Tony Hawks Underground 2

Anmeldt af: - 17. oktober 2004 - kl. 17:08
Del denne artikel:
0 0

Så er tiden endnu engang kommet til at finde skateboardet frem og dyste mod vennerne på gader og stræder.

Tony Hawks Underground 2 (THUG2) har undertitlen ’World Destruction Tour’ og er det seneste spil i Tony Hawk-serien. Tony Hawks skateboardspil-serie har lige siden det startede været blandt de bedste ’ekstreme’ sportsspil og i sidste version ændrede serien navn til Tony Hawks – Underground, og THUG2 fortsætter med navnet og miljøet.

THUG2 har både en ’classic’- og en storymode, hvoraf story-moden klart er den mest interessante som singleplayer. Historien går kort ud på, at du som anonym skater skal deltage i ’World Destruction Tour’ sammen med bl.a. Tony Hawk og en masse personligheder kendt fra den berygtede ’Jackass’-serie. Historien er lavet i bedste Jackass-ånd, og i inden man kommer i gang med første bane når man da også både at blive kørt over af en bil og truet med en motorsav.
Tony Hawk står for at lave ét hold, mens Bam Margera står for det andet. Da du jo er en ukendt skater bliver du selvfølgelig valgt allersidst…- endda efter den retarderede fætter i kørestolen. Tony Hawk vælger dig som den sidste, og nu starter en kamp for at bygge sin skaters ry og evner op, alt i mens man prøver at vinde over Team Bam.

Gameplay
Det første man oplever når man prøver THUG2 er, hvor meget det minder om de tidligere spil i serien. Knapperne er hovedsageligt de samme; man hopper stadigvæk på kryds, laver forskellige tricks på cirkel og firkant, og grinder på trekant.

Der er dog kommet en del nye forskellige moves, nogle mere brugbare end andre.
Tony Hawks Underground 2 Screenshot

Mange mål i de forskellige baner går dog ud på at man bruger disse tricks. Hvis man fx hopper ind mod en væg og trykker kryds lige når man rammer den, kan man sætte af fra den, og få lidt ekstra højde.

Jo flere tricks man laver, jo mere bliver en speciel-bar fyldt op, og når den er helt fyldt kan man lave sine tricks i en ’focus’-mode, der suspekt meget minder om Matrix’ ’bullet’-time: Tiden går langsomt, og man kan bedre se de tricks man laver. Når man endelig falder og slår sig, kan man ved at trykke på trekant fylde en ’freakout’-bar op, og jo højere - desto flere points. Skateren flipper ud, og tramper fx skateboardet i stykker. Dette lyder måske ikke umiddelbart som en holdbar tidsmæssig eller økonomisk løsning, så heldigvis bliver der kastet et identisk skateboard ind fra højre, og så kan man komme videre.

Inden man starter på sin World Destruction Tour, kan man lige finpudse ens moves i træningshallen. Her vil der stå nogle gutter og hjælpe dig med forskellige basale elementer i spillet, og nye til Tony Hawks univers bør nok starte her og prøve alle toturials. Hvis man har prøvet alle spil i serien kan man bare hoppe den over ved at gå hen og snakke med Tony Hawk, som fortæller én hvordan man bruger den føromtalte ’focus’-mode. Efter dette ryger man direkte til første bane i World Destruction Tour, som er Boston.

Der er 8 baner i alt, og hver bane klares ved at få nok points. Disse points skaffes ved at klare specielle mål på hver bane, og et mål kunne fx være at hoppe over specielle afsatser eller lave graffiti specielle steder. Når man starter har man et vist antal mål, og derfor også et vist antal point man kan optjene. For at klare banen bliver man nødt til at skaffe flere mål end dem der er i starten, og dette gøres ved at finde specielle personer rundt omkring på banerne.

