Tiny Trax

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 28. juli 2017 - kl. 08:38
Del denne artikel:
1 1

Tiny Trax er en lidt anderledes VR-racer end du tidligere har prøvet - og det fungerer fremragende. Desværre er det hele overstået lidt for hurtigt, med mindre du er perfektionist. Læs anmeldelsen her

Hvis du var barn i 80’erne og 90’erne, kan du sikkert huske de der Scalextric racerbaner man byggede hjemme på stuegulvet, til ens forældres store irritation. Engelske FuturLab kan i hvert fald huske dem og deres nyeste spil, og første til PlayStation VR, er netop en moderne version af Scalextric banerne.FuturLab har dog taget sig nogle friheder med Tiny Trax, da tyngdekraften er sat helt ud af kraft, som betyder at der køres på vægge og lofter og de 12 baner er placeret i de klassiske jungle-, lava-, is- og rumverdener som vi kender så godt. Man kan vælge mellem seks forskellige køretøjer fra lastbiler og racerbiler til autocampere - de kører dog alle ens, så det er i princippet ligegyldigt hvilken du vælger.

Gameplayet er simpelt men fungerer ganske fint. Man skal ikke koncentrere sig om farten, da speederen skal i bund fra start til slut, da man ikke kan falde af banen og man kan ikke køre ind i de andre biler. Det man skal fokusere på, er at tage svingene på den rigtige måde og lykkedes det, optjener man boost, som er altafgørende for, om man har en chance for at vinde.Rundt omkring ens bil, er der en ring som er delt i to. Den øverste del bliver fyldt op med en grøn farve som indikerer, hvor meget man skal dreje for at tage svinget perfekt og man skal nu forsøge at matche en anden grøn farve, som viser hvor meget man drejer. Drejer man ikke nok, eller drejer man for meget, stopper ens bil nærmest og der er skæbnesvangert i et spil som Tiny Trax, som bestemt ikke et nemt spil fra starten af. Lykkedes det derimod, fyldes den nederste del af ringen op med boost, som man skal bruge så ofte man kan, hvis man skal have en chance for at vinde. Derfor er det vitalt, at man lærer at mestre svingteknikken, ellers har man ikke en chance for at vinde.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal synes om gameplayet, da det på den ene side er ganske underholdende og på den anden side, virker det som om, at man har lagt alle æggene i én kurv. Alt afhænger af svingene. Dummer man sig i ét sving, kan man godt vinke farvel til sejren, da der ikke er nogen power-ups på banen som kan hjælpe en tilbage i front og bilerne kan ikke opgraderes undervejs, så det hele afhænger af hvor god man er til at tage svingene på banen og ikke andet. Det virker lidt for simpelt synes jeg og det bliver desværre lidt ensidigt.Single player indeholder ingen karrieredel eller noget der minder om det. Man kan køre en enkelt løb i Single Race eller en Cup, som er fire baner i streg og man får points for ens placering. Bliver man et, to eller tre får man en pokal og det er mere eller mindre det. I løbet af de første 40-45 minutter har man låst op for alle banerne, men langt fra mestret dem, så meget at spillets progression går ud på at lære banerne udenad, lære at tage svingene perfekt og lære hvornår man skal bruge ens booster.

Tiny Trax kan spilles alene eller mod ens venner og andre spillere i online multiplayer. Det indeholder 12 baner og seks biler - og så også to gamemodes og det minder lidt om et VR-eksperiment for FuturLabs, for der er ikke ret meget indhold her. Implementeringen af VR er da bestemt godkendt, da grafikken er virkelig flot. Man sidder heldigvis ikke bag rattet i de her små biler, som nok ville have resulteret i ret kraftig køresyge indenfor kort tid - i stedet snor banerne sig rundt om spilleren som om, at man står (eller sidder) inde midt i en stor Scalextric bane og det fungerer super godt.De 12 baner står skarpt og de er fyldt med små sjove detaljer og man kigger op og ned og til højre og venstre for at følge bilerne rundt på banen. Bilerne er fint designet, men det virker dog som om, at de kører lidt ujævnt hen over banen visse steder, men det er ikke noget som ødelægger indtrykket af spillet. Lydsiden er som man kunne forvente i et spil af denne type, dog er soundtracket en smule ensformigt, men det fungerer.

Tiny Trax er ikke et spil, man lige sætter sig ned og spiller. Sværhedsgraden er meget høj og det er svært at lære svingmekanikken og det kan virke som en showstopper for nogen, da det er her, at hele udfordringen i spillet ligger. Lærer man ikke det, har man ingen chance for at vinde.

Tiny Trax koster 119 kr. på PlayStation Store (lidt billigere for PlayStation Plus abonnenter) og det er en fin pris. Er du stor fan af spil som Mario Kart og den slags, så er Tiny Trax et spil du skal tage et kig på, men mange vil nok blive en smule skuffet over mængden af indhold og overrasket over den høje sværhedsgrad.

Bemærk, at Tiny Trax ikke kan spilles uden VR headsettet.
+ Flot grafik, fremragende level design, god implementering af VR
For lidt indhold, ensidigt gameplay
Gameplay:7.5
Grafik:8.0
Online:7.5
Holdbarhed:6.5
Overall 7.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.