En dag i selskab med PlayStation 4 - Introduktion

Skrevet af: Morten Rask - 12. november 2013 - kl. 16:24
Del denne artikel:
0 0
Nordisk Film er distributøren for PlayStation i Danmark og har været det lige siden starten med den første PlayStation konsol, der udkom i 1995. Siden dengang har de været med til at udgive PlayStation 2 konsollen, den bedst sælgende konsol nogensinde med over 155 millioner solgte eksemplarer, den håndholdte PSP konsol, der for første gang gjorde det muligt at tage PlayStation-universet med på farten, PlayStation 3 konsollen, der nok har bragt os flest teknologiske gennembrud med blandt andet Blu-rays, High-Definition, 3D og PlayStation Move, og senest den håndholdte PlayStation Vita konsol, der trods dens unge alder allerede har vist stort potentiale både med sit store og alsidige spilkatalog - og snart - muligheden for at udvide sin oplevelse på PlayStation 4 med Remote Play.

Nu nærmer vi os slutningen af år 2013, og udgivelsen af den næste konsol i rækken, PlayStation 4, venter her i slutningen af måneden.

PlayStation Montage


Mange vil nok mene, at tiden ikke endnu er inde til en ny generation af konsoller, nu hvor stortitler som blandt andet The Last of Us, Beyond: Two Souls og Grand Theft Auto V har kunne underholde og fascinere os med utrolig flot grafik, fantastiske historier eller overvældende størrelser af deres spilverdener. Men sandheden er den, at den nuværende generation af konsoller længe har begrænset spiludviklernes mulighed for at udtrykke deres kreativitet igennem spilmediet.

Ifølge Nordisk Film er PlayStation 4 konsollen den kraftigste konsol nogensinde. Hvis man vil undgå at stirre sig blind i tekniske specifikationer, som de fleste nok ikke forstå halvdelen af alligevel, så kan den kort beskrives som værende 10 gange kraftigere end en PlayStation 3, eller med Blu-ray drevet inkluderet, som er 6 gange hurtigere end det nuværende, så er den 16 gange kraftigere end en PlayStation 3. Så burde spiludviklerne i hvert fald ikke føle sig begrænsede i de næste par år.

PlayStation 4 - Push the Boundaries of Play


PlayStation 4 konsollen og den tilhørende DualShock 4 controller er blevet skabt i tæt samarbejde med spiludviklerne for at sikre sig den bedst mulige platform til at lade udviklernes kreativitet udfolde sig på, og give os spillere de største og bedst mulige spiloplevelser. Deres slogan ”This is for the players” blev gentagne gange fremvist i løbet af præsentationen og gjorde det tydeligt for os, at hos Sony handler det primært om spiloplevelserne, og vi som spillerne er sat i højsædet.Af spil blev der blandt andet nævnt Killzone: Shadow Fall, Knack, Assassin’s Creed IV: Black Flag, som er i blandt de 30 spil, der bliver udgivet i 2013, hvilket er den største samling af spil, de nogensinde har lanceret sammen med en konsol. På listen er både stærke tredjepartstitler så som Assassin’s Creed IV, Battlefield 4 og FIFA 14, kreative indietitler som Octodad: Dadliest Catch, Hohokum og The Witness og såkaldte free-to-play titler som Blacklight: Retribution, War Thunder og DC Universe Online. Hele 24 eksklusive titler er allerede også blevet annonceret til PlayStation 4, hvor de største i blandt uden tvivl er Killzone: Shadow Fall, Infamous: Second Son og The Order: 1886. I øjeblikket er der over 180 spil under udvikling til den nye konsol, hvor mange af dem ikke engang er blevet annonceret endnu, så der er masser af spil i vente på den kommende PlayStation 4.PlayStation 4 kan blandt andet også bruges som bindeled til de sociale platforme, heriblandt Facebook og Twitter. Her kan man vælge at bruge sit rigtige navn og profilbillede på PlayStation Network, taget direkte fra ens profil på de sociale platforme, i stedet for sit PSN ID og avatar. Det bliver også muligt at tage screenshots og optage videoer.

Konsollen vil også være i stand til at lære ting om spilleren, eksempelvis hvilke spil, man foretrækker og derefter fremhæve spil eller demoer på PlayStation Store, som den mener, man kunne finde interessante. Hvis man har et PlayStation kamera, vil den også blive i stand til at kunne genkende dit ansigt, og det kan man f.eks. bruge til at logge ind på konsollen med. Det skal dog nævnes, at disse funktioner er valgfrie og ikke er noget, man bliver påtvunget at anvende på konsollen.Ud over integrationen af de sociale medier, så vil man også kunne forbinde til sine spil med tredjeparts-applikationer på sin smartphone eller tablet. Under præsentationen blev Watch Dogs nævnt, hvor man kan forbinde til en anden spillers virtuelle verden og kaste sig ud et minigame, hvor man skal chikanere den anden spiller ved at sende politiet efter ham, slå vejblokader op, styre trafiklysene og meget andet. Også Battlefield 4 på PlayStation 4 gør brug af sin egen tredjepartsapplikation, hvor man kan spille Commander Mode, der i korte træk går ud på at styre og bidrage til kampens gang i spillet.

Men forlængelsen af spiloplevelsen er ikke alt sammen minigames på smartphones og tablets, for med PlayStation Vita og Remote Play kan man spille sine PlayStation 4 spil, også selvom fjernsynet bliver optaget af kæresten, der skal se Vild med Dans. Det fungerer således, at spillet på PlayStation 4 bliver streamet som video til PlayStation Vita over ens lokale netværk, og input fra Vita’en bliver sendt tilbage til konsollen. Efter sigende virker det også over internettet, men oplevelsen afhænger af forbindelse og netværk.

Greatness is Portable with PS4 and PS Vita


Den 29. november 2013, når konsollen udkommer, vil der også blive frigivet en PlayStation app til iOS, Android og PlayStation Vita, som lader dig tage PlayStation-oplevelsen med dig, selv når man ikke er i nærheden af sin konsol.

Med applikationen vil man blandt andet være i stand til at tilgå PlayStation Store, købe spil og sætte dem til at downloade, så de er klar til når man kommer hjem, sende og modtage beskeder, sammenligne trofæer eller følge dine venners spil, enten som videoer der er blevet optaget, eller som direkte live-stream imens de spiller. PlayStation App giver også adgang til ”second-screen” funktioner i spil, der understøtter det, f.eks. PlayRoom, hvor man kan tegne en figur på sin tablet eller mobil og derefter skubbe den ind i spillet.PlayStation Network har også fået sig en overhaling, og med den er der også foretaget nogle ændringer i forhold til at spille online. Hvor det førhen var gratis på PlayStation 3, så kræver det et abonnement på PlayStation 4, og det bliver en del af PlayStation Plus abonnementet, som vi allerede kender til på PlayStation 3 og PlayStation Vita. I øjeblikket giver PlayStation Plus adgang til onlinelagring af gemte spil, fordelagtige rabatter, eksklusiv adgang til nye demoer og beta-versioner, samt fem ”gratis” spil til PlayStation 3 og PlayStation Vita hver måned. Når PlayStation 4 bliver lanceret, vil PlayStation Plus også give adgang til online multiplayer og to gratis spil på lanceringsdatoen i form af Resogun og Contrast. Hele den herlighed vil koste 375 kr. om året.

PlayStation Plus på PlayStation 4Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.