afsnit med mere end 50 timers spilletid. For fans er der lækkerier som 240 stykker artwork fra de i alt fem serier, mere end 150 stykker musik fra spillene og knap 8 timers kommentarspor fra udviklerne. Endelig er der også en solid Character Viewer, hvor man kan udforske animationer, outfits og dialoger på et godt stykke over 100 karakterer fra de 23 afsnit.Som det fremgår ovenfor, er det her er solid Definitive udgave af The Walking Dead. Der er masser af godbidder til fans af serien og har man endnu ikke beskæftiget sig med denne serie, er det her den perfekte, og formentlig også sidste, undskyldning for endelig at hoppe med på vognen.

Det første afsnit i serien, A New Day, udkom for lidt over 7 år siden og det satte gang i historien om pigen Clementine, som befinder sig midt i en zombie apokalypse. Hen over de fire sæsoner, udvikler Clementine sig fra en omkring 10 årig pige til en ung teenager og hun er en sej en af slagsen.The Walking Dead serien er mest af alt en interaktiv tegneserie, pakket ind som et godt gammeldags “point and click” eventyr. Historien er det helt bærende element, med nogle virkelig gode personligheder og historien fortælles med sådan en overbevisning, at man ikke kan undgå at blive fanget af den. Man begynder hurtigt at holde af personerne og når der sker dem noget ubehageligt, kan man næsten mærke smerten og man kommer ud for nogle nervepirrende øjeblikke og nogle særdeles ubehagelige valg, der skal træffes.

I de samtaler man har med spillets personer, er der ikke rigtige eller forkerte svar, men ens svar vil påvirke hvordan omgivelserne ser en og personerne man har talt med, husker hvad man sagde og senere vil de reagerer ud fra det. Man oplever undervejs, at man ser konsekvensen af de valg man tog i tidligere episoder og det gør de valg og samtaler man har, meget mere vedkommende og nervepirrende.The Walking Dead har siden begyndelsen været plaget af lidt hakkende grafik, men det har Skybound teamet stort set fået styr på. Spillene i Definitive Series kører langt bedre end originalerne gjorde og som en lille bonus, kan alle afsnit spilles med “Graphic Black” grafik-stilen, som er en hyldest til The Walking Dead tegneserien. Graphic Black var originalt kun var tilgængelig i den sidste sæson, men nu kan den bruges i alle sæsoner. Disse screenshots, er alle taget med Graphic Black aktiveret og det ser bare godt ud.

Selv om man godt kan mærke, at spillene er nogle år gamle, så er The Walking Dead: The Definitive Series er værdig afslutning på den måske bedste episode-inddelte spilserie nogensinde. Alle afsnittene er optimeret, historiefortællingen er stadig fremragende og det hele er lige så dragende og skræmmende som det hele tiden har været.Hvis du aldrig har spillet The Walking Dead serien, så er The Definitive Series absolut det bedste sted at starte, for her får du de bedste udgaver af spillene samlet ét sted - og så er det hele krydret med masser af ekstramateriale. Men hvad med hvis du allerede har spillet alle fire sæsoner tidligere? Altså; hvis du har spillet alle sæsonerne tidligere, så er du formentlig fan af serien og så er det ekstra indhold en lækker bonus, som du kun kan få her - og hvis du så køber retail udgaven, er det en meget lækker opsamling at have stående.

The Walking Dead: The Definitive Series er en lækker pakke, som kan købes for 399 kr. på PlayStation Store.
Fakta
The Walking Dead: The Definitive Series

The Walking Dead: The Definitive Series

PlatformPlayStation 4
UdviklerStill Not Bitten Team
UdgiverSkybound Games
Spillere1
Udgivelsesdato10-09-2019
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 18 Stærkt sprog Vold
Følg PSlife her
+ Mange timers spil, stadig en fængende og intens historie, interessante karakterer, meget ekstra indhold
Spillene føles lidt gammeldags, stadig lidt klodset styring
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 8.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.