Kan du komme online med din PS3? *Opdateret* *Opdateret*

Skrevet af: Frederik Hausner Petersen - 1. marts 2010 - kl. 16:11
Del denne artikel:
56 0

PlayStation 3-konsoller verden over er blevet ramt af en fejl, som forhindrer brugere i at logge ind på PlayStation Network. Er du en af de ramte?

PlayStation 3-konsoller verden over er blevet ramt af en fejl, som forhindrer brugere i at logge ind på PlayStation Network. Er du en af de ramte?

OPDATERET klokken 07.12:
Sony har nu meddelt, at alt er ved sit normale igen. Alle PS3-maskiner, undtagen Slim, har regnet 2010 som et skudår, hvilket er årsagen til problemet. Sony har nu konstateret, at problemerne er løst efter datoskiftet. Alle brugere er nu i stand til at bruge deres maskine normalt igen.

OPDATERET klokken 18.41:
Sony har nu meldt ud på deres officielle blog, at de mener, at fejlen skyldes en fejl i urets funktionalitet i systemet. Fejlene, man kan støde på, er som følger:

- Datoen på PS3-systemet kan være nulstillet til 1. januar 2000.

- Når brugeren prøver på at logge ind på PlayStation Network, kommer følgende fejlmeddelse frem på skærmen: "En fejl er opstået. Du er blevet logget ud af PlayStation Network (8001050F)".

- Når brugeren forsøger at starte et spil, kommer følgende fejlmeddelse til syne på skærmen, og trofædata kan forsvinde: "Kunne ikke installere trofæer. Afslut venligst dit spil".

- Når brugeren forsøger at indstille tid og dato for systemet via internettet, vises følgende meddelelse på skærmen: "Den aktuelle dato og tid ikke kunne opnås (8001050F)".

- Brugere er ikke i stand til at afspille visse lejede videoer downloadet fra PlayStation Store inden udløbsdatoen.


Sony håber på at kunne løse problemet inden for 24 timer. De anbefaler også, at man ikke bruger sin PS3 (medmindre man ejer en Slim), da det kan resultere i fejl i nogle funktioner, såsom registrering af opnåede trofæer og ikke være i stand til at genoprette visse data.

ORIGINAL HISTORIE:
I de seneste par timer er PlayStation 3-brugere blevet bombaderet med fejlkoden, 8001050F. Fejlen her låser folk ude fra deres PSN-konto, og meldinger lyder på, at trofædata samt save-data korruperes. Når disse to ting kombineres, får det visse spil til simpelthen at lave et "shut-down", så de ikke er mulige at spille. Det er blandt andet Heavy Rain og diverse PlayStation Network titler, som har låst sig selv.

I første omgang var det påpeget, at fejlen kun var begrænset til den store PlayStation 3-model og altså ikke påvirkede Slim modellen på nogen måde. Dog fortæller flere i vores "PlayStation nede" tråd, at de også har oplevet samme problem med deres PlayStation 3 Slim. I følge rapporter har folk ikke været i stand til at tjekke deres profiler, logge ind på PlayStation Network eller tjekke deres trofæer.

Men hvad er årsagen til dette problem? Rygter har cirkuleret rundt på internettet om, at fejlen opstod, da vi skiftede over til den 1. marts og ikke til den 29., som vi ellers ville have gjort i enhver anden måned. PS3'erens interne kalender tager nemlig ikke forbehold for skuddage. Nogle PlayStation 3-maskiner er endda vendt tilbage til datoen, 31. december 1999. Det anbefales, at man undlader at spille på sin maskine, indtil problemet er blevet løst.

Sony har udmeldt følgende vedrørende problemet:

"Vi er klar over, at mange af jer har problemer med at logge ind på PlayStation Network i dag. De af jer med PS3 Slim (120GB/250GB) lader til at være upåvirkede. Vi ved, at vi har indsnævret problemet, og vi har ingeniører, der sidder og arbejder på at genoprette tjenesten, mens du læser dette. Vi beklager ulejligheden og sætter pris på din tålmodighed".

Du kan holde dig løbende opdateret ved at følge med på Sonys officielle Twitter-profil.

Har du problemer med at komme online?



Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.