UEFA Euro 2004

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 9. maj 2004 - kl. 16:37
Del denne artikel:
0 0

Traditionen tro er Electronic Arts på banen igen med et fodboldspil, der afspejler den kommende EM slutrunde i Portugal. Vi kigger lidt på spillet.

Traditionen tro er Electronic Arts på banen igen med et fodboldspil, der afspejler den kommende EM slutrunde i Portugal.

Gameplay
I spillet har man, som titlen antyder, muligheden for at følge sit ynglingshold igennem EM turneringen i Portugal.

Ligesom i de tidligere fodboldspil fra EA har de forskellige spillere de rigtige navne, og man kan ved blot at se spillerens ansigt, se, hvem spilleren rent faktisk er.

Det første man render på, når man starter Euro 2004 er, at man har muligheden for at spille spillet på 3 forskellige sprog: svensk, engelsk og naturligvis dansk.

Vælger man dansk vil diverse menuer, hjælpetekster osv stå på dansk. Desværre holder det med sproget ikke helt, da man har valgt at lade kommentatorerne snakke engelsk, også selv om man har valgt dansk, og altså har de danske tekster i resten af spillet.

Ligesom i FIFA 2004, som udkom i slutningen af 2003, har dette spil det såkaldte ”Off the ball” system, hvor man har muligheden for at styre andre spillere end blot den, som har bolden. Ideen bag dette er naturligvis rigtigt fedt, og det er med til at give EA’s fodboldspil en helt ny dimension, hvis man sammenligner det med andre fodboldspil på markedet.

Udover, at spillet har de samme features som Fifa 2004, så er der kommet en masse nye til: skud finte, saksespark, lobs og over 10 nye tricks, som kan anvendes ved at bruge den højre analogstik.
Alt sammen er med til at gøre UEFA Euro 2004 til en ny oplevelse, også selv om man har spillet alle de andre udgaver, der er udkommet i årenes løb.

I spillet er der en række forskellige spiltype muligheder:
EM i Portugal
Du har her muligheden for at spille som et af de ialt 51 europæiske hold og forsøge at gennemføre EM turneringen i Portugal. Det er muligt at spille multiplayer (1-4 deltagere) og andre detaljer som f.eks. skader, udvisninger og spillerens moral, er også en del af spillet.

En spillers moral beregnes løbende ud fra, hvordan både holdet som helhed og han selv klarer sig i løbet af de spillende kampe. Har en spiller dårlig moral vil det resultere i, at spilleren vil spille dårligere, end hvis han havde en høj moral.

Situation editor
På engelsk ”Situation creator”, hvor du har mulighed for at sætte en kamp op imellem 2 hold, bestemme antallet af mål, spillere på holdene, guld og røde kort og hvor lang tid, der er tilbage af kampen – og til sidst gå ind i kampen under de forudsætninger, som du selv har opsat.

Straffespark
Dette må siges at være en af de mindre dele af spillet. Man har her mulighed for at spille en straffesparkskonkurrence, hvor vinderen er det hold, der scorer flest mål ud af 5 mulige. Det kan dog være ganske underholdende, hvad enten man blot vil træne straffskud, eller hvis man spiller mod sine venner.

Ude og hjemme
Muligheden for at spille venskabskampe. Vinderen bliver fundet ud fra reglen om, hvem der har scoret flest mål i 2 kampe. Det er her muligt at slå den specielle regel til, så udekampemål kan betyde mere end hjemmekampe.

Fantasi mode
Her har du muligheden for at sætte dit eget drømmehold og vælge 16 spillere fra alle de europæiske hold. Til sidst når man har valgt holdene er der naturligvis mulighed for at spille en venskabskamp imellem dem.


Grafik
Der er gjort en masse ud af det grafiske i Euro 2004. Spillernes ansigter er lavet så godt, at man kan se, hvilken spiller det er, uden at man først har set, hvilket nummer han har på ryggen.

Udviklerne har desuden sørget for, at der er forskellige lyssætninger og forskellige vejrsituationer - dette er i det store hele ganske pænt lavet.

Desværre oplever man til tider, at spillet hakker, såvel under selve spillet som i filmene, som leder op til de enkelte kampe. Dog sker det ikke specielt tit, og det er bestemt ikke noget, der forringer spilkvaliteten specielt meget.

Lyd
Den efterhånden sædvanlige lyd af de 2 kommentatorer, der kommenterer spillet, er naturligvis også i dette spil. Som tidligere nævnt er det lidt skuffende, at man har lavet hele spillet på dansk bortset fra kommentatorerne – måske næste gang, hvem ved.

Menumusikken er, som det efterhånden er i de fleste sportspil fra EA, hvor man har taget en række numre fra kendte musikere. Når musikken skifter, kan man se hvilken kunstner, der spillet i en lille boks oppe i højre hjørne af skærmen.


Holdbarhed
Det er lidt vanskeligt at snakke om holdbarheden ved et fodboldspil, da man dels med ret stor sandsynlighed kan sige, at der ved hver slutrunde vil udkomme et lignende spil med landsholdene, og hvert år udkommer det kendte Fifa fodboldspil, som for øvrigt i en lang periode har været med til at hæve standarden af, hvad man kan forvente sig både grafisk og rent teknisk af et fodboldspil.

UEFA Euro 2004 er et ganske underholdende spil, dog bliver det ret kedeligt efter man har vundet turneringen. Dog er der mulighed for at spillet får en væsentligt længere levetid. Hvis man sætter sig sammen med et par kammerater og spiller mod hinanden bliver det nemlig endnu sjovere.

Der er desværre kun understøttelse for online spil, hvis man har PC udgaven af spillet. Hvorfor EA ikke har lavet online mulighed til konsollerne er lidt svært at forstå.

Overall
Som singleplayer spil er UEFA Euro 2004 et spil med mulighed for god underholdning i en kortere periode. Har man først gennemført og vundet turneringen, forsvinder lidt af spændingen - men man har naturligvis altid muligheden for at forsøge sig med et andet hold. Spiller man multiplayer sammen med vennerne, vil spillet mere eller mindre være tidsløst.

Spillet har nogle småfejl, som f.eks. gør, at det hakker en sjælden gang.

Men alt i alt er godt spil, og har man blot en lille smule nationalfølelse, så vil det altid være en lækker fornemmelse at forsøge at komme igennem turneringen med Danmark som hold.
Gameplay:8.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.