WRC 3: FIA World Rally Championship

Anmeldt af: Hoder Jensen - 23. oktober 2012 - kl. 22:38
Del denne artikel:
3 0

Ægte rally med masser af muligheder, hurtige biler og ægte stjerner.

WRC 3 er nyeste skud på stammen af rallyspil fra World Rally Championship serien, der går helt tilbage til 2001 og Playstation 2. Nu skriver vi 2012 og Playstation 3, som WRC 3 FIA World Rally Championship er udkommet til sammen med Playstation Vita, Xbox 360 og PC. Vi har testet Playstation 3 udgaven.

WRC 3 FIA World Rally Championship er det tredje WRC spil fra den italienske udvikler Milestone, der også har stået for WRC: FIA World Rally Championship og WRC 2 FIA World Rally Championship, der som WRC 3 også er officielle FIA World Rally Championship spil, hvilket vil sige, at det de rigtige baner, løb, biler og stjerner, som rallyfans vil kende fra den virkelige verden.

WRC har igennem de sidste par år stået lidt i skyggen af den populære Dirt serie, men hvor Dirt har udviklet sig fra at have fokus på rally til mange andre ting, f.eks. gymkhana, så holder WRC fast i sit fokus på rally -næsten.





WRC 3 indeholder 3 primære spiltyper: Road to glory, WRC Experience mode og Multiplayer.
Road to glory er spillets kampagnedel, hvor man skal kæmpe sig op fra talent til stjerne. Man starter derfor enten i en Citroen C2 R2 eller Ford Fiesta R2, og så skal man igennem 6 forskellige områder i 13 forskellige lande og forskellige typer løb i forskellige bilklasser. WRC 3 indeholder nemlig 36 forskellige biler i 7 forskellige klasser, lige fra 70’er biler til de helt nyeste WRC 2012 modeller.

Hvert område indeholder op til 13 forskellige løb, der går lige fra enkelte løb på rallybaner til hele rallyløb, hvor man kører 3 baner, før scoren gøres op, samt mere specielle løb, der indeholder kategorier som drift, overlevelse, præcisionsløb og meget mere. Det, der går igen for løbene, er, at man kører alene på banerne og kører imod computerens tider, som man får oplyst undervejs som man passerer igennem de 5 sektorer, der er i et løb. Der er dog enkelte ”boss løb” imod andre computertalenter, hvor man kører 2 samtidigt, men ellers er det, som man kender fra ægte rally, det hele er et ræs imod stopuret.

Man bliver belønnet i stjerner alt efter, hvordan man klarer sig i løbene - en førsteplads giver naturligvis maksimum gevinst. Der er også mulighed for at tjene ekstra stjerner ved at samle ”ability” point, som tildeles efter hvor underholdende man kører, hvilket vil sige, at drift, store hop, køre på 2 hjul, hurtige tider og ingen skader giver point. Brug af ”rewinds” trækker fra. Disse stjerner låser nye baner, biler, boss løb, sponsorer og forbedringer til ens biler op. Dog behøver man ikke have fokus på ”ability” point for at komme videre, medmindre man er typen, som skal have 100 %.




Som sagt er der 36 forskellige biler i spillet. En stor del af dem har man adgang til i Road to glory, hvor man får adgang til flere og flere biler, efterhånden som man låser dem op. Men ikke nok med, at man låser nye biler op, man kan også opgradere dem med bedre bremser, bedre gearkasse, bedre motor osv. samt ændre farve og udsende.

Når man har gennemført Road to glory, eller hvis man bare er til mere rå og ren rally, så er WRC Experience mode spiltypen i WRC 3 værd at kigge på. Her kører man som én af de rigtige rallystjerner i deres biler imod andre rallystjerner. Det hele forgår i tre forskellige bilklasser: WRC, Class 2 og Class 3. Man kan køre enkelte baner, hele rallyløb fra forskellige lande eller følge den officielle FIA World Rally Championship kalender, hvor man skal igennem 13 forskellige lande. Yderligere har man også mulighed for at lave sit eget mesterskab, hvor man kan tilpasse, hvilken lande og løb, man vil køre i.

Den sidste spilletype man finder i WRC3 er multiplayer, der både kan spilles lokalt i hot seat mode med 4 spillere eller via andre spillere over Playstation Network. Som i WRC Experience mode har man 3 forskellige bilklasser, WRC, Class 2 og Class 3. WRC er dog klart den mest populære, da det er her man finder de hurtigste og bedst styrende biler.




Man kan forbinde til et spil hurtigt, finde et specifikt spil fra serverlisten eller lave sine egne spil, hvor man kan gøre spillet privat eller åbent, samt naturligvis invitere ens WRC 3 venner. Jo mere man spiller, jo flere point får man, som igen gør, at man stiger i graderne. Det har dog ikke nogen effekt ud over ren blæreværdi.

