Velocity 2X

Anmeldt af: Hoder Jensen - 2. september 2014 - kl. 17:58
Del denne artikel:
5 0

Det tredje spil i Velocity-serien fra den britiske udvikler FuturLab er klar til PlayStation 4 og PlayStation Vita, hvor spillet viser sig fra sine bedste sider på begge konsoller.

Velocity 2X er det tredje spil i Velocity-serien, der først udkom til PlayStation 3 og senere hen til PlayStation Vita i form af Velocity Ultra. Allerede fra det første spil blev spilserien godt modtaget og anerkendt som en solid shooter, så derfor er det med stor spænding, at vi tager et kig på det nyeste spil i serien; Velocity 2X, som rammer PlayStation 4 og PlayStation Vita samtidig.
Velocity 2X er som sine forgængere en klassisk 2D shooter, hvor man ser sit skib oppefra, imens man skyder sig igennem de 50 baner, som er fyldt med fjender der skyder tilbage, og forhindringer der skal skydes ned. Velocity 2X indeholder dog nogle interessante spilmekanismer, som skiller den ud fra lignende shooter-spil. Ud over at skulle skyde fjender ned, har man bomber, som man kan kaste i alle retninger, hvilket er nødvendigt for at rydde banen for forhindringer, ligesom man skal aktivere knapper i den rigtige rækkefølge som en del af spillets puslespilsdel. Det, der dog virkelig får Velocity-serien til at skille sig ud, er en teleportfunktion, hvor man kan teleportere sit skib til et andet sted på banen, og det er noget som meget hurtigt bliver nødvendigt for at komme uden om forhindringer. Det skiller sig også ud fra tidligere spil i serien, da Velocity 2X indeholder en hel ny platformdel, hvor man forlader sit skib for at aktivere knapper, indsamle krystaller og skyde flere fjender. Den nye platformsdel er et godt træk, da det giver mere variation til spillet, men samtidigt ligger det ikke langt fra resten af spillets gameplay, da det sker i højt tempo og man skal bruge mange af de samme teknikker fra resten af spillet, hvor specielt teleportfunktionen bliver brugt heftigt i platformssektionerne.
Inden man dog kommer for godt i gang med spillet, så indeholder Velocity 2X faktisk en historie, omhandlende Kai Tana, som er fortabt i rummet. Her møder Kai de onde Vokh og det underkuede folkefærd Jintinda og mere præcist Hjuan Ralan, der har været slave hos de onde Vokh. For at forhindre Vokh i at udrydde Jintinda - og for finde en vej hjem - allierer Kai sig med Ralan. Historien i Velocity 2X er ikke det som driver spillet, men FuturLab skal have ros for at have lavet flotte skarpe tegninger, som driver historien frem, og hvis man tager sig tid til at læse historien, som kun bliver fortalt via tekst, så er det ikke nogen dårlig fortælling.

Det, der driver Velocity 2X er selve spiloplevelsen, som sidder lige skabet, hvis man skal beskrive oplevelsen i en sætning. Styringen af ens skib og Kai i platformssektionerne er super skarp, og man har total kontrol over, hvordan man vil bevæge sig rundt. Det er også nødvendigt, da banerne gennemføres i et højt tempo, og der er sektioner af spillet, hvor man bagefter næsten undrer sig over, hvordan man formåede at klare sig igennem. Men man klarer sig igennem, og det skyldtes til dels den gode styring, som fungerer lige så godt på PlayStation 4 som det gør på PlayStation Vita. Naturligvis har PlayStation 4 udgaven en fordel af en controller, der måske ligger bedre i hånden og man kan lettere overskue det på en stor TV-skærm, men der er intet teknisk, som holder PlayStation Vita udgaven tilbage.
FuturLab har udviklet Velocity 2X først til PlayStation Vita og derefter porteret det over til PlayStation 4. Dette var et godt træk, fordi det betyder, at spillet kører med 60 FPS i en 960 × 544 opløsning, som er PlayStation Vita’s maksimum opløsning. PlayStation 4 udgaven kører naturligvis også i 60 FPS og så i en opløsning der hedder 1080p. Det er meget imponerende at se Velocity 2X køre så godt på PlayStation Vita, specielt fordi spillet er krydret med effekter og meget skarp grafik. De to udgaver er derfor meget ens i sin udførelse, og det er også en fornøjelse, at de understøtter cross-save, så man kan starte med at spille på den ene enhed og forsætte på den anden. Velocity 2X er også et cross-buy spil, så man får begge udgaver, ligegyldig om man køber det eller får det gratis via PlayStation Plus.
Pæn grafik og silkeblød styring var næsten også forventet, da vi så det i de forrige spil i Velocity serien, men noget vi også så, var en meget høj sværhedsgrad, som desværre også skræmte nogle væk. Dette er ændret i Velocity 2X og så alligevel ikke helt. Indlæringskurven i Velocity 2X er rigtig god, så man starter blødt ud, og stille og roligt bliver spillet mere og mere udfordrende. Velocity 2X bliver dog aldrig for svært og selvom de senere puslespil, hvor man skal ramme knapper i den rigtige rækkefølge, bliver lidt komplicerede, ligesom der er nogle mere tricky teleport-sektioner, så bliver det aldrig rigtig svært, og de fleste vil kunne gennemføre Velocity 2X uden de helt store problemer. Der, hvor Velocity 2X tilføjer sin sværhedsgrad, er hvis man vil gennemføre banerne med perfekt score, for så skal man ikke kun ramme alle fjender, alle glaspaneler og indsamle alle krystaller, man skal også gøre det i meget høj tempo og naturligvis uden at dø. Undertegnede får aldrig perfekt score i alle baner, da det simpelthen vil koste en controller eller en smadret PlayStation Vita, men for hardcore Velocity fans er det den perfekte udfordring.Soundtracket til Velocity 2X er glimrende, som det også var i Velocity Ultra. Det er Joris de Man som står bag, samme mand som også stod bag soundtracks til hele Killzone-serien og netop Velocity Ultra. Musikken i Velocity 2X falder ind under den elektroniske musikgenre og det passer perfekt til spillets atmosfære. Musikken er krydret med gode lydeffekter i selve spillet, hvor eksplosioner har den rette dybde og skud lyder helt rigtigt.

Velocity 2X er en glimrende forsættelse i Velocity-serien, og den nye platformssektion er en super tilføjelse. Indlæringskurven er meget bedre end de tidligere spil, men hardcore fans vil stadigvæk kunne finde masser af udfordring. Styringen sidder lige i skabet, og Velocity 2X er et af de spil man skal prøve for at mærke hvor super en oplevelse det er, når man teleporterer igennem spillets mere udfordrende baner nærmest på ens reflekser. Det er samtidigt en fornøjelse at spille Velocity 2X både på PlayStation Vita og PlayStation 4, da spillet kører helt perfekt på begge platforme.

FuturLab har gjort det igen, de har skabt en glimrende shooter med en fænomenal styring, og der er meget lidt negativt at sige om Velocity 2X, som er et af de spil, der kan anbefales til alle, som holder af højt tempo og god styring.
+ Fantastisk styring, god teknisk udførsel på begge konsoller, cross-save+buy, god indlæringskurve, udfordrende hvis man ønsker det og super sjovt.
Ikke en dyb historie, lidt kort hvis man ikke går efter perfekt ranking.
Gameplay:9.5
Grafik:8.5
Online:-
Holdbarhed:8.5
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.