I starten af hver bane vælger man nemlig altid en anden der skal skate sammen med én, og ved at køre hen til ham og trykke cirkel, kan man overtage styringen af ham, og derved muligheden for at klare hans mål. Der er mange personligheder fra Jackass, men også nogle andre som fx Jesse James, som folk måske kender fra serien ’Monster Garage’. Når man har sparet nok point op kan man få låst en ny bane op, og historien forsætter.

Tony Hawks Underground 2 screenshot

Den anden store gamemode er ’classic’-mode, som er vendt tilbage til Tony Hawk-serien til stor glæde for de fans der har spillet mange af spillene. Her kan der spilles de samme baner fra story-moden, desuden også en del andre baner fra de tidligere versioner af spillet. Man kan godt mærke, at den nye måde at kontrollere skateren på der blev introduceret i THUG1 ikke passer hundrede procent med det gamle banedesign. Man kan dog heldigvis gå ind og slå de forskellige nyskabelser fra og nyde den gamle Tony Hawk-oplevelse.

Grafik
THUG2 kører fint og flydende, men spillet ligner meget de tidligere versioner. Man kan dog godt fornemme, at der er blevet brugt flere kontrastfarver, så banerne ikke ser så ensartede ud. Den nye ’focus’-mode er en fin grafisk feature, da den gør det muligt at se ens tricks meget langsomt – mange af trickene er nemlig så hurtige at man normalt ikke opfatter dem. Det er også muligt at sætte sig eget ansigt ind på sin skater, hvilket lige giver ’story’-moden en tand ekstra realisme. Desuden er de forskellige karakterer lidt mere ’tegnet’ i denne version, og knap så realistisk –men det passer godt ind i stilen.

Lyd
THUG2 har et forrygende soundtrack, der både er varieret og lyder godt. Der er heller ikke sparet på kvaliteten af de kunstnere der har leveret musik til spillet, der bl.a. tæller Frank Sinatra, Red Hot Chili Peppers, Metallica og Faith No More. Man bliver ikke træt af musikken og man sidder konstant og rocker med. Lydeffekterne er også fine og fungerer godt. Når ens skater falder og slår sig så blodet flyver, giver lyden af hud der skraber sig mod rå asfalt én kuldegysninger.

Tony Hawks Underground 2 screenshotHoldbarhed
De otte baner i Story-delen er ikke specielt store, men der er mange mål og mange forskellige ting at tage sig til. Desuden føles det som om, at banerne er ’højere’, dvs. at der er flere muligheder for at køre oppe på tage osv.

De andre baner i ’Classic’-mode bevirker, at man næsten få to spil i ét, og vil helt sikkert være en kærkommen tilbagevenden for old-school skaters.

Der er som sædvanlig muligt at lave sin egen skater, tricks, baner og graffiti, og det er stadig sjovt at sidde og lave sin egen skatepark. Der ligger en god del underholdning i denne afdeling.

I modsætning til Xbox-versionen, har PS2-versionen en onlinedel, hvilket må siges at være lidt af den omvendte verden i disse dage. Hvorfor Activision ikke har valgt at understøtte Xbox Live i THUG2 er et åbent spørgsmål, men det forringer holdbarheden betydeligt. Onlinespillet i THUG2 har nogle nye gamemodes, bl.a Scavenger, hvor det går ud på at finde mønter, som man inden runden starter skal gemme fra de andre.

Overall
Tony Hawks Underground 2 er ikke på nogen måde nyskabende. Kontrollen er den samme og man finder hurtigt ind i rytmen. Det er dog helt klart det bedste spil i Tony Hawk-serien, og har med både en ’Classic’- og en ’Story’-mode grundlag for mange timers god underholdning. Grafikken er fin, lyden er suveræn og multiplayer-spillene er gode.

Det vil det glæde dem der var lidt skuffede over de nye tiltag i THUG1, at Tony Hawks Underground 2 prøver at forene de bedste elementer fra de tidligere spil i serien. - Og for dem som er nye til serien, er det et godt sted at starte.
Gameplay:8.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.