Tiger Woods PGA Tour 2005

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 17. oktober 2004 - kl. 21:57
Del denne artikel:
0 0

Golf bliver en mere og mere populær sport over hele verden. Tiger Woods er en af de største spillere - vi kigger lidt på det nye Tiger Woods spil.

Traditionen tro er det nu tid til, at diverse 2005 titler rammer hylderne for at konkurrere om andele i den meget store omsætning her hen mod julen. Tiger Woods PGA Tour 2005 er naturligvis også med i konkurrencen om julesalget.

Golf er for mange en sport, som virker kedelig og sjældent noget, man vil give en seriøs chance. I det store hele går det i manges øjne blot ud på at ramme bolden, så den rammer tæt på hullet, og derefter putte bolden i – helt så simpelt er det dog ikke, heller ikke i Tiger Woods 2005.

Gameplay
Spillet starter op med, at man skal generere sin egen karakter igennem Gameface systemet, som i 2005 versionen er blevet opgraderet til Gameface version 2.

Det er i Gameface muligt at definere alt på karakteren lige fra vægt til alder, og naturligvis er der mulighed for at tilrette udseendet til mindste detalje.
Tiger Woods 2005 screenshot

Der er flere og flere spil, der begynder at have en slags karaktergenereringssystem, men sjældent er de så avancerede, som Gameface II er det i Tiger Woods 2005. Der er dog desværre visse fejl som eksempelvis, at højden på personen skal vælges i procent, en ting, som vidst ikke bruges mange steder i verden, men bortset fra det, er Gameface II nok et af de bedste af sin slags.

Efter man har genereret sin karakter, er det tid til at komme igennem en tutorial, som starter med at vise, hvordan man laver de simple begynderting som eksempelvis at drive bolden (lave det første lange slag) og putte den i (lave det sidste korte slag). Efter at have gennemført de første par tests, går tutorialen videre til at undervise i de mere avancerede features, som spillet har.

Der er en række nye features i 2005 versionen, blandt andet har udviklerne valgt at give spilleren mulighed for også at placere sine ben i forhold til boldens position, når man skal skyde. Dette er faktisk en af de sværeste ting, når man spiller rigtig golf, og det er da også et ret nyttig tiltag her i spillet.

En anden ting er muligheden for at lave såkaldte ”Tiger Visions”, altså hvor man kan se, hvor bolden havner fra Tiger Woods synspunkt – ganske nyttig ting, men desværre har man kun et begrænset antal til rådighed af disse, når man spiller. Effekten af Tiger Vision må siges at gøre spillet nemmere - meget nemmere faktisk - da man altid rammer i hullet, hvis man har rettet ind efter at have brugt et Tiger Vision, hvilet egentligt er lidt ærgerligt, da det tager noget af sværheden ud af de svære puts.

Når man er færdig med at blive undervist, er det tid til at gå i gang med selve spillet, og her møder man forskellige andre golfspillere, som man så gerne skulle slå for at komme videre til den næste udfordrer. Under spillet får man forskellige trofæer som eksempelvis en ”Eagle Troefee ball”, som man får første gang man går igennem en bane med 2 slag under par. For at give spillet mere holdbarhed er der også mulighed for at tjene penge, når man spiller. Disse penge kan senere bruges til at købe forbedringer af sine færdigheder, nyt udstyr og ikke mindst bruge dem i den medfølgende baneeditor.

Tiger Woods 2005 screenshot

Der er som sagt også indbygget en slags baneeditor, som du kan bruge dine optjente penge på at ombygge baner i. Denne editor har man valgt at kalde for ”Tiger Proofing”, og der er faktisk ligesom i Gameface II nærmest ingen grænser for, hvad man kan ændre for til sidst at ende ud med sin ”Dream 18” bane. Jo sværere banerne er, jo større chance er der for, at en af legenderne skulle have lyst til at spille på den.

Der er naturligvis også mulighed for at spille imod op til 3 af sine venner, så man kan teste hinandens golffærdigheder af, selv om det er dårligt vejr udenfor.

Grafik
Grafikken i Tiger Woods 2005 er desværre skuffende, hvis man sammenligner med de andre nuværende konkurrenter på markedet. Grafikken i spil som det konkurrerende golfspil, Links 2004 må siges at være bedre og mere flydende, hvilket egentligt er skuffende, når man tænker på, at Links er betydeligt ældre.

Det virker som om, at man ikke har forsøgt at gøre specielt meget ud af naturen og de øvrige omgivelser, hvilket igen er ærgerligt, da naturen og omgivelserne ofte kan være med til at sætte den rigtige stemning, når der er tale om et spil af denne type.

En ting, der dog er lavet ret godt, er de “special effects”, som fremkommer, når man for eksempel har lavet et ekstremt godt slag. Dette er dog også en ting, der er set i andre golfspil, men er bestemt en ting, der er med til at gøre spillet lidt bedre.

Lyd
Soundtracket i Tiger Woods 2005 må siges at være lidt skuffende, hvis man ser det i forhold til andre EA titler, hvor der ofte er en del forskelligt musik.

Dog må det siges, at lyden, når man rammer bolden, er ganske realistisk, og de 2 kommentatorer, der kommenterer spillet, er også godt lavet. I starten da der var kommentatorer med i diverse spil, var der et stort problem med dem – nemlig at det kun var meget få sætninger de kunne - men dette er ikke et problem med Tiger Woods 2005, og det trækker bestemt lydkarakteren opad.

Tiger Woods 2005 screenshotHoldbarhed
Spillets opbygning giver mulighed for en forholdsvis lang levetid, ikke mindst fordi man kan ombygge baner via Tiger Proofing editoren.

Desværre er det kun muligt at spille online i PlayStation 2 udgaven af spillet – hvilket desværre giver Xbox udgaven en væsentlig kortere levetid, men mon ikke der bliver lavet om på det i 2006 udgaven til næste år.

Overall
Tiger Woods 2005 er til PlayStation 2 stadigvæk kongen i golfspil genren og er bestemt værd at bruge sine penge på. Xbox udgaven står det lidt værre til med, da konkurrenten Links 2004 på mange områder er bedre og ikke mindst på grund af sit online spil via Xbox Live.

Der er dog i Tiger Woods 2005 tager mange nye ting med som ikke tidligere er set i andre golfspil, men man burde måske i stedet have brugt tiden på at lave grafikken og antallet af banerne i spillet højere end alle de nye fancy features, som de fleste nok ikke vil gøre brug af.

Ser man på Tiger Woods 2005 i forhold til dets forgængere, så er spillet blevet meget mere nybegyndervenligt, hvilket vel både kan ses som en god og en dårlig ting alt efter, hvor rutineret man er i Tiger Woods serien.
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.