Trover Saves the Universe

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 23. juni 2019 - kl. 08:35
Del denne artikel:
3 1

Trover Saves the Universe er skabt af en af bagmændene bag Rick and Morty - og det kan ses; det er en af de underligste VR-oplevelser du kan få på PlayStation 4. Læs vores anmeldelse her.

Trover Saves the Universe er noget så specielt som et VR-komedie-eventyr skabt af medskaberen af Rick and Morty, Justin Roiland - og Rick and Morty galskaben er tydelig at se i Trover Saves the Universe.Historien er lige så bindegal som man kunne forvente det: Ens to søde hunde er blevet kidnappet af en galning med næb ved navn Glorkon, som proppede dem ind i sine øjenhuller, hvilket af uforklarlige årsager giver ham uanede kræfter. Glorkon bruger de søde hundes livsessens til at ødelægge universet og det kan man naturligvis ikke sidde stille og kigge på.

Man tager rollen som Chairorpian, en blanding af et menneske og en alien, som sidder i en svævende stol. Man partner op med Trover, et lille lilla monster med små dyr i øjenhullerne (hvad er det for er sær fascination med øjenhuller her?) og hans mund aldrig står stille. Trover er ikke stor fan af at arbejde og heller ikke at blive bragt i situationen, hvor han skal redde universet.Trover Saves the Universe er i bund og grund et traditionelt action eventyr, krydret med lidt platforming og puzzle solving. Det fungerer, men det er ikke noget der vil vælte dig omkuld. Det der er lidt specielt er, at Trover Saves the Universe på samme tid er et first-person og third-person spil. Man styrer Trover fra et tredje-persons-perspektiv og når han kommer til nogle warpnodes i omgivelserne, kan man som Chairorpian, der aldrig rejser sig fra sin svævende stol, zappe hen til den pågældende warpnode og styre Trover videre derfra.

Det er dog ikke Trover, der laver alt arbejdet, da man som Chairorpian løser forskellige puzzles og det er her at VR-delen kommer til sin ret. Man støder på nogle ret opfindsomme måder at bruge VR-teknologien på og det er spillets højdepunkter rent gameplay mæssigt. Selv om spillet kan spilles både med VR-headsettet og på fjernsynet, så er det tydeligt at det er skabt med VR i tankerne og det er da også med VR-headsettet at det er klart bedst.Men man spiller næppe et spil som Trover Saves the Universe udelukkende for gameplayet, men også for at opleve den næste absurde joke og det næste bizarre optrin med de underligste karakterer og dialoger som er helt i hegnet. For som man kunne forvente når Justin Roiland er indblandet, så er humoren helt absurd.

Hvis man kender Rick and Morty ved man præcis hvad man har i vente og et godt eksempel på den skæve humor er når man for første gang møder Upgrade Tony, som beder én om at dræbe nogle skabninger, der terrorisere ham og som giver ham dårlige nerver. Det klarer man hurtigt, men det viser sig, at Upgrade Tony ikke var helt klar i hans brief, da de små monster-skabninger man lige har dræbt var hans kæledyr - de rigtige monster-skabninger er et stykke længere væk. Det fik han blot ikke lige fortalt og nu er han på nakken af en resten af tiden.Den grafiske stil og lydsiden i Trover Saves the Universe er lige så bizar som resten af spillet. Karaktererne har typisk et underligt antal øjne, aliens proppet i deres øjenhuller eller noget helt andet. Kønne er de i hvert fald ikke. Omgivelserne er anderledes pæne og kunne ligne noget fra et mere seriøst platformspil. Lydsiden præges af underlige lydeffekter og dialog, hvor langt de fleste stemmer er lavet af Justin Roiland selv - og nogle gange kan de blive lidt for meget, hvilket helt sikkert er meningen.

Trover Saves the Universe er et af de underligste spil du kan opstøve til PlayStation 4. Før du hopper ombord her, bør du gøre op mig dig selv, om du er til denne type at Rick and Morty humor. Der er mange bandeord, sexuelle henvisninger, kommentarer til hvor tåbelige spil kan være og masser af “Den fjerde væg” jokes og dialoger. Der er mulighed for at censurere dialogen hvis man ønsker det, for som der står i indstillingerne, så er denne dialog “ikke egnet til ører, som sidder på børns hoveder”. Hvis du ikke er til den bizarre Rick and Morty humor, er du heller ikke til Trover Saves the Universe.Trover Saves the Universe kan gennemføres på en håndfuld timer, men man bør løbe det igennem en ekstra gang, for at finde alle de gemte ting i hver bane, som blandt andet giver adgang til nye evner og en stor belønning i slutningen af spillet, som Trover lokker med i starten.

Hvis du elsker Rick and Morty, eller vil du bare have et meget anderledes VR-spil, så kan vi anbefale Trover Saves the Universe - er du ikke til Rick and Morty, så brug pengene på noget andet. Humoren er nemlig så prominent og den gennemsyrer hele spillet, så hvis man ikke er til den slags humor, vil man ende med at blive pænt irriteret.

Trover Saves the Universe kan købes nu på PlayStation Store for 239 kr.
+ Vanvittig og bizar Rick and Morty humor, til tider opfindsom brug af VR, en anderledes VR-oplevelse
Humoren er ikke for alle, er nærmest uspilleligt uden VR, dialogen kan blive for meget
Gameplay:6.5
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 7.0
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.