WRC 9

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 3. september 2020 - kl. 12:02
Del denne artikel:
0 1

WRC 9 er årets officielle rallyspil og det er proppet med indhold. En uregerlig styring ødelægger dog noget af oplevelsen for os. Læs anmeldelsen her.

Det kan simpelthen ikke være rigtigt. En toptunet rallybil skal vel ikke føles som et stykke sæbe på et vådt badeværelsesgulv. Ja, jeg er frustreret over styringen i WRC 9 - det vender jeg tilbage til lidt senere.WRC 9 er årets officielle rallyspil og det betyder at det indeholder mere end 50 officielle teams, de rigtige biler og de rigtige løb. Derudover er der mere 15 klassiske rallybiler, fra dengang man virkelig kørte på kanten. Løbene foregår 13 forskellige steder i verden, lige fra Monte Carlo, Mexico, Argentina og Portugal til de tre nye rallyer i Kenya, New Zealand og Japan.

WRC 9 er spækket med indhold. Man kan kaste sig ud i en fuld karriere, hvor man også fungerer som teamchef og dermed skal stå for at holde teamet kørende, ansætte folk, udvikle dele til bilen, planlægge træningssessioner og meget andet. Man starter i den lille Junior WRC serie, hvor alle kører i en den samme bil, for derefter at kæmpe sig op gennem WRC 3 og WRC 2 serierne for endelig at prøve kræfter med de helt store stjerner i WRC serien, hvor alle de store teams fra VW, Citroën, Ford og Hyundai dyster.Vil man ikke bøvle med alt kontorarbejdet, kan man kaste sig over Season, hvor man kun skal koncentrere sig om at køre løb. Derudover er der Quick Play, Challenges, Test Area og Training, hvor man også kan bruge noget tid på at dygtiggøre sig. Skulle man være i den situation hvor man har venner, så er der også en håndfuld multiplayer muligheder, både online og i split screen. Det skal lige siges, at vi havde ikke mulighed for at prøve online multiplayer i dybden før udgivelsen, men der er i hvert fald også mange spilmuligheder her, hvor man lave sine egne lobbyer, deltage i daglige og ugentlige events og andre ting.

Så kommer vi til det. Noget af det vigtigste i et rallyspil er naturligvis styringen. Jeg ved ikke om det er mig den er gal med, men det lykkedes mig aldrig rigtigt at få kontrol over styringen i WRC 9. Det ene øjeblik virkede den ikke særlig responsiv og det næste øjeblik reagerede den omgående. Jeg kom tit i slinger og lignede en pinball kugle ned af banen.Jeg ville virkelig gerne lære styringen, men det lykkedes mig aldrig helt. Jeg var inde og justere på dead zones, følsomhed og andre ting, men gang på gang tog bilen kontrollen fra mig. Jeg ved godt, at man kører hurtigt på løse overflader, så bilen vil være nervøs, men jeg mener også at fuldblods-rallybiler er skabt til at håndtere sådanne konditioner og derfor må de også være til at styre bedre end jeg var i stand til her i WRC 9.

WRC 9 indeholder det en rally-simulator skal - for det er nemlig en simulator og bestemt ikke noget spil, som er let at kaste sig ud i. Der er nogle problemer med balancen synes jeg, da man i nogle løb kan køre 30 sekunder hurtigere end nummer to og i næste løb, med den samme bil, kan man komme på sidstepladsen 1 minut efter den foranliggende.Grafikken er ganske fin uden at imponere, men den er funktionelt og effekter som støv og lys ser pænt ud. Omgivelserne er lidt flade og grove i kanterne, men det er ikke noget man ser når man suser afsted, så den fungerer som den skal. Banerne er godt varieret og specielt banerne i New Zealand er glimrende. Bilerne er flotte og de falder troværdigt fra hinanden efterhånden som man kører galt - hvilket man med sikkerhed gør. Man kunne godt savne nogle kraftigere lyde fra motorerne og smæld fra udstødningerne, men den del er lidt flad - heldigvis er ens co-driver let at forstå.

Alt i alt er WRC 9 som sagt et fint rallyspil, som dog aldrig kommer helt op at ringe. Hvis du er i stand til at håndtere bilerne bedre end jeg er, så ligger der mange timer gemt her; karrieredelen kan sluge mange timer og det sammen kan den omfattende multiplayer del, hvor der kommer daglige og ugentlige udfordringer. WRC er den mest realistiske rally simulator på markedet lige nu.
+ Fin grafik, masser af indhold, god karrieredel, stor variation i banerne
Lidt groft i kanterne, uregerlig styring, flade lydeffekter, problemer med balancen
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:7.5
Holdbarhed:8.5
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.