Sony: Bagudkompatibilitet vil ikke komme til PlayStation 4

Skrevet af: Andreas Ladegaard - 18. juni 2015 - kl. 00:32
Del denne artikel:
39 0

Microsoft annoncerede ved E3 at Xbox One ville blive bagudkompatibel med Xbox 360 spil. Bagudkompatibel bliver PlayStation 4 dog ikke, udtaler Sony.

Da Microsoft i sin tid annoncerede Xbox One, forstod de vigtigheden af at lytte til deres fans. Der var mange ting galt med Xbox One, ifølge fansene. I begyndelsen var det blandt andet nødvendigt at Xbox One skulle forbindes til internettet mindst én gang i døgnet. Derudover kunne man heller ikke låne eller sælge spil væk, spillene virkede kun på den konsol de var købt til. Disse begrænsninger blev dog hurtigt fjernet, efter mange klager fra deres fanskare.

Ved E3 i år lyttede Microsoft atter på deres fans og introducerede muligheden for at spille Xbox 360 spil på Xbox One, og gjorde dermed konsollen bagudkompatibel. Et smart træk, hvis man gerne vil lokke flere Xbox 360 brugere over på Xbox One. Der har siden den annoncering floreret rygter om mon Sony også vil gøre PlayStation 4 bagudkompatibel, men det lader ikke til at være tilfældet.

Sonys europæiske administrerende direktør Jim Ryan udtalte således, da han blev spurgt om PlayStation 4 også ville blive bagudkompatibel, ligesom Xbox One blev det:

”Det er en helt legitim strategi og hvis man gerne vil opgradere Xbox 360 ejere til Xbox One, er det en meget logisk strategi at benytte. Der er desværre bare ikke tilstrækkeligt med softwareingeniører i verden til at alle kan være i stand til alt. Enhver platformindehaver bliver nødt til at træffe deres valg, vi har truffet en valgmulighed, Microsoft har valgt en anden.
Vi har erfaring med bagudkompatibilitet. Den tidligste PlayStation 3 model var bagudkompatibel med PlayStation 1 og PlayStation 2 spil, og det er en meget efterspurgt funktion, men faktisk bliver det ikke benyttet i så stort et omfang.
Alt i alt er vi tilfredse med vores strategi og vi ønsker ikke at være defensiv om det overhovedet. Men som jeg siger, så er både vores og Microsofts strategi legitime.”

Det lader til at PlayStation 4 aldrig bliver bagudkompatibel, i traditionel forstand hvert fald. Sony har dog et es i ærmet, i form af PlayStation Now. Denne tjeneste er på nuværende tidspunkt kun i USA, men gør det muligt at spille PlayStation 1, PlayStation 2, PlayStation 3 og PlayStation 4 i skyen på en lang række enheder, deriblandt PlayStation 4. Og det er vel også en slags bagudkompatibilitet.
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne nyhed..
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.
Følg PSlife her