Twin Mirror

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 9. december 2020 - kl. 16:08
Del denne artikel:
1 2

Twin Mirror er en ny psykologisk thriller fra historiefortællerne hos Dontnod. Læs i vores anmeldelse her, om det kan fænge på samme måde som deres tidligere spil har gjort det.

Dontnod satte sig selv på landkortet med det glimrende Life is Strange og senere med Tell Me Why (Xbox og PC) - og måske var Tell Me Why deres nok bedste fortælling med et par kontroversielle emner. Nu er de tilbage med Twin Mirror men det er som om, at der mangler et eller andet.Man tager rollen som den journalisten Sam Higgs, der efter 2 år vender tilbage til den lille by Basswood i West Virginia, USA. Da han forlod byen troede han at han var færdig med den, men da hans bedste ven er omkommet ved en tragisk ulykke, vender han tilbage til den lille by for at deltage i begravelsen.

Inden Sam forlod byen, skrev han en artikel for byens avis om de tvivlsomme forhold i kulminerne, hvor mange af byens beboere arbejdede. Resultatet af denne artikel var, at minerne måtte lukke da de ikke kunne leve op til sikkerhedskravene og mange blev arbejdsløse. En del af byens beboere giver nu Sam skylden for at de er arbejdsløse og det giver ikke den bedste stemning, da han vender tilbage til byen.Meget er det samme som da han forlod byen - men meget har også ændret sig. Sam finder dog hurtigt ud af, at ikke alt er som det skal være i den lille by. Noget peger i retning af, at Nicks ulykke måske slet ikke var en ulykke, men hvem kan så stå bag? Og hvorfor skulle Nick skaffes af vejen? Og hvorfor skulle det camoufleres som en ulykke? Som den journalist Sam er, sætter han sig for at komme til bunds i sagen og for at undersøge hvad der er sket.

Twin Mirror er en psykologisk thriller, hvor man i typisk Dontnod stil skal undersøge omgivelserne og tale med forskellige personer. Historien er ikke lige så velfortalt som vi ellers kender det fra Dontnod og der er nogle store huller i den - dem kan jeg dog ikke komme nærmere ind på, uden at spoile for meget, men der er eksempler hvor man tænker “hvor kom det lige fra?” og “hvorfor stiller hun ikke spørgsmålstegn ved det?”.En del af historien foregår inde i Sams hoved. For det første har han en usynlig ven med sig hele tiden. Denne usynlige ven taler tit til Sam og er både hans bedste ven og hans værste fjende. For det andet, lider Sam af noget der kunne minde om angst eller en slags personlighedsforstyrrelse og han kan kravle ind i sine egne tanker i noget der hedder Mind Palace.

Mind Palace er ikke kun Sams frygt, men også der han kan samle sine tanker og løse spillets gåder og udfordringer. Det gøres typisk ved at ændre på måske tre til fire parametre ved et forløb, så det kommer til at passe med de spor Sam har fundet i omgivelserne. Det kan for eksempel være, at spor i et værtshusslagsmål peger i retningen af, at balladen startede oppe ved baren, bevægede sig ned gennem værtshuset og endte oppe på scenen. Så skal man justere nogle parametre, så forløbet i hans tanker kommer til at passe med sporene i omgivelserne og på den måde finder Sam ud af, hvordan det fulde billede af situationen er. Det fungerer faktisk meget godt.Noget andet er, at dette Mind Palace også bruges til at holde Sams frygt og dæmoner på afstand. Det foregår i nogle simple actionsekvenser, som måske ikke er de mest spændende, men de illustrere fint hvad Sam han slås med. Og så er der lige det ved det, at disse Mind Palace sekvenser er klart de flotteste og mest kreative dele af hele spillet.

Resten af spillet er nemlig ikke særlig interessant. Det ligner ellers ikke Dontnod, for de plejer nok at kunne fortælle en rigtig god historie, men som nævnt tidligere, er der huller i den og spillet er bare meget langsomt og til tider kedeligt. Mind Palace sekvenserne er uden tvivl de mest spændende.Grafikken er der ikke noget galt med og Twin Mirror er uden tvivl det flotteste spil fra Dontnod. Det hele kører fint, men der er en del lange indlæsningstider. Lydsiden og ikke mindst stemmeskuespillerne er af den sædvanlige høje kvalitet, så den tekniske side er der ikke noget at sætte en finger på.

Twin Mirror er dog en skuffelse. Det er ikke noget decideret dårligt spil, men det er ikke så fængende og gribende, som andre spil fra Dontnod. Historien virker lidt mere generisk og hul i forhold til de emner, der blev taget op i Life is Strange og ikke mindst i Tell Me Why. Twin Mirror kan gennemføres på 5-6 timer og er du fan af historiefortællinger vil Twin Mirror stille din sult - men det er lidt som at spise fastfood; det er okay mens det står på, men det er ikke den store oplevelse og ikke noget du vil tænke tilbage på med den store glæde.

Twin Mirror kan købes nu på PlayStation Store for 219 kr.
+ Flot grafik, gode stemmeskuespillere, Mind Palace
Historien er lidt ligegyldig, plothuller, meget langsomt og til tider kedeligt
Gameplay:6.5
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.