Wonderbook: Book of Spells

Anmeldt af: Jakob Kofod - 23. november 2012 - kl. 09:23
Del denne artikel:
6 0

Wonderbook er Sonys seneste og nok sidste satsning i denne generation af PlayStation. Men leverer den første bog - Book og Spells - fortryllelse eller fortrydelse?

Wonderbook blev for første gang fremvist under dette års E3 messe, hvor den umiddelbare reaktion for de flestes vedkommende var, at vi her så endnu en Move titel, der bestemt ikke overbeviste nogen som helst om, at bevægelsesfølsomme spil skulle være vejen frem for denne generation af konsoller. Sony virkede dog ganske opsatte på, at dette produkt bød på noget nyt, nemlig en måde hvorpå man blandede gammeldags bøger med videospil, og det var dermed meget spændende at få selve bogen og spillet i hånden, og se hvordan det endelige produkt tog sig ud.
Før vi går i gang med at se på spillet Book of Spells, vil vi se lidt nærmere på den bog, man skal anvende sammen med sin Move Controller og PlayStation Eye kamera.

Bogen er en relativt stor sag, den måler 24x28 cm og vejer godt og vel et halvt kilo. Bogen er lækkert udført med en blød forside og fem store solide ark, der tåler at det er børn, der bladrer i den. De 12 sider, bogen indeholder, er hver især fyldt med QR koder, som ved hjælp af Augmented Reality vækker bogen til live på dit TV.

Lanceringstitlen til Wonderbook hedder Book of Spells og er skrevet af ingen mindre end J.K. Rowling, forfatteren af Harry Potter bøgerne.

Harry Potter universet er også udgangspunktet for fortællingen i Book of Spells. Her indtager man rollen som ung elev på den af Harry Potter fans velkendte Hogwarts skole. På skolens bibliotek findes en 200 år gammel bog skrevet af Miranda Goshawk. Bogen indeholder fem kapitler, hvor der i hvert kapitel er fire besværgelser man skal lære, før man kan klare kapitels udfordring. Udover besværgelserne byder de fire kapitler også på små finurlige hemmelige noter fra bogens tidligere ejere samt små velfortalte historier omkring besværgelsernes oprindelse.
De små historier i bogen er fortalt ved et gammeldags pap-dukketeater, hvilket er meget tidssvarende for bogens alder. De er udover at være ganske velfortalte også rigtig sjove, da man løbende bliver inddraget i historien ved, at man skal vælge mellem to svarmuligheder, hvor den ene er det korrekte svar der fortsætter historien, mens det andet svar udløser en sjov scene i fortællingen. Da dukketeateret udspiller sig på bogen, der ligger foran en, kan man løfte dukketeateret rundt og se det fra forskellige vinkler, hvilket er en meget sjov detalje.

Fortælleteknisk er både de små dukketeatre men også den yderst behagelige fortæller helt perfekte, alting bliver fortalt og instrueret på en behagelig og pædagogisk måde, så alle kan være med, og hvis man pludselig ikke kan huske den besværgelse, man skal bruge, kommer fortælleren en til hjælp.

Historien i bogen er som nævnt i tråd med Harry Potter universet, fans af universet vil finde mange velkendte og interessante elementer i historien. Andre vil nok finde historien en smule vag, da den er opdelt uden nogen decideret rød tråd og ligeledes slutter før den næsten er begyndt, da spillet kan gennemføres af en voksen person på små fem timer, hvorefter man også er indehaver af spillets platin trofæ.
Den første opgave, man som spiller får, er at børste bogen ren for støv, da det jo er en gammel sag, man har at gøre med. Allerede her oplever man en langt bedre udnyttelse af PlayStation Move systemet, end vi har set i samtlige tidligere Move titler. Hemmeligheden er den, at udviklerne bag spillet har gennemtestet adskillelige prototyper af selve bogen, før de stod med det produkt, der gav den mest optimale spilleoplevelse.

Spillet er teknisk set rigtig godt udført, det er ligetil at kaste de forskellige besværgelser med Move controlleren, da der ikke er krav om, at man bevæger sin tryllestav præcist som angivet i instruktionen og ej heller, at man kan udtale Expelliarmus eller Wingardium Leviosa. Dette gør, at målgruppen, som er børn, har utrolig nemt ved spillet, hvilket blev demonstreret under præsentationen af spillet, hvor børn i alderen 9-12 fra lokalområdet sad og spillede spillet.

De 20 forskellige besværgelser, der er i spillet, er guf for Harry Potter fans, og generelt set kan man sige, at spillet især henvender sig til folk, der er fans af serien. De forskellige miljøer i spillet er alle er rigtig godt udført i tråd med Harry Potter universet og er noget, der gør det endnu mere spændende for en lille tryllekunstner in spe at kaste ild-besværgelser mod onde troldmænd eller bruge levitations-besværgelsen på at få de små skrigende planter plantet om.
I samme tråd er det også imponerende at se, hvad udviklerne har fået ud af at lave et spil centreret omkring en bog. Her imponerede det mig en del, da jeg kom til et kapitel, hvor der pludselig var et stort hul midt i bogen. Her tog jeg ganske intuitivt bogen op og ud af hullet væltede en ildsøjle, der nok godt kunne have fået den yngre del af familien til at rulle bagover. London Studios har også formået at holde en hvis form for ære og respekt overfor de bøger, der står på reoler rundt omkring i verden, det har de gjort ganske smart ved at lade hver fortælling blive læst op samtidig med, at ordene står på skærmen og løbende bliver fremhævet, så de på en måde virker som en læs-med bog for børnene.

Wonderbook kommer rigtig godt fra land med lanceringstitlen Book of Spells. Spillet formår at bringe magien ind på stuegulvet i et spil, hvor hele familien kan samles og hygge sig med at kaste besværgelser og lege rundt i Harry Potter universet.

Man skal dog ikke tage fejl af, at der her er tale om et spil, hvor målgruppen er børn i alderen 8-12 års alderen, hvorfor voksne som undertegnede ikke får den store værdi ud af spillet, da det er klaret på små fem timer, og hvor det er svært at finde genspilningsværdien. Her ville det have været en solid løsning, hvis der havde været en form for "fri tryllezone", når først alle besværgelserne var lært.

+ Solid fortælleteknik, god historie i tråd med Harry Potter universet, bogen forbedrer Move oplevelsen
For kort, lav genspilsværdi,
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:6.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.