TimeSplitters 3 Future Perfect

Anmeldt af: - 26. marts 2005 - kl. 16:48
Del denne artikel:
0 0

Free Radical er igen på banen med en ny inkarnation i TimeSplitters serien. Er du vild med hæsblæsende skydeaction, er dette en titel, du ikke skal overse.

Free Radical er igen på banen med et nyt spil i TimeSplitters serien, og selvom spillet umiddelbart ligner de foregående titler, er der meget nyt at hente. Historien har ikke fået førsteprioritet, hvilket du hurtigt vil opdage, i stedet er der fokuseret på at forbedre det sublime gameplay, som vi kender det fra de andre titler i serien, samt ikke mindst det oprindelige GoldenEye, som var en kæmpe succes på Nintendo64.

Historien er igen ikke synderlig troværdig, da du igen skal forhindre de frygtede TimeSplitters fra at få fingrene i tidskrystallerne. Denne gang støder du også på modstand fra et væld af andre skrækkelige uhyrer. Helt alene er du dog ikke. På nogle missioner får du hjælp fra tilfældige personer, som aldrig lader til at blive skræmt af, at du dukker op fra ingenting, som følge af din tidsrejse. Af og til kommer dit fremtidige ”jeg” også til undsætning, så du i nogle scenarier kommer til at kæmpe side om side med dig selv. Eller, det vil sige, en AI styret karakter, der ligner dig, men som opfører sig langt mindre intelligent. Det er et meget sjovt indslag, men kan også virke repetitivt, da du skal gennemføre samme stykke to gange.

Udvikleren har vedholdt den humoristiske stil, som kommer til udtryk i dialogerne, men ikke mindst i episoder rundt på banerne. Et eksempel fra en bane, hvor du er på vej gennem et tog i høj fart, skal du forcere adskillige kupéer fyldt med fjendlige styrker og mellem kupévognene er der placeret et toilet. På et af disse toiletter er døren låst, og man kan høre nogle meget anstrengende lyde derinde fra. Uden at tænke videre over det fortsætter du til kupéerne, hvor du naturligvis møder modstand, og midt i det hele hører du, at der bliver trukket på toilettet, og en vagt kommer så rendende i ryggen på dig. Det er ikke kun ret morsomt, det er også godt udtænkt.

Du indtager rollen som Cortez, den hårdnakkede ruminfanterist, der bærer en vis lighed med Vin Diesel både af udseende og af stemmeskuespil. Det giver vores hovedperson en vis autoritet, som er nødvendig for at gøre det troværdigt, at denne mand skal redde verden.

Gameplay
Til dem, der i forvejen ikke kender TimeSplitters serien, har vi med en First Person Shooter at gøre, og udvikleren, Free Radical, har et rigtig godt omdømme med denne slags spil. Sidste år forsøgte de sig også i en anden genre med Second Sight med god succes.

Mange af de bedste elementer fra Second Sight har de fundet plads til i den tredje udgave i TimeSplitters serien.
TimeSplitters Future Perfect

Telekinese, som var en af de seje nye features i Second Sight, er kommet med i form af en Temporal Uplink eller en tyngdekraftsophæver, som tillader dig at flytte genstande på afstand. Også det smarte operativsystem, som kan findes på omkringstående computere, er en genbrugt feature fra Second Sight og denne tillader dig at gennemsøge computere for spor, koder eller deaktivering af sikkerhedskameraer.

Free Radical låner med arme og ben fra populære spil og film. Eksempelvis skal du på en af banerne redde en ung kvinde, som er fastspændt i et jerngitter hængende over et rasende ildmonster. Ikke ulig en scene i Indiana Jones og Templets Forbandelse. Og dem, der har spillet Ninja Gaiden, vil kunne drage paralleller mellem det store skeletmonster og det, man møder i TimeSplitters 3.

Spillets force ligger helt klart i multiplayermulighederne, hvor du med en eller flere venner kan spille et væld af forskellige multiplayer modes, heriblandt deathmatch, vampire mode og capture the bag. Alternativt kan du også sammen med en ven gennemføre storymode.

Grafik
Udover at være kendt for at lave en velfungerende og højst underholdende styring og gamepad layout er Free Radical også kendt for at lave nogle meget udtryksfulde og fejlfrie karakteranimationer. Det er naturligvis også en del af denne titel, og det gør mellemsekvenserne værd at se til ende.

Den grafiske kvalitet er også betagende og på Xboxversionen, som vi her har testet, er der udover de forventede skygger, lyssætning og genskinseffekter nogle nytænkende og ganske forbløffende effekter. Man kan ikke lade være med at glæde sig til at se, hvad Free Radical kan præstere på den nye generation af konsoller.

TimeSplitters 3 Future Perfect

Lyd
Stemmeskuespillet er af høj kvalitet, og udvikleren har fundet den helt rigtige type skuespillere til de mange forskellige karakterer. Ikke mindst hovedpersonen Cortez, der som sagt let kan forveksles med Vin Diesel.

Musikken glimrer ved sin måde at være tilpasset begivenhederne i spillet på. Du kan nemlig høre, hvornår du skal være på vagt, og hvornår du igen kan slappe lidt af. Lydeffekterne er også veludførte og passer godt ind i universet. Disse er ligeledes godt tilpasset til det, der foregår på banerne.

Hvis du går meget op i lydkvaliteten og har et godt setup, kan vi oplyse, at Xboxversionen understøtter Dolby Digital, hvor PS2 og Gamecubeversionerne understøtter Dolby Pro Logic II.

TimeSplitters 3 Future PerfectHoldbarhed
Til forskel fra storymode kan man ikke sige, at der er for lidt at byde på i ekstra udfordringer. Du kan nemlig gennemspille en masse forskellige udfordringer, hvor du, alt efter, hvor godt du klarer udfordringen, kan lukke op for nye karakterer og gamemodes.

Det sikrer en god holdbarhed, så du ikke lige forløbigt bliver træt af det.

Og for at det ikke er nok, kan du selv bygge dine egne baner i den let anvendelige mapmaker, uploade dem, eller downloade andre hjemmelavede baner via Xbox Live.

Overall
Selvom vi får en helt ny story mode, helt nye karakterer samt en masse nye ekstramodes vi kan slå tiden ihjel med, kan vi ikke se bort fra, at der er tale om en 3’er uden de store gameplaymæssige forbedringer. Dermed ikke sagt, at Future Perfect ikke er et godt og underholdende spil. For det er det i høj grad, og af First Person Shooters er alle tre TimeSplitters spil uden tvivl blandt de bedste på den nuværende generation af konsoller. Men havde Free Radical brugt noget mere tid på at lave en længere storymode med en troværdig historie, havde karakteren fået et hak opad.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.