Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Anmeldt af: - 25. oktober 2005 - kl. 20:57
Del denne artikel:
0 0

En voksen mand med en kaninfangerbil og en hund der ikke siger noget. Dette er tilsyneladende nok til en meget morsom tegnefilm, men er det også nok til et godt spil?

Om godt en uge har en af efterårets sjove tegnefilm premiere, nemlig Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit, og som det har været tilfældet mange gange før, udkommer der også et spil i samme moment.

Historien i både spillet og filmen er meget samstemt, således skal man indtage pladsen som de to figurer Wallace og Grommit og sørge for, at deres firma Anti-Pesto fortsætter deres succes. Er man til en sjov tegnefilm af skaberne bag Chicken Run, og er man meget ungdommelig måske endda barnlig, vil Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit muligvis være et godt supplement til efterårsunderholdningen.

Gameplay
For at forklare, hvad spillet går ud på, kræver det en lille introduktion til historien bag.

I den relativt fredelige by hvor historien udspiller sig, nærmer den årlige grøntsagskonkurrence sig, og Wallace og Grommits nabolag er på den anden ende.
Wallace and Grommit

De to venner har tjent godt på skadedyrsbekæmpelsesfirmaet ”Anti-Pesto”, som holder de kaniner ude, der forsøger at invadere indbyggernes haver.

Men pludselig begynder et mystisk, grønsagsødelæggende dyr at terrorisere nabolaget og angribe byens højt skattede haver om natten med enorme ødelæggelser til følge. Den velhavende Lady Tottington er opsat på at beskytte konkurrencen og sætter Anti-Pesto på sagen for at fange dyret.

Man starter med en introduktion til styringen, og man lægger ud med at styre hunden (Grommit). Man skal fange et antal kaniner med en hertil indrettet støvsugerpistol. Dernæst læres andre brugbare funktioner, som man ganske kort tid efter skal få rigeligt brug for.

Spillet byder på mange varierede opgaver, som alt sammen holder sig til filmens ånd, og mange af de opgaver, du bliver sat til at løse, er de samme, som optræder i en eller anden form i filmen. Det er sjove og anderledes opgaver, som fungerer ganske godt, og som sørger for, at både hjernen og motorikken bliver sat på prøver.

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit vil primært henvende sig til den unge del af markedet. Det er et børnespil, som ganske vist kræver en vis snilde og faktisk er sværere end man umiddelbart skulle tro.

Det er fra spillets producenter opgivet som et spil, hvor det er muligt at spille to personer sammen, men undertegnede fandt aldrig frem til, hvordan dette blev aktiveret. Man kan ganske vist skifte mellem de to personer, men derfra og til at kalde det et co-op spil, er der noget langt.

Grafik
Grafikken er pæn og ganske detaljeret og kører hovedsagligt helt problemfrit. Eneste problem er kameraet, som til tider driller. Det er dog muligt at dreje det, men ikke altid til en vinkel, der for alvor hjælper.

De to figurer er gengivet flot, og de bevæger sig også levende og naturligt. Selvfølgelig er grafikken i et spil ikke helt på højde med filmen, men det kan man heller ikke forvente på nuværende tidspunkt. Det skal nok komme på de nye konsoller, der ikke ligger så langt ude i fremtiden.

Alt i alt en god grafik, som ikke sprænger skalaen i toppen, men som ligger på et jævnt godt niveau, og et niveau, som man efterhånden ser mange spil ligge på.

 Wallace and Grommit

Lyd
Fin lyd spillet igennem, figurerne har samme stemmeniveau som også filmen har. Lydeffekterne er som helhed også ganske sjove, nogle gange mangler der dog lidt variation i de ting, som figurerne siger til hinanden.

Udover de to hovedpersoner, optræder der naturligvis også mange andre personer, som hver især har deres specielle måde at snakke eller lave lyde på. Menneskerne har en god personlig gengivelse, mens de dyr, der er med, også har sjove lydindslag.

Holdbarhed
Er spillet gennemført, har man ikke så meget mere at komme efter i Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit. Der er forholdsvis mange timers underholdning taget i betragtning af, at det er et spil baseret på en tegnefilm, og man må formode, at dette ikke er et projekt, som der tidsmæssigt er brugt oceaner af timer på at udvikle. Når man samtidig antager, at det primært er børn, der vil sætte deres klo i dette spil, giver det lidt mere spiltid, da opgaverne og udfordringerne er ganske store.

 Wallace and GrommitOverall
Alt i alt er Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit et spil, der henvender sig til børn og barnlige sjæle.

Voksne og fans af genren og den kommende film vil givetvis også kunne bruge mange timer og få sig et godt grin.

Isoleret set byder spillet hverken på nyskabende elementer, fantastisk lyd og grafik.

Men til den målgruppe, som spillet passer bedst til, vil det holde hele vejen.

Som banespil er det heller ikke nyskabende, men det fungerer fint alligevel, og man skal ikke være bange for at få et spil baseret på en film, som er dårligt og som set mange gange før, ikke er værd at spille.
Fakta
Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit

Platformnone
UdviklerKonami
UdgiverKonami
Spillere1
Udgivelsesdato88-05-1131
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg PSlife her
Gameplay:6.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:6.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.