WipEout Pure

Anmeldt af: - 31. august 2005 - kl. 21:50
Del denne artikel:
0 0

Endnu et racerspil ser dagens lys på Sonys widescreen vidunder, og denne gang er det futuristisk. Studio Liverpool er gået tilbage til rødderne og skabt PSP’ens absolutte racervinder.

Faderen af genren er Nintendo’s eget F-Zero, men efterfølgende kom Sony’s bud på en sikker racervinder. Dette var WipEout, som alle blev tiltrukket af i sin tid. Det var også det første spil med musik fra kendte musikere.

WipEout satte sine fødder på Playstationens jord tilbage i halvfemserne, hvoraf storsucceserne 2097 og Wip3out udkom derefter. Et mere mislykket Fusion spil udkom til Playstation2, og nu er Studio Liverpool tilbage med det nok bedste WipEout spil til dato i form af Pure.

Sony fik mange af originalens udviklere samlet i Studio Liverpool, og de har nu ryddet alt det overfladiske fra Fusion væk (pit stop, opgraderinger, flere veje osv.) og vi står tilbage med et vaskeægte WipEout spil!

Gameplay
Før du kommer i gang, får du en vidunderlig CG intro serveret, hvor det går fra skitser til ren 3D blær. Efter præsentationen drages du videre til Pure's enkle og overskuelige menu.

Wipeour Pure

Menuen er blank hvid med blå skrift, og det hele står naturligvis med amerikansk tekst. Menudesignet er fascinerende og med god stil, som i de andre titler i serien. Desværre virker hovedmenuen livløs og noget fattig.

Du har "singleplayer", "multiplayer", "profile" og "download" til rådighed. I singleplayer kan du vælge et enkelt race, turnering, time trial, zone eller blot freeplay.

Tournament er WipEout's primære mode, hvor du får adgang til turneringer. Du starter med den langsommeste i form af Vector, og derefter kommer du til nye og meget hurtigere turneringer som Flash og Phantom.

I turneringen har du først adgang til Alpha klassen, hvor du derefter låser op for Beta og Ascension; her skal du igennem flere races i et løb.

Du har otte forskellige flyvetøjer at vælge imellem, hvor to af dem er nytilkomne. Disse skibe har forskellige specifikationer i fart, skjold, manøvreegenskaber osv. - Det bedste er, at dette rent faktisk mærkes under løbende.

Når du kommer ind i selve racet, begynder magien. Det går stærkt; rigtig stærkt uden nogen former for frameratedyk. Undervejs kan du sætte farten op via pile, der er placeret rundt omkring på banen. Også firkanter på vejen giver dig våben - her kommer det strategiske. Du kan bruge dine våben med fornuft, det kan være et skjold, jordskælv, turbo eller andet. Men du skal også holde øje med dit skibs energimåler, for hvis denne ryger ned på nul eksploderer fartøjet, og løbet er kørt. Du kan derfor også vælge at omdanne dine våben til energi.

Wipeout Pure

Den kunstige intelligens virker solid og meget mere naturlig end det, du er vidne til i RidgeRacers. Der er ingen former for snyd, og modstanderne kører ikke i en bestemt bane, men udfordrer dig rent faktisk. Vi går så langt som til at kalde denne AI for mere vellykket end mange af PS2ens racere.

Undervejs i løbet kan du skifte mellem tre velfungerende kameravinkler. Kontrollen er i top, du kan enten styre dit skib med piltasterne eller analogen. I modsætning til RidgeRacers kan du på fornemmeste vis kigge bagud ved et enkelt tryk på trekanten.

Grafik
Fantastisk ser det ud, det flotteste på maskinen, og så ser det flottere ud end mange andre Playstation2 spil! Specielt banedesignet er perfekt, hvor du i det ene øjeblik ser en båd ude ved vandet for det næste at se planter under vandet. Fugle præger luften med bygninger ved sin side. Skygger er intet problem, hvor enhver svævende maskine har hver sin skygge. Du kan se turboen og gassen komme ud af bagenden, og gnister flyve omkring dig, når du støder ind i objekter. Pragtfuldt ser det ud!

Synd er det, at selve skibene virker noget fattige. De ser ikke detaljerige ud på nært hold, genspejler intet og texturene er ikke særligt vellykket. Dog ser det ganske okay ud på afstand.

Wipeout Pure

Lyd
Som nævnt tidligere indeholder Pure et godt stykke musik, det er kunst, så det siger spar to. Soundtracket bliver aldrig ensformigt og kedeligt. Lydeffekterne er gode i det, at publikum hepper med, du høre virkelig farten, og når nogle suser forbi dig.

Holdbarhed
WipEout Pure byder på flere forskellige modes og multiplayer. Tournament indeholder enormt mange turneringer. Det tager sin tid at gennemføre, og når dette er gjort, kan du altid vende tilbage, tjekke stats ud eller sætte rekorder i Zone mode. Yderst holdbart, men indeholder ikke nær så mange køretøjer eller baner som RidgeRacers, hvilket kan skræmme visse spillere.

Overall
Pure er et spil, som bør stå hos alle PSP ejere og specielt hos racerfans. Det er det bedste, du finder i dets genre, hvor både grafik, musik og gameplay vil give dig flere timers underholdning.

Det er svært at finde egentlige kritikpunkter ved denne titel. Vi savner dog lidt mere variation i baner og skibe. Studio Liverpool supporterer dog spillet, og du vil kunne hente nye baner, skibe, modes og andet ned en gang om ugen i et hvis antal måneder.

Der er ikke andet at sige end godt resultat Studio Liverpool.
Gameplay:7.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.