They Are Billions

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 13. juli 2019 - kl. 19:34
Del denne artikel:
3 2

Zombierne er løs igen og denne gang i real-time strategispillet They Are Billions. Læs vores anmeldelse her.

Zombier har været en del af spilindustrien næsten lige så længe jeg kan huske. Zombier er ikke specielt intelligente, de er heller ikke specielt hurtige (lige bortset fra i World War Z) og da de er ved at rådne op, så de er egentlig heller ikke specielt stærke. De er farlige, fordi de typisk kommer i et stort antal og det er lige præcis det, som er krogen i real-time strategispillet They Are Billions.Som i de fleste andre spil i denne genre, så starter det stille og roligt ud. Man har sin base, som man skal udbygge og i dette tilfælde skal man bygge nogle telte hvor arbejderne skal bo, mens de arbejder som enten stenhuggere, jægere eller tømrer. Man har brug for sten og tømmer til at bygge nye bygninger samt de livsvigtige forsvarsværker og alle arbejderne, og ens soldater, skal have noget at spise og derfor er jægerne også vigtige.

Rundt om på kortet, som omgiver ens base, vandre der zombier. I starten kommer de enkeltvis eller i små grupper, som man ikke vil have de store problemer med at nedkæmpe. Men snart kommer den første horde og så er det med at have ens forsvarsværker på plads, for den mindste fejl kan have fatale konsekvenser.

Som sagt i starten, er det mængden af zombier, som gør dem farlige og det er også tilfældet her - men der skal nærmest bare en enkelt zombie til, for at udslette hele ens base. Jeg oplevede på et tidspunkt, at mine forsvarsværker holdt fin stand mod en af de første horder jeg stødte på, men et eller andet sted var der et lille hul, så to zombier smuttede ind i min lejr. De angreb et arbejdertelt, hvor der var to arbejdere som inficeret, så der nu var fire zombier løs i min lejr. Jeg havde for travlt med at holde horden udenfor på afstand, så de par soldater jeg fik sendt mod de løse zombier blev også inficeret og så var der ti zombier løs i min lejr. Sådan udviklede det hele sig meget hurtigt og det blev enden på min base og 90 minutters forberedelse blev ødelagt på få minutter af bare to zombier.They Are Billions er en sjov blanding mellem real-time strategi og et tower defence. Det er klogt at lægge en strategi for hvordan man vil klare den næste horde af zombier og der skal dermed bygges forskellige forsvarsværker, og ruter man kan guide zombierne, med vagttårne, store hegn, porte og diverse fælder. Man kan researche sig frem til stærkere udgaver af disse forsvarsværker, hvor vagttårnene er mere effektive, hegnene bliver opgraderet til stenmure og man får adgang til flere typer af soldater. Jeg sad dog tit og ønskede mig, at der var endnu flere typer af soldater - i starten er de okay, men efterhånden som horderne bliver større og større (og de kan blive store!), så savner man flere og kraftigere tropper.

Gameplayet fungerer som sådan ganske fint, men det bliver dog noget ensformigt efterhånden. Det hjælper så heller ikke på det, at der kun er fire typer baner, hvoraf tre af dem skal der låses op for - men heldigvis bliver banerne tilfældigt genereret hver gang man spiller, så det giver da en smule variation. Spillet indeholder blot to gamemodes, Survival og Challenge of the Week - kampagnedelen fra PC-versionen er underligt nok ikke inkluderet i PlayStation 4 udgaven.They Are Billions er et svært spil - meget svært. Der er ingen form for træningsbaner - den eneste hjælp man får er et par linjer i hjælpe-sektionen om hvad man bør starte ud med. Resten lærer man ved at prøve sig frem og med et langsomt spil som et RTS-spil jo normalt er, så kan man bruge en del tid blot på at lære hvad de forskellige bygninger og troppetyper gør og hvad de er bedst til.

They Are Billions er et fint real-time strategispil til de mere hardcore fans af serien. Man kan godt mærke, at spillet oprindeligt var bygget til PC, da styringen med en kontroller ikke er optimal, men heldigvis understøtter spillet måde mus og tastatur og det gør styringen noget lettere.

Hvis man er til strategispil hvor man bliver overladt til sig selv og hvor man kan risikere at blive brutalt straffet ved den mindste fejl, så kan man godt lide smerte og så bør man kigge nærmere på They Are Billions. Man savner dog flere typer af baner og ikke mindst flere flere gamemodes, men kan man leve med det eksisterende udvalg, så kan They Are Billions købes for bare 189 kr. på PlayStation Store.
+ Fed zombie-mekanik, dybt stategisk gameplay, fin grafik, understøtter mus og keyboard
Blot to gamemodes, mangler variation i gameplayet, næsten for brutalt og svært, svær styring med en kontrolle
Gameplay:7.5
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.