Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 26. januar 2022 - kl. 16:01
Del denne artikel:
10 3

Uncharted 4: A Thief’s End står i spidsen for Uncharted: Legacy of Thieves Collection, der indeholder to Uncharted-spil, flot opdateret til PlayStation 5. Læs anmeldelsen her.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection indeholder to af de bedste spil fra PlayStation 4, nemlig Uncharted 4: A Thief’s End og spin-off’en Uncharted: The Lost Legacy, i opdaterede udgaver til PlayStation 5.Uncharted: A Thief’s End udkom oprindeligt til PlayStation 4 tilbage i maj 2016 og det står den dag i dag, som et af de bedste action-eventyr nogensinde - og det er da også indehaver af ikke mindre end 150 Game of the Year awards. Indholdet i denne PlayStation 5 version er identisk med originalen fra PlayStation 4, bortset fra multiplayer delen, som af en eller anden grund ikke er inkluderet.

Garvede Uncharted spillere vil hurtigt føle sig hjemme og det er naturligvis Nathan Drake, den velkendte charmerende skattejæger, der er i hovedrollen i spillet. Nathan Drake skal endnu en gang på skattejagt og denne gang er det med hans bror Sam, som ellers var formodet død, men nu er vendt tilbage efter 15 år. Sam er dog i problemer og har brug for Nathan til at finde en kæmpe piratskat, der kan redde ham ud af en klemme med en narkobaron.Historien er ikke overraskende i højsædet, og selvom det ikke er en kompleks fortælling, så er den velskrevet, humoren præger dialogen og det hele fremføres af fremragende stemmeskuespillere. Gameplayet er som vi kender det; meget lineært, man nedlægger masser af fjender, klatrer op af stejle klippevægge og udforsker den ene øde bygning efter den anden. Det er ægte Uncharted, som millioner af spillere elsker det - og du kan læse vores fulde anmeldelse af Uncharted 4: A Thief’s End til PlayStation 4 her.

Det andet spil, Uncharted: The Lost Legacy udkom i sommeren 2017 og er en spin-off i Uncharted universet og noget kortere end Uncharted 4: A Thief’s End. Her er det ikke Nathan Drake, der er i hovedrollen men i stedet hans flirt fra Uncharted 2 og Uncharted 3, Chloe Frazer. Det viser sig dog hurtigt, at Chloe ikke lader Nathan noget tilovers, når det gælder om at uddele håndmadder, og da hun ganske hurtig hooker op med en anden tidligere bekendt, lejesoldaten Nadine Ross, som Nathan Drake også stifter så smerteligt bekendtskab med i Uncharted 4, er der igen lagt i ovnen til et hæsblæsende eventyr.Duoen er på jagt efter The Tusk of Ganesha og alting er genkendeligt - heldigvis da. Der er de samme kravle-sekvenser, områder der skal ryddes for fjender og puzzles der skal løses for at åbne den næste dør. Det er mere åbent og ikke helt så lineært som Uncharted 4, men der er ikke rykket ved det grundlæggende gameplay, til stor glæde for os der elsker Uncharted. Den fulde anmeldese af Uncharted: The Lost Legacy til PlayStation 4 kan du læse her.

Så i bund og grund er spillene uændrede, men på den tekniske del er de naturligvis blevet opdateret en hel del. De to spil så allerede fremragende ud da de udkom til PlayStation 4, men det er klart, at disse PlayStation 5 udgaver ser endnu bedre ud i 4K med HDR. De kommer hver med tre grafik-indstillinger; Fidelity Mode der kører i 4K og op til 30 frames i sekundet, Performance Mode der kører i op til 60 frames i sekundet og opskaleret til 4K og endelig Performance+ Mode der kører op til 120 frames i sekundet ved 1080p.Grafikken ser virkelig flot ud og det er ikke til at se, at vi har at gøre med spil der er 5 og 6 år gamle. Man kan af og til se det på animationerne, der kan starte og stoppe lidt brat, men det er virkelig småting, for begge spil ser utroligt lækre ud i typisk Naughty Dog stil. Ud over de grafiske opdateringer, så bydes der også på 3D lyd, haptisk feedback fra DualSense controlleren og de adaptive triggere bruges også - ikke voldsomt meget, men det er der.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection er en særdeles solid opdatering helt efter bogen, men også en opdatering uden de store overraskelser. Selv om spillene har lidt tid på bagen, er der ingen tvivl om, at de stadig holder, for et godt eventyr går nok aldrig af mode. Grafikken er virkelig flot, lydsiden er altså i lækker 3D, mens brugen af DualSense controlleren måske godt kunne have været lidt bedre. Vi oplevede desuden, at spillet gik ned to gange i løbet af perioden vi bruge på at gennemføre begge spil - som i øvrigt indeholder danske menuer og undertekster.Det er måske at spænde buen lidt, at kalde to spil for en Collection, men det ændrer ikke på, at Uncharted: Legacy of Thieves Collection byder på de bedste versioner af to fremragende spil. Har du endnu ikke fået spillet dem, så er denne pakke en no-brainer - og hvis du allerede har spillet dem, ja så skal man da ikke være for fin til at tage på endnu et par hæsblæsende eventyr med både Nathan og Chloe. Jeg var i hvert fald godt underholdt endnu en gang, det hele emmer af den sædvanlige Naughty Dog kvalitet og jeg elsker det stadig.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection kommer kun til PlayStation 5 (kommer til PC senere i år) og kan købes på PlayStation Store for 369 kr.
+ Smuk grafik, stadig velfungerende gameplay, to fremragende og velfortalte eventyr
Spillenes alder kan ses enkelte steder, multiplayer delen fra Uncharted 4 mangler, DualSense controllerens PS5 features kunne nok godt bruges mere
Gameplay:8.5
Grafik:9.0
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 9.0
Log ind og stem
3
Der er 3 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.