wipEout HD

Anmeldt af: Kasper Skov - 14. november 2008 - kl. 11:53
Del denne artikel:
3 0

Kongen af lynhurtige racerspil er tilbage.

WipEout er nu endelig at finde på Playstation 3, og denne gang i form af et spil, der skal downloades fra Playstation Network butikken. Spillet har den lille pris af 135 kr., og lad det være sagt med det samme; man får masser for pengene.


Det første man bemærker ved WipEout HD er dets rene stil og futuristiske design. Dette har altid været en stor del af den klassiske WipEout-oplevelse, og denne tradition fortsætter i WipEout HD denne gang i 1080p og 60 billeder pr. sekund. Det er virkelig en fryd for øjet, og de 60 billeder pr. sekund gør, at det hele sker lynhurtigt og uden hakkeri. Lyden er ligeledes noget af det bedste, du kan finde i noget spil lige p.t. Al musik er remikset i 5.1 surround sound, og de forskellige numre holder stadig, selvom de stammer fra WipEout Pure og Pulse på PSP.

Det er ikke kun musikken, der stammer fra Pure og Pulse, men også baner, spilformer og skibe. Alt er således indhold, som vi før har set, nu er det bare hurtigere og flottere. Dette kan for nogen måske virker som et stort minus, men igen må man se på den lave pris. Undertegnede har selv spillet WipEout helt tilbage fra Playstationdagene og har ligeledes spillet både Pure og Pulse til døde og synes ikke, at de genbrugte baner på noget tidspunkt bliver et problem, især fordi de fleste baner stammer fra Pure, som efterhånden har nogle år på bagen.


For nye spillere af serien er der en stejl indlæringskurve, og derfor har Studio Liverpool lavet en funktion kaldet ”Pilot Assist”, der fint hjælper spilleren med ikke at styre ind i banekanten. Desværre er det også muligt for spillere at bruge denne funktion online, hvilket betyder, at helt nye spillere kan vinde race på de hurtigste niveauer selv imod mere erfarne spillere, som faktisk kan finde ud af at styre på disse lynhurtige niveauer. Når det er sagt, så kommer WipEout HD med en god og solid onlinedel, hvor spillet aldrig kommer i problemer med lag. Det eneste man savner er muligheden for at invitere venner, en funktion, der underligt nok mangler på trods af, at man kan sætte sine spil til kun at være åbne for sine venner.

Spillets kampagne har en god længde, og der er masser af bonusting at vinde, som f.eks. nye farver til de skibe, man bruger mest. Der er ligeledes også trofæer, der forlænger spillets levetid. Styringen er som altid præcis, og med Dual Shock 3’s analoge L2/R2 skulderknapper bliver det endnu bedre at kontrollere skibets luftbremser. Det er også muligt at bruge tiltfunktionen enten til fuld styring eller til at styre skibets næse op og ned. Begge virker rigtig godt, om end fuld styring med tilt tager et stykke tid at lære.


Fans af WipEout serien vil elske HD, om så de har spillet Pure/Pulse eller ej. WipEout HD er alt, hvad man kunne forvente i form af ekstrem god grafik med lækker præsentation, elektronisk musik i verdensklasse og det klassiske WipEout gameplay, som er en unik og fabelagtig oplevelse, der ikke findes i andre spil. Selvom der umiddelbart ikke er sket de helt store ændringer, så gør de mange små rettelser og tilføjelser, at WipEout bliver mere og mere perfekt for hver gang, der udkommer et nyt spil i serien. For nye spillere er der også masser af guf, og som ens første WipEout spil er HD perfekt. Alle ejere af en Playstation 3 bør gøre sig selv den tjeneste at købe dette spil, der uden tvivl er årets bedste tilbud på Playstation Network.
Gameplay:9.5
Grafik:10
Online:8.5
Holdbarhed:8.5
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.