Wonderbook: Diggs Nightcrawler

Anmeldt af: Jakob Kofod - 3. juni 2013 - kl. 08:14
Del denne artikel:
1 0

Pust støvet af din Wonderbook og tag på detektiveventyr sammen med bogormen Diggs i det nyeste spil til Wonderbook – Diggs Nightcrawler.

Sidste år lancerede Sony den såkaldte Wonderbook, en Augmented Reality bog, hvis umiddelbare formål var at skabe en form for bro mellem moderne videospil og klassiske bøger.
Det første spil til Wonderbook var Book of Spells, som vi her på siden anmeldte sidste år. Spillet scorede en ganske hæderlig overall karakter på 7,5. Nu er næste spil til Wonderbook landet i form af Diggs Nightcrawler, et spil som både kan erhverves i online og offline butikker for en billig mønt.

Diggs Nightcrawler udspiller sig i Biblobyen, et imponerende sted, som nok kun ganske få kender til - et fantastisk fantasisted, hvor mange af de karakterer, vi kender fra de klassiske børnebøger, holder til. Her møder vi blandt andet en kvindelig form af lille peter edderkop, Frankenstein, de tre små grise og mange flere.
Alt ånder dog ikke fred og ro i Biblobyen, da en forfærdelig hændelse indtræffer. Humpty dumpty bliver offer for en frygtelig forbrydelse, og vores nye bedste ven Diggs bliver gjort til skurk. Det er nu op til Diggs og dig at finde den skyldige og samtidig samle de mange stykker af humpty dumpty sammen.

Historien i Diggs Nightcrawler består af tre kapitler, i hvert kapitel skal man lede efter spor for at komme til bunds i mysteriet, dette sker ved at udføre små minispil ved at interagere med bogen. De små minispil spænder vidt, man skal både ud på den klassiske detektiv-biljagt, hvor man for at undgå at køre galt skal vippe bogen op og ned for at skifte kørebane, til den mere simple undersøgelsesdel af detektivhvervet, hvor man skal dreje bogen rundt for at se de ting, der befinder sig i rummet.
Overordnet set fungerer de forskellige minispil ganske hæderligt, der er dog enkelte, der volder lidt tekniske udfordringer, idet de kræver, at man vipper bogen så meget, at bogen hurtigt kommer i en uheldig vinkel i forhold til kameraet, hvilket betyder, at man mister orienteringen fuldstændig.

I modsætning til det første spil til Wonderbook, Book of Spells, hvor man brugte sin Move controller meget, så ligger den faktisk fuldkommen stille ved siden af en på ens første gennemspilning af Diggs Nightcrawler. Det er først ved anden gennemspilning, at controlleren kommer i brug, hvis man vælger at gå efter platin trofæet, da dette kræver, at man løser de fotoopgaver, der er i hvert kapitel.
Som nævnt udspiller Diggs Nightcrawler sig over tre kapitler, desværre er det tre meget korte kapitler, da de hver især kan klares på omkring en time. Dette giver altså en samlet spilletid på omkring 3 timer, det er omtrent lige så længe som Book of Spells, og det kan meget vel være, at Sony har lavet nogle undersøgelser der viser, at interaktive historier ikke skal være meget længere, men når der ikke er den store genspilningsværdi, så virker det ganske enkelt som om det er for kort.

Grafisk er Diggs Nightcrawler lidt et kapitel for sig selv. Det er ikke fordi, at grafikken er eminent, men der er virkelig kælet for miljøet, og folkene på Monbot Studios har virkelig formået at skabe en utrolig Film Noir kulisse, som byder på spændende og indbydende scenarier på stort set hver side, man slår op på i bogen.

På samme måde er de også lykkedes med en særdeles god lydside til spillet, hvor den lydmæssige kulisse er i top og er med til at bringe den helt rigtige stemning ind i stuen. Samtidig byder spillet på et solidt stemmeskuespil.
Diggs Nightcrawler er et ganske godt spil, som kan nydes af både store og små børn. Spillet formår at fortælle en hyggelig fortælling, hvor stort set alle vil finde noget, de kan referere til, da spillet indeholder så mange karakterer fra de velkendte børnebøger. Mange af de små minispil kræver, at man interagerer med bogen, hvilket er ganske kløgtigt, dog er der et par svipsere, som kan irritere en. Spillet er dog alt for kort, at det kan klares på 3 timer er lidt for letkøbt, og det hjælper ikke meget, at der ikke er den store genspilningsværdi i spillet.

Jeg vil dog ikke tøve med at anbefale spillet til alle, der har en Wonderbook, især til folk med børn, hvor både de voksne og de små vil føle sig underholdt og hurtigt kan hoppe ind og ud af fortællingen.
+ God historie, gør godt brug af Wonderbook, fantastisk film-noir stil
For kort, manglende brug af PlayStation Move controller, enkelte minispil skaber tekniske problemer.
Gameplay:8.0
Grafik:8.0
Online:-
Holdbarhed:5.0
Overall 7.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.