Multiplayeren kører rigtig fint, men spillet er heller ikke afhængigt af de andres forbindelser, da man ikke kører samtidigt på banen. Møder man en spiller med dårlig ping, vil man allerhøjst opleve, at hans ”spøgelsesbil” hakker lidt og det kan slås fra, hvis man finder disse spøgelsesbiler forstyrrende.

WRC 3 har fokus på rally og dermed også at simulere det så realistisk som muligt, hvilket for nogle måske kan være skræmmende. Første gang man kører et løb, får man hurtig kontant afregning, hvis man ikke koncentrerer sig ordentligt. Selv om man som standard har 5 muligheder for at spole tilbage i tiden, skal man ikke lave mange fejl, før computeren er kørt fra en. Men når man får lært bilerne og banerne at kende, så leverer WRC 3 en meget solid rallyfornemmelse, der får ens indre Loeb, Hirvonen eller McRae frem, når man tager et hårnålesving helt perfekt.

Men heldigvis skal man ikke lære alle banerne fuldstændig uden af, ud over at man har en co-driver, der leverer præcise informationer om banen, så er der også ikoner på skærmen, som indikerer hvilken type sving eller forhindring, man kommer op til. Dog bruger man sin co-driver mest når det går rigtig stærk, og modstanden er stor. Man må dog ofte indse, at det løb man har kørt simpelthen ikke kan gøres bedre med ens nuværende bil og dens egenskaber og dermed komme tilbage senere i spillet, når man har bedre materiale.




Hvis det hele bliver for svært, kan man justere i sværhedsgraden, fordi WRC 3 tilbyder en ganske solid justering af, hvor meget hjælp man skal have. Sætter man det op på sværeste niveau, er der ingen hjælp og mulighed for at spole tiden tilbage - lader man den stå på standardniveau, har man 5 tilbagespolingsmuligheder og computeren er lidt lettere at slås med, På letteste niveau er det tæt på, at computeren nærmest kører for en. Men da man kan tilpasse de forskellige indstillinger, kan man finde et niveau, hvor man bliver udfordret tilpas meget uden at få solide tæv, og samtidig har de ingen indflydelse på, om man kan gennemføre spillet eller få trophies.

Grafikken i WRC 3 er ikke det flotteste vi har set, der er nogle lidt kedelige textures, omgivelserne er uden bevægelse, og lyseffekterne i spillet er stort set ikke til stede. Men WRC 3 er langt fra direkte grimt, og spilmotoren kører det hele mere flydende end noget andet rallyspil har leveret i mange år. Dette betyder, at man får fornemmelsen for hastighed, der er så vigtigt i et rallyspil for at bedømme, hvordan man tager det næste sving, fordi at kigge på speedometeret er der ikke tid til.

Bilerne i spillet er udmærket udført, vi er ikke på Gran Turismo 5 niveau, men på niveau med resten af WRC 3’s grafiske motor. Dog kunne skaderne på bilerne være lidt bedre.

Musikken i spillet, som man finder i menuerne, er det man vil kalde moderne. Man finder det obligatoriske dubstep af tvivlsom karakter, men ud over det er musikken acceptabel og ikke irriterende. Selve lyden i spillet er de forventet rallylyde. Det er som man kan forvente, dog virker lydeffekterne fra kontakt med sten, skilte og lignende en tak for falske. Co-driveren i spillet er dog helt som den skal være, præcis, tydelig og tilpas engelsk.

Alle ens løb kan man se replays af, efter man har krydset målstregen, og her man kan også tage billeder i spillet fotodel, som giver en mulighed for at tage billeder fra stort set alle vinkler. Desværre virker fotodelen en smule langsom til tider, og i nogle løb får man sært nok ikke mulighed for at se replays og dermed tage billeder, hvilket er en smule forvirrende.




WRC 3 FIA World Rally Championship er et spil for rallyfans, så hvis man syntes gymkhana fra Dirt 3 eller gæderæs med 300 km/t fra Need for Speed er det mest fantastiske, så skal man styre langt uden om WRC 3. Men hvis man leder efter et spil, der leverer en god rallysimulation og har masser af indhold for rallyfans, så skal man tage et grundigt kig på WRC 3. Milestone har formået at lave et af de bedste rallyspil, vi har set i mange år. Grafikken kunne være bedre, men gameplayet er til gengæld helt i top, og selv om småting som ustabil fotodel, introvideoer til speciel events vises hver gang og lidt lange loadtider trækker lidt fra den samlet bedømmelse, så er WRC 3 et glimrende rallyspil.
+ Ægte rallyspil, høj hastighed, meget indhold, justerbar sværhedsgrad og FIA licens.
Sløv indlæsning, grafisk lidt efter og små fejl i kanterne.
Gameplay:9.0
Grafik:7.5
Online:8.5
Holdbarhed:9.0
Overall 8.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.