Where the Heart Leads

Anmeldt af: Christian Mortensen - 21. juli 2021 - kl. 20:49
Del denne artikel:
0 2

Where the Heart Leads er et eventyrspil om livet og de svære valg man kommer til at stå overfor. Men ligesom livet selv, er der både opture og nedture. Læs anmeldelsen af Where the Heart Leads her.

Man hører tit, at livet er alt for kort og at man skal huske at gøre hvad man drømmer om, for pludselig er det forbi. Where the Heart Leads er et spil om livet, men det er ikke hurtigt overstået - faktisk er det nærmest lidt for langt.Where the Heart Leads er et eventyrspil, hvor man tager rollen som Whit. Whit lever på en gård på landet med hans familie. En nat bliver familien vækket af et voldsom uvejr og de ender udenfor hvor de ser at der er et stort jordfaldshul på deres grund. Familiens hund er faldet ned i det og står på en afsats og gør - og Whit beslutter sig resolut for, via et gammelt badekar og noget snoretræk, at sænke sig ned i hullet for at redde hunden.

Efter at have hejst hunden op til familien det står og venter oppe på overfalden, falder Whit dog ved et uheld længere ned i det her jordfaldshul og lander nu på mystisk vis i en surrealistisk parallel verden, hvor øjeblikke fra hans fortid, nutid og fremtid udspiller sig foran ham og han får nu måske muligheden for at omskrive hans egen livshistorie.Where the Heart Leads kommer fra amerikanske Armature Studio, der både har været coders-for-hire og har udviklet Borderlands: The Handsome Collection for Gearbox og hjulpet Epic Games med udviklingen af Fortnite, og har deres egne projekter som ReCore der udkom eksklusivt til Xbox One og nu Where the Heart Leads der udkommer til PlayStation 4 og PlayStation 5.

Gameplayet i Where the Heart Leads er ganske simpelt og meget typisk for et eventyrspil; man bevæger sig rundt og taler med en lang række forskellige karakterer, som man støder på undervejs. Rundt omkring de her personer er der små historier og dramaer, som for eksempel ens far der nægter betale da han ødelagde naboens traktor som han havde lånt, eller ens storebror, der går med drømme om at blive kunstner, men som ikke tør fortælle det til ens forældre.Man snakker med de her karakterer, foretager nogle gange nogle valg omkring hvilken mening Whit skal have om tingene og om han vil støtte en given person i deres forehavende. Det virker rent faktisk som om, at de valg man foretager har en effekt senere hen i spillet og det er meget sjovt at se hvordan ens valg kan have effekt senere i livet.

Historien er klart det bærende element i Where the Heart Leads, men den kan dog ikke rigtigt opveje det noget ensformige og simple gameplay. Man render rundt og snakker med forskellige karakterer om mere eller mindre ligegyldige ting og man går meget frem og tilbage for at løse simple opgaver og ind imellem går man rundt uden helt at vide hvor man skal hen. Ingen af disse ting er usædvanlige for genren, men det gør dem jo ikke mere underholdende og jeg begyndte at kede mig lidt efter en håndfuld timer.Grafikken er ganske nydelig, uden at imponere. De karakterer man kan interagere med er lavet af sjove lyse silhuetter og de bevæger sig rundt ved at forsvinder ud i den blå luft og dukke op et andet sted og det giver en fin illusion om at det er en parallel verden man befinder sig i. Lydsiden er fin og afdæmpet og alt dialog foregår via tekst i talebobler.

Where the Heart Leads er et lidt specielt spil. Det ene øjeblik er det lidt kedeligt og ordinært, mens man det næste øjeblik er i en dialog, der både kan være meget personlig og fyldt med følelser og svære valg. Historien kan visse steder være gribende og det er en god idé at lave et spil om livet, men ligesom livet, kan det blive kedeligt - men modsat livet, er Where the Heart Leads en smule for langt, da det kan tage op mod 20 timer at gennemføre og det virker ganske enkelt for langt. Det begynder at blive ensformigt og kedeligt inden man når til slutningen.

Where the Heart Leads kan købes på PlayStation Store til 184 kr.
+ Fin grafisk stil, det virker som om ens valg betyder noget, dialoger med svære valg
For langt, kan blive ensformigt og lidt kedeligt
Gameplay:6.0
Grafik:7.5
Online:-
Holdbarhed:8.0
Overall 7.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.