Journey-skaber: Stadig langt fra næste spil

Skrevet af: Tobias Thybo - 2. juli 2013 - kl. 20:16
Del denne artikel:
0 0

Thatgamecompanys Jenova Chen taler om både de økonomiske og kreative perspektiver omkring arbejdet med deres kommende spil.

Det er mere end et år, siden Thatgamecompanys Journey udkom på Playstation 3. Det var samtidig den sidste del af udviklerholdets eksklusive kontrakt med Sony, og derfor har det været en helt ny begyndelse for holdet. Det fortæller en af stifterne, Jenova Chen, i et interview med The Telegraph:

”Da vi afsluttede Journey i januar 2012, havde vi ikke fundet ud af, hvor pengene til det næste spil skulle komme fra, eller om Journey skulle tjene penge. Så vi var nødt til at lade alle gå. Kun stifterne var tilbage.(...)Vi har lavet tre spil og har opfyldt kontrakten. Så fra dette punkt har vi hentet risikovillig kapital, fordi vi gerne ville eje IP (franchise, red.) og udgive det på enhver platform, vi ønsker.”

Jenova Chen tilføjer, at Journey sidste år tjente sig selv ind og stadig sælger godt. Thatgamecompany kommer nu ikke til at malke succesen Journey lige foreløbigt. Chen afslører, at holdet stadig er meget tidligt inde i processen med deres næste projekt:

”Der er næsten gået et år nu, og vi er stadig i et meget ”præ, præ-produktionsstadie.” Det har altid været Thatgamecompanys mønster, at vi har brugt 75 procent af tiden på R&D (forskning og diskussion, red.) og en mindre del af tiden på produktion. Når vi går efter et bestemt mål, er vi nødt til at lave en masse trial-and-error, og det kan føles, som om du rækker ud i tågen for at prøve at finde noget.”

Derfor er der eller ikke meget at fortælle om det kommende projekt endnu, men Chen siger alligevel, at hans hold stadig skal lave spil, der virker ”bevægende”:

”Vores mål er altid at lave spil, der kan bevæge mennesker, der er designet for alle, så hele familien burde kunne spille det sammen, og som bringer folk sammen og virkelig bevæger dem på en måde. Det føles, som om studiets historie og alt, hvad vi gør, langsomt bevæger sig i den retning.”

Chen lufter også muligheden for en konvertering af Journey til PS Vita. For nylig blev Thatgamecompanys forrige spil Flower annonceret til PS Vita, og en efterfølger kan ifølge Chen komme på tale.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.