Hands On: Need for Speed: The Run

Skrevet af: Jakob Kofod - 31. august 2011 - kl. 19:47
Del denne artikel:
0 0
Et af Electronic Arts mange store brands er Need for Speed-serien. Faktisk er Need for Speed den bedst sælgende bilserie i historien og har solgt langt over 100 millioner eksemplarer fordelt på de platforme, som det er blevet udgivet til igennem tiden.


Siden det første Need for Speed-spil så dagens lys tilbage i 1994, hvor det udelukkende udkom til PC og PlayStation 1, har serien været igennem en rivende undvikling, hvilket har resulteret i, at der er udkommet mindst et Need for Speed-spil om året. Langt de fleste spil i Need for Speed-serien har været udviklet af EA Black Box, og det er også tilfældet med Need for Speed: The Run.

The Run tager spilserien tilbage på rette spor i forhold til Need for Speed: Shift spillene, der forsøgte at bruge Need for Speed navnet til at lave et mere simulationspræget spil, og det er lækkert at se. I The Run antager man rollen som hovedpersonen, Jack, som er tvunget til at vinde et billøb kendt som ”The Run”, for at slippe ud af kløerne på nogle mafiatyper. Billøbet foregår på en lang strækning fra San Francisco til New York, og på sin vej støder man selvsagt på en række andre amerikanske byer, som eksempelvis Las Vegas og bilbyen Detroit.

Under fremvisningen i Køln fik undertegnede mulighed for at prøve kræfter med en bane, som også tidligere blev vist lidt frem under E3 messen, nemlig en bjergbane, hvor man skal køre om kap med en modstander og samtidig forsøge at undgå at blive ramt af de mange sneskred – som bliver mere og mere voldsomme, efterhånden som man kommer igennem banen. Det er fedt at se, at Need for Speed-serien ikke er bange for at prøve nye ting af - dog uden at det ser ud til, at de har ødelagt det, som det hele handler om, nemlig racerløb.


Racerløb kan selvfølgelig ikke køres uden at man har nogle enormt fede biler at gøre det i, og traditionen tro er der også en lang række biler med i The Run. I flere af de tidligere Need for Speed-spil har man kunne købe biler og efterfølgende tune dem, det er desværre ikke tilfældet her i The Run. Til gengæld så skulle man efter sigende ret ofte skifte til en ny bil, så man på den måde hele tiden får mulighed for at prøve kræfter med noget nyt.

Spillet, som de viste os i Køln, var hvad de kalder for ”tidlig alpha kode”, men allerede i den udgave så det ganske fornuftigt ud. Så hvis man, ligesom mig, har været glad for de tidligere Need for Speed-spil, så tror jeg godt, at man kan begynde at glæde sig til Need for Speed: The Run udkommer.


En ting som vi desværre ikke fik mulighed for at kigge nærmere på, var muligheden for, at man for første gang i et Need for Speed-spil skulle kunne bevæge sig ud af bilen på visse tidspunkter, eksempelvis har man set hovedpersonen løbe over hustage. Der er dog selvfølgelig ikke tale om, at størstedelen af spillet vil foregå til fods, men visse elementer i historien kræver åbenbart, at man forlader bilerne.

Need for Speed: The Run udkommer blandt andet til Xbox 360, PlayStation 3 og PC den 17. november her i Danmark.

Teksten er skrevet af Morten Skou
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne artikel..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.