This is Football 2005

Anmeldt af: - 24. oktober 2004 - kl. 18:50
Del denne artikel:
0 0

Hvorfor Sony vælger at sende This is Football ud på samme tid som FIFA 2005 og Pro Evolution Soccer 4, er os en gåde. Det står ikke en chance, målt med de andre klassetitler.

Det er en utaknemmelig opgave, at skulle anmelde en årlig opdatering af et sportsspil. For bortset fra grafikken, er der ikke de store nye tiltag fra år til år. Når man tænker på, at den største nytænkning i TIF2005, er muligheden for at klistre dit eget ansigt på en spiller via Eyetoy, som iøvrigt er en tynd fornøjelse, så er det utroligt, at der stadig kan komme en årlig opdatering, fra flere udviklere.

Alt i This is Football 2005 er oversat til dansk, norsk, svensk og finsk, lige fra menuen og statistikkerne til kommenteringen, der udføres af TV3's Svend Gehrs. Det er rart at det hele står på dansk, men det er ikke særlig hensigtsmæssigt, når man er vant til engelske menuer. Oversættelsen er nemlig præget af fejl og enkelte underlige oversatte ord, som kræver noget tilvænning.

Gameplay
Gameplaymæssigt har TIF2005 en masse at leve op til. Både FIFA og PES har succesfuldt mestret hver deres stil. Og når vi snakker fodboldspil på konsol, er det nærmest et religionsspørgsmål.

TIF2005 forsøger at blande de to populære titlers forrygende styring, men ender op med at sætte sig mellem to stole, for at sige det populært.
This is Football 2005 screenshot

Det største problem i TIF2005 er nemlig styringen, som helt klart er spillets svageste side. Fra du bevæger analogsticken, til spilleren reagerer på det, kan der gå, hvad der føles som en uendelighed og omgangen med bolden er meget tung. Når AI'en samtidigt er skånselsløst uretfærdig, bliver du ofte fravristet bolden, inden du når at få den under kontrol.

Når styringen er så tung, kommer du også tit ud for, at du har trykket på knappen for at sætte en tackling ind, men istedet får du bolden under kontrol og sparker den derefter af pommern til. I løbet af en kamp, kommer man ud for en masse af disse uhensigtsmæssige oplevelser og det bliver trættende i længden.

Helt utroligt, så kom vi ud for en fejl, hvor der blev dømt målspark, selvom bolden gik i nettet. Et perfekt indlæg, der lander lige i en medspillers pandebrask, som derefter sender et susende hovedstød mod mål. Bolden rammer en gang i jorden, hopper ind på stolpen og i mål. Jublen vil ingen ende tag, lige indtil dommeren dømmer målspark... Det langsomme replay viser klokkeklart, at bolden rammer stolpen og går ind. Det må bare ikke ske i et fodboldspil, så ryger troværdigheden fuldstændigt.

Som et sjovt gimmick, har Sony udviklet understøttelse af Eyetoy, så du kan tage billeder af dig selv og dine kammerater, og oprette dit helt eget hold, med jeres egne ansigter. Det er da en meget sjov feature, hvis man ejer et Eyetoy aggregat, men ændrer intet ved spiloplevelsen.

Grafik
Grafikken er et af de få punkter, som altid kan forbedres i de årlige opdateringer. Men Sony mener åbenbart ikke, at dette er et vigtigt punkt at opdatere, for grafikken er der ikke rørt meget ved.

Spillerne har fået nogle ekstra animationer, som giver dem nogle ekstra tricks at lege med og som giver målmanden nogle ekstra sprællemandsanimationer, men der er faktisk ikke den helt store forandring.

This is Football 2005 screenshot

De mest kendte spillere og trænere plejer at få sin egen facemapping og det er da også tilfældet i TIF2005, for det meste. Men Michael Laudrup og John Faxe har godtnok aldrig set så fedladne ud, som de gør her i spillet, med skaldet isse og lyst skæg. Selv de mest genkendelige spillere i de store ligaer, er ikke helt nemme at kende.

Lyd
Når endelig Sony har gjort sig den ulejlighed at lokalisere sproget og finde en dansk kommentator, er det umådelig sørgeligt, at se en så kedelig kommentator som Svend Gehrs få rollen. Det eneste vi kan glæde os over på lydsiden, er at det i det mindste ikke er TV Danmarks Steen Ankerdal, der er sat til at kommentere.

Den ellers så erfarne Svend Gehrs, har i en årrække kommenteret fodbold på dansk TV, men har i stort set alle tilfælde, haft en frisk makker ved siden. Det er ikke tilfældet i TIF2005, hvor de eneste kommentarer, er hans søvndrukne og snøvlende påskud. Det hjælper slet ikke på det, at afvekslingen i kommentarerne er så ringe, at du kan høre de samme kommentarer op til flere gange i løbet af et par minutters spil.

Forestil dig, at du lægger en rigtig god aflevering i dybden, og sender din angriber afsted helt fri foran mål, og så hører Svend Gehrs sig "Det var en rigtig dårlig aflevering det der". Efter du har hørt samme kommentar et par gange efter nogle rigtig gode afleveringer, begynder du at spekulere, om han i virkeligheden siger "Det var en rigtig farlig aflevering det der". Snøvleri burde være fyringsgrund for professionelle kommentatorer.

Hvis ikke kommentarerne er direkte kedelige eller snøvlende, så er de fejlagtige. Det viser sig nemlig, at Gehrs yndlingskommentar er "Han lader den ligge", som han udbryder, uanset om bolden bliver headet videre, om man bliver tacklet, eller om man laver en frispilning. Utroligt frustrerende, hvor du fristes til at slukke for kommentatprlyden.

Musikken i spillet er lige så malplaceret, som Svend Gehrs i kommentatorrollen. Den består af en blanding af amerikansk hiphop numre, og numre der minder meget om triphop. Den skal nok falde i unge teenagers hiphop wannabe's smag, men fejler fuldstændig i alle andre målgrupper.

This is Football 2005 screenshotHoldbarhed
Spillet byder på en række gamemodes, som dækker hele spektret af spilmuligheder. Du kan naturligvis spille de største ligaer i Europa, men derudover også store internationale turneringer som EM og VM. De mere interessante modes inkluderer bl.a. karrieremode, hvor du starter med dit eget skolehold, og spiller dig hele vejen op igennem rækkerne, til du til sidst spiller mod holdene i den bedste liga.

En anden mode giver dig den udfordring at score den bedste karakter, målt udfra dit spil og hvor mange mål du får banket i nettet.

Så der er rigeligt at hente i TIF2005. Det eneste der kan skære ned på holdbarheden, er når du mister interessen og istedet får købt FIFA eller PES.

Overall
Sony har med den femte udgivelse i This is Football serien ikke formået at byde på de helt store fornyelser. Bortset fra Eyetoy Cameo featuren og de obligatoriske statistikopdateringer, er spillet stort set det samme som 2004 udgaven.

This is Football står stadig i skyggen af Pro Evolution Soccer og FIFA serierne gameplaymæssigt og byder ikke på meget fornyelse.
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 6.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.