Tiger Woods PGA Tour 11

Anmeldt af: Jakob Kofod - 21. august 2010 - kl. 18:04
Del denne artikel:
1 0

Tiger Woods deler for første gang nogensinde forsiden af EA Sports populære golf serie, ikke pga. de mange skandaler, men for at præsentere Ryder Cup tilføjelsen, der byder op til kamp mellem Europa o

Tiger Woods deler for første gang nogensinde forsiden af EA Sports populære golf serie, ikke pga. de mange skandaler, men for at præsentere Ryder Cup tilføjelsen, der byder op til kamp mellem Europa og USA.


Tiger Woods PGA Tour 2011 er som vi kender det fra de tidligere udgivelser, det handler om at spille golf på godt og ondt, har man ikke den fjerneste interesse for sporten kan man ligeså godt holde lidt på pengene..
Siden Tiger Woods franchiset første gang rullede ind på konsol scenen i 1998, har det stille og roligt fejet al konkurrence af vejen. Spillet har stille og roligt videreudviklet og finpudset hvert enkelt element, hvilket har gjort, at vi er kommet så tæt på en golf simulator som muligt.

Spillet indeholder en masse forskellige spil typer, som kan spilles på de 17 baner spillet har med sig på disken, yderligere baner er dog allerede nu tilgængelige på Playstation Network og mon ikke de løbende vil smide endnu flere baner ud.
Man kan vælge at spille de forskellige spil modes med en af de professionelle spillere som f.eks. Tiger Woods eller man kan kreere sin egen golfer. Det kan klart anbefales at spille med sin egen golfer da det gør spillet meget sjovere, da man løbende får opgraderet ens evner ved at spille turneringer og klare forskellige udfordringer som f.eks. at lave et langt drive eller lave et indspil meget tæt på pinden.


Som nævnt tidligere byder Tiger Woods PGA Tour 11 for første gang nogensinde på muligheden for at spille Ryder Cup, det er giganternes kamp når Europa og USA mødes, men tilføjelsen giver ikke den fantastiske fornemmelse af at være del af det store golf slag.
Man stiller selv sit hold, hvad enten man vil spille som Europa eller USA, heldigvis kan man vælge at sætte sin egen kreerede golfer på holdet hvilket gør det hele lidt mere underholdene selvom det fjerner lidt af det realistiske som spillet ellers er bygget op om.
Når man deltager i Ryder Cuppen er man tvunget til at se ens medspiller og modstandernes slag, det er både godt og skidt, da det giver spillet en del nerve når man ser modstanderen lave et fantastisk indspil til greenen og placere sig meget tæt på flaget da det tvinger en til at præstere og virkelig koncentrer sig om indspillet. Desværre kommer det hele til at virke lidt langtrukkent når man skal gå 18 huller i det tempo.

Tiger Woods PGA Tour indeholder også en fin online del hvor der er adskillelige timer gemt. Som noget nyt kan man nu spille hold spil hvor op til 24 spillere kan kæmpe 12 mod 12, derudover vender Gamernet Challenges tilbage hvilket gør det muligt at uploade forskellige forskellige skud, indspil og lignende hvorefter folk kan opnå erfaringspoint ved at klare disse udfordringer.
Det er nemt og ligetil at finde et spil man kan deltage i online, og der er en relativ lav frekvens af spillere der vælger at smutte inden der er spillet færdigt hvilket bidrager til en fantastisk online oplevelse.


Gameplayet er stort set som vi kender det fra de tidligere spil i rækken, dog indeholder årets udgave to interessante tilføjelser der begge er med til at gøre spillet mere realistisk nemlig True Aim og en fokus måler.
True Aim er en ny måde at spille spillet på, med True Aim fjerner man den gamle sigtemekanisme hvor man med en cirkel kunne bestemme hvor bolden skulle lande, nu får man i stedet et par GPS markører der viser distance og niveau på udvalgte punkter på banen. Man sigter altså over skulderen på ens golfer og man følger også boldens tur herfra, det bliver dermed mere realistisk og man må ud fra kommentatorerne og tilskuernes reaktioner finde ud af hvor godt et slag det var man sendte af sted.
True Aim er med til at gøre spillet mere realistisk og det er helt klart at foretrække at spille spillet på denne måde, da det tilføjer en hel ny form for udfordring til spillet, det er dog fortsat er muligt at vælge den traditionelle måde såfremt man ønsker dette.

Den anden tilføjelse til gameplayet er en fokus måler, og det er en velmødt tilføjelse. Fokusmåleren er opbygget på den måde, at alt hvad man tilføjer sit slag af specielle egenskaber som, f.eks. ekstra spin og fart dræner ens fokusmåler. Dette tilføjer et taktisk element til spillet, da man ved at gå en runde på 18 huller bliver nød til at prioritere, hvorvidt man ønsker at slå bolden langt på ens drive, eller ønsker at kunne bruge et putt preview når man lander på greenen.


Tiger Woods PGA Tour 11 er rent grafisk en lækkerbisken, banerne fremstår elegante som i virkeligheden og de forskellige underlag er animeret med en høj grad af detalje hvilket gør at det føles mere levende og barskt når man lander i enten en høj rough eller en bunker.
Spillerens animationer er også blevet mere levende, når det blæser på fairwayen kan man se det på både bukser og hår i meget levende animationer der er med til at give spillet er rigtig godt feel, når man skal slå en lang bold i strid blæst fra fairwayen op mod en højtliggende green.
Desværre er tilskuerne stadig en kedelig omgang, de står alle sammen og laver de samme bevægelser, hvilket næsten får det til at se ud som om de laver ”bølgen” når man laver et perfekt indspil til greenen, her kunne EA godt tage og arbejde lidt mere på det tekniske, da det er områder der er blevet væsentligt forbedret i andre EA spil som f.eks. Fifa og Madden.

Lydsiden i spillet er ganske god, soundtracket passer godt til spillet og de to kommentatorer Kelly Tillman og Scott Van Pelt gør et godt job. Dog kan man ikke undgå at tænke lidt på om det er stemme optagelser der er hentet via telefonen, da de til tider mangler noget entusiasme når de kommenterer de store vigtige slag.
Det store kritiske punkt i spillet er tilskuerne, ja de hepper da, men når man har kreeret sin egen golfer skal man give ham et kaldenavn som f.eks. shooter eller big dog, hvilket gør at spillet virker lidt som en blød udgave af et wrestling spil..


Tiger Woods PGA Tour 2011 er det bedste golf spil vi har set i lang tid, True Aim og fokusmåleren er begge kærkomne tilføjelser, mens Ryder Cup delen ikke gør det store væsen af sig og desværre falder lidt i baggrunden. EA Sports serier bliver tit klandret for ikke at tilføre noget nyt, men dette er ikke tilfældet med Tiger Woods PGA Tour 2011, som på en måde skriver et helt nyt kapitel til den lange succesfulde historie, så selvom du har sidste års spil stående på hylden vil jeg anbefale at opgradere til dette års udgave da tilføjelserne rent faktisk gør gameplayet endnu bedre end det var før.
Derudover kan det nævnes at spillet vil understøtte Playstation Move når det udkommer hvilket igen vil tilføje en ny dimension til spillet som bliver spændende at give sig i kast med.
Gameplay:9.5
Grafik:8.0
Online:9.0
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.