
Men der er en lille twist til det hele; meget af tiden går ikke med at hoppe rundt på platforme, men i stedet med at løse ordgåder. Gåder hvor man skal skabe ord og rykke rundt på bogstaver, som kan manipulere med omgivelserne eller nedkæmpe fjender. Man tager rollen som en lille fyr, som selv består af bogstaver, nemlig af bogstaverne H-E-R-O.
Det er svært at beskrive Typoman: Revised, uden at komme med et par helt konkrete eksempler. Et godt eksempel på en ordgåde kan være, at man kommer til en stige, som hænger højt oppe under loftet. Et andet sted er der et tandhjul, som man heller ikke kan nå og den eneste vej videre, er op af stigen. Foran en på jorden, ligger bogstaverne U-N-T-R. Hvad gør man nu?
Man åbner ens Wordscrambler og bruger de fire bogstaver til at skabe ordet T-U-R-N, som får håndtaget til at dreje hvilket frigiver stigen, der falder ned og folder sig ud, så man nu kan kravle op af den.

Et andet eksempel kan være, at man kommer til et område, hvor bogstaverne G-A-S står ved siden af hinanden og det resulterer i, at området omkring bogstaverne er giftigt og man dør efter kort tid, hvis man opholder sig i nærheden af dem. På jorden ligger der forskellige bogstaver, blandt andet et P. Man skal nu samle P’et op og inden man falder om, placere det bag bogstaverne G-A-S, så man skaber ordet G-A-S-P, som danner en luftboble, så man kan trække vejret og ikke bliver forgiftet af gassen.
Mange af spillets ordgåder er rigtigt gode og sjove at løse og man kan ikke lade være med at smile af den kreativitet, som er over det hele. Der er dog også puzzles, som er så svære og direkte ulogiske, at man får lyst til at kyle ens joypad langt væk, mens man sparker hårdt til et eller andet. Det gør det ikke nemmere, at de ord man skal skrive er på engelsk, så sværhedsgraden i det her spil bunder meget i, hvor stort ens engelske ordforråd er.

Bogstaver bruges ikke kun til at skabe ord med. Rundt omkring i omgivelserne er der masser af ord, der danner forskellige ting. Stiger er for eksempel en masse H’er sat sammen og bevægelige platforme er opbygget af bogstaverne P-L-A-T-F-O-R-M, som man kan gå hen over. Ligesom vores lille helt, består fjenderne også af bogstaver. Det kan være monstre, som er lavet af bogstaverne D-O-O-M, H-A-T-E eller F-E-A-R og mens ens beskyttelse mod disse monstre er ord for eksempel S-A-F-E, L-I-F-E og L-O-V-E.
Typoman: Revised er en god og kreativ blanding af en 2D platformer og ordspillet Scrabble. Platformsektionerne fungerer godt og styringen er stram og fin og det er specielt her, at denne Revised udgave adskiller sig fra originalen, som havde en noget løs og klodset styring. Platformdelen er ikke banebrydende, men den fungerer som den skal. Dette bliver så krydret med ordgåder, som skal løses før man kan komme videre i spillet og disse er ofte meget kreative og det er en sjov kombination, at blande 2D platform med ordgåder og ordlege.

Grafikken i Typoman: Revised er ganske nydelig, selv om den grafiske stil formentlig ikke vil tiltale alle. Jeg er personligt ikke så vild med stilen, men der er ingen tvivl om, at Brainseed Factory har lagt meget arbejde i den visuelle del. Som nævnt ovenfor, er omgivelserne også skabt af bogstaver og det hele emmer af kreativitet. Lydsiden er velfungerende med nogle gode lydeffekter og et lidt dystert soundtrack, som ikke forstyrrer når man skal bruge de små grå i ordgåderne.
Typoman: Revised er et fint, friskt og kreativt pust til 2D platformgenren. Det fungerer overordnet rigtigt godt og det emmer af kreativitet. Det er et langsomt spil, som heller ikke er ret langt, da det kan gennemføres på omkring 5 timer – derefter er der dog et par minispil, som nok skal kunne udfordre dine engelskkundskaber.
På trods af at kreativiteten pibler frem over det hele, kommer Typoman: Revised aldrig helt op og ringe – det er svært præcis at sige hvad der gør udslaget, men efter at have spillet Typoman: Revised sidder man lidt tom tilbage og tænker ”Det var da meget sjovt, men det var så også det”.

Typoman: Revised kan fås for under 100 kr. i PlayStation Store og er man til spil, som kan udfordre de små grå, så er der bestemt god underholdning at finde her – man skal bare ikke forvente, at det er noget man kan fordybe sig i, i ugevis.