Van Helsing

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 3. juni 2004 - kl. 23:01
Del denne artikel:
0 0

Tag en håndfuld legendariske monstre, tilføj en hård fyr og man har Van Helsing. Læs den uhyggelige anmeldelse.

Spillet er et 3 persons action spil, hvor det gælder om at gennemføre en række baner, dels ved at udrydde diverse monstre, som man møder på sin vej, og dels ved at løse en række puzzles. Konceptet i filmen/spillet er, at man har taget en hel række af de legendariske monstre og puttet dem ind i en samlet handling. Det er efter sigende første gang, at de alle er samlet i samme spil.

Spillet Van Helsing er naturligvis bygget op omkring filmen af samme navn, som for kort tid siden havde premiere i biografer verden over, men handlingen i spillet afviger dog til tider meget fra det, der sker i filmen – hvilket i dette tilfælde er en ganske god ide, da det er med til at aflive myten om, at spil lavet over film er uorginale og dårlige.

Gameplay
I spillet påtager man sig rollen som guds venstre hånd, Van Helsing; manden der har mere mod end superman og batman til sammen.

Man er blevet sendt til transylvanien for at hjælpe princesse Anna i kampen mod den onde grev Dracula, en mand som de fleste vidst efterhånden har hørt om.

Spillet fører dig igennem 13 forskellige missioner, og naturligvis er der en række bosses i form af de legendariske monstre som Ulvemanden, Frankenstein, Mr. Hyde, Igor, Draculas brudepiger og naturligvis grev Dracula.

Ud over de ovenstående nærmest kultagtige monstre er der 22 andre arter monster, hvoraf mange af dem ikke før er set, heller ikke i Van Helsing filmen. Det ville nok også have gjort spillet lidt kedeligt, hvis det var de samme 3 monstertyper, man skulle dræbe igennem alle banerne.

Store dele af spillet handler om, at man skal dræbe en masse monstre, ofte er der et stort antal af gangen. Heldigvis er det ret nemt at få dræbt dem, da spillet har indbygget ”auto-aim”, så man skal mere eller mindre blot holde nede på sigteknappen samtidigt med, at man holder nede på skydeknappen, så går det nærmest automatisk.

Hver gang man har dræbt en af de talrige monstre, spredes der en masse grønne kors ud fra monsteret. Disse er vigtige at samle op, da man efter at have gennemført missionen har mulighed for at bruge dem i et våbenhus, hvor der er mulighed for at købe våben, ekstra energi, boosters og en masse andet.

Foruden de mange monstre, som man skal forbi, skal man på sin vej også løse en række puzzles. Nogle af dem er mere logiske end andre, og mange af dem tager lidt tid bare at finde, hvorefter man så skal regne ud, hvordan man skal løse dem (ofte er det nok at slå eller skyde på tingen med et bestemt våben).

Desværre er opbygningen af spillet ikke perfekt. Specielt kamera vinklen kan til tider være meget fustrerende, da man ikke selv har nogen kontrol over styring af kameraet, som man ellers efterhånden har i mange spil, ofte via den højre analoge thumbstik. Mange gange bliver man udsat for, at kameraet er så langt væk fra der, hvor tingene sker, at man har svært ved at skelne imellem, hvem man selv styrer, og hvem monstrene er – dog bliver man reddet i disse situationer af den indbyggede ”auto-aim”, så det gælder bare om at trykke løs på de 2 angrebsknapper, man har til rådighed.


Grafik
Grafikken i spillet er udemærket; omgivelserne og lyset underbygger den gamle uhyggelige stil, som spillet generelt forsøger at udtrykke.

Udviklerne af spillet har valgt ikke at have nogle filmsekvenser med fra filmen, hvilket ellers er noget, som man ser i en del spil, der bliver lavet over en film. Istedet har man valgt at lave digitaliserede udgaver, både af en række nye scener og af et par af scenerne fra filmen.

Man kan tydeligt se, at hovedpersonen i spillet rent faktisk ligner Hugh Jackman, som spiller hovedrollen i filmen.

Lyd
Musikken i spillet opstår på en lidt sjov måde. Der er nemlig kun musik i bedste gyserstil, når der er ved at ske noget uhyggeligt – eksempelvis når man kæmper imod en masse monstre. Straks efter man har dræbt det sidste monster, stopper musikken – en lisd komisk ting egentligt.

Lyden på diverse effekter er rimeligt godt lavet, dog bliver man hurtigt træt af at høre den samme lyd igen og igen, når man enten hopper (lyden fra hans jakke i vinden), eller når man skal skyde sig vej igennem 10 monstre.

Holdbarhed
Der er bestemt til mange timers intensiv spil gemt i Van Helsing. Da spillet er en blanding af ”skyd alt der bevæger sig”, og løsning af puzzles, er der ligeledes lidt for enhver smag.

Dog skal man lige overveje, om man kan leve med den tidligere nævnte dårlige brug af kameravinklerne, da de i starten af spillet er ret irreterende.

Når man har gennemført alle 13 baner og dermed spillet, gemmer der sig en lille bonus i form af en ny sværhedsgrad, som man så kan prøve kræfter med.

Overall
Alt i alt er Van Helsing et udemærket spil. Ofte er det set, at spilfirmaer har forsøgt at lave et spil over en film, og meget ofte er det endt uheldigt. Heldigvis er spillet Van Helsing ikke et af de film-spil, der er endt dårligt.

Det at spillets handling ikke er en direkte kopi af filmen gør, at det rent faktisk er underholdende at spille spillet, selv om man har set filmen – da man bliver præsenteret for en anderledes handling.

Spillet har en PEGI rating på 16+ og indeholder da også en del blod og voldelige episoder. Om PEGI ratingen på 16+ er fair, når man tænker på, hvad andre spil med endnu mere vold og blod har fået, er jeg dog lidt i tvivl om.

Van Helsing er et spil, som bør prøves. Ser man filmen først, gør det spillet endnu sjovere.
Gameplay:7.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.