Virtua Fighter 5

Anmeldt af: Morten Skou - 27. marts 2007 - kl. 13:12
Del denne artikel:
2 0

SEGA's kampspil over alle kampspil er tilbage - i første omgang til PlayStation 3 konsollen. Formår spillet igen at forny fightinggenren, eller er der blot tale om en opfriskende fornyelse af grafikke

SEGA's kampspil over alle kampspil er tilbage - i første omgang til PlayStation 3 konsollen. Formår spillet igen at forny fightinggenren, eller er der blot tale om en opfriskende fornyelse af grafikken?

I Virtua Fighter 4 endte Kage-Maru og Shun Di i finalen, men netop som Kage-Maru skulle til at sætte den sidste kombination ind på sin modstander, dukkede Dural op og afbrød kampen. Kage-Maru ser, at Dural i virkeligheden er hans mor, og da han ved, at det er for sent at redde hende, slår han hende ihjel med sine hænder. På grund af, at Dural tabte til Kage-Maru, så forsøgte virksomheden J6, at kidnappe Vanessa for at konvertere hende til en ny udgave af Dural. Det lykkedes for Vanessa at undslippe, men desværre var det for sent, hendes kampstil var allerede blevet afluret, og superkæmperen V-Dural var en realitet. J6 annoncerede efterfølgende det femte verdensmesterskab for at teste den nye V-Dural.

Gameplay
Der er tre forskellige spillemodes i Virtua Fighter 5. Den klassiske arcademode, en multiplayermode kaldet for vs. og sidst men ikke mindst Questmode, hvor man vælger sin spiller og oparbejder en rang for til sidst forhåbentligt at ende ud som den bedste Virtua Fighter. Når man kæmper i questmode, så vinder man ofte nye tøjgenstande, som man kan give sin karakter på. Det er også muligt at købe nyt tøj og lignende. Questmode består egentlig af en række forskellige kamptyper; Enkelte kampe som har til formål at øge din rang og deciderede turneringer, hvor man skal kæmpe imod et bestemt antal for til sidst forhåbentligt at stå som vinder.

Virtua Fighter 5

Spillet byder på 17 forskellige karakterer, som foruden karaktererne fra Virtua Fighter 4 også inkluderer to helt nye karakterer, nemlig Eileen og El Blaze. Hver kæmper har sin egen kampstil og et enormt antal forskellige tricks er tilgængelige via forskellige tastekombinationer. Den nemmeste måde at lære de forskellige tricks, som hver karakter kan, er ved at gå ind i DOJOen og træne. Her bliver de forskellige kombinationer gennemgået en af gangen. Dog er det langt fra et krav, at man kan de forskellige kombinationer, da det ofte bare er nok at bruge standardspark og slag for at besejre sine modstandere.

Foruden de individuelle kampstile har hver person også en lille historie tilknyttet, som forklarer hvorfor de deltager i turneringen.

En af de store skuffelser er, at Virtua Fighter 5 ikke indeholder nogen mulighed for at spille online. Grunden til dette er ifølge SEGA, at de ikke ønsker at bringe Virtua Fighter online, før der er mulighed for at sikre, at der ikke opstår lag. Netop dette har der desværre været flere eksempler på de sidste par år, men om det kan retfærdiggøre, at Virtua Fighter 5 heller ikke kan spilles online, vil være op til den enkelte at beslutte.

Virtua Fighter 5

Grafik
Spillene i Virtua Fighter-serien har altid været ekstremt flotte. Virtua Fighter 5 er naturligvis ingen undtagelse. Uden at vide hvad fremtiden for PlayStation 3 bringer, så er spillet uden tvivl et af de flotteste kampspil, som endnu er ude på next-gen konsollerne. Der er ingen nævneværdige fejl og cutscenes, som typisk kommer inden hver kamp, er også flotte og meget detaljerede.

Lyd
Selv om Virtua Fighter ligger højt oppe, når det kommer til grafikken, så kunne lydsiden godt bruge en del mere arbejde. Specielt lydene når man kæmper bliver lynhurtigt meget trivielle at høre på. Inden hver kamp indleder modstanderen med at sige en frase ? som hver gang er den samme. Eftersom der kun er 17 karakterer med i alt, så undgår man ikke at høre dem om og om igen. Dette er desværre ofte tilfældet med mange kampspil.

Holdbarhed
Mange ville mene, at de forskellige spil i fightinggenren ligner hinanden på mange områder. Og det er da også en genre, hvor det er enormt svært at opfinde noget nyt og revolutionerende. Dog er det en genre, som man kan spille for derefter at lægge den fra sig og senere hive ned fra hylden igen.

Virtua Fighter 5

Spillet byder i arkademode på hele fem forskellige sværhedsgrader, som starter på very easy og går op til very hard. Så hvis man er nået til det punkt, hvor man er begyndt at mangle modstand, kan man altid gå ind og sætte den lidt op. En anden ting er muligheden for at spille offline multiplayer imod en kammerat ? det er jo næsten en klassiker, når det kommer til fightingspil.

Havde spillet haft en onlinedel, ville det nok være mere fængende i længere tid af gangen. Med mindre man er stor fan af denne type spil, så bliver det desværre relativt hurtigt trivielt.

Overall
Der er allerede flere kampspil ude til PlayStation 3 platformen, blandt andet Fight Night og Def Jam. Selv om de egentlig hører hjemme i forskellige områder af fightinggenren, så er der ingen tvivl om, at Virtua Fighter 5 er de andre overlegen, i det mindste når det kommer til singleplayerspillet. Desværre bliver spillet slået af, at der ikke er nogen mulighed for online, og at levetiden for de flestes vedkommende vil være relativt kort.

Virtua Fighter 5

Er du typen, der helst vil sidde og spille imod computerstyrede modstandere, eller er det nok for dig bare at kunne spille imod dine venner ? så er Virtua Fighter 5 det rigtige valg. Vil du derimod have mulighed for at teste dine færdigheder imod andre over PlayStation Network, er du nødsaget til for eksempel at vælge en af de førnævnte titler.
Gameplay:8.5
Grafik:8.8
Online:-
Holdbarhed:7.8
Overall 8.6
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.