Asterix & Obelix XXL 2 Remastered

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 2. december 2018 - kl. 09:40
Del denne artikel:
0 2

De to gæve gallere er blevet vækket til live, i en remaster vi ikke vidste vi havde brug for. Læs her, om Asterix & Obelix XXL 2 stadig holder, 13 år efter den oprindelige udgivelse.

Asterix & Obelix XXL 2 er en remaster af Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum, som udkom på blandt andet PlayStation 2 i efteråret 2005. Det er en remake, vi ikke vidste vi havde brug for.Jeg har en alder, hvor jeg kan huske Lucky Luke og Asterix & Obelix tegneserierne og de var de helt store hits på mit børneværelse. Superman, Batman og alt det andet superheltepjat sagde mig ikke noget - nej så hellere en omgang god humor med de to gæve gallere.

Derfor har vi endnu engang fundet de fodformede sandaler frem og har klasket romere i spandevis. Asterix & Obelix tegneserierne kan læses af personer i alle aldre, de yngre vil nyde den lette stil og de sjove karakterer, mens de voksne vil opdage de mange hentydninger til den virkelige verden og de små stikpiller til verdenshistorien, som ligger gemt under overfladen. Det samme gør sig gældende i Asterix & Obelix XXL 2, hvor der er masser af anerkendende nik til spilverdenen og det er faktisk ganske underholdende.

Asterix & Obelix XXL 2 er en action-platformer uden de store dikkedarer. Gallernes druide, Miraculix, er under mystiske omstændigheder forsvundet og en mystisk romersk spion, som til forveksling ligner Sam Fisher fra Splinter Cell, fortæller, at den elskede druide vist ikke har helt rent mel i posen. Det kan vores to venner naturligvis ikke forstå og da de hører, at druiden er set i Julius Cæsars forlystelsespark Las Vegum, drager de af sted for at undersøge sagen.Der skal nu tæskes romere i stakkevis, indsamles tusindvis af romerhjelme og løses små puzzles og missioner. Missionerne er for det meste lige ud af landevejen; tæv x-antal romere så en dør åbner sig, træk i et håndtag og en tidligere låst dør nu åbner sig og få Asterix til at snige igen igennem en smal passage og åbn en dør, så den store runde Obelix kan komme med videre - det er simpelt, ligetil og set masser af gange før.

Har man læst tegneserierne vil man vide, at der er massevis af romere, som bare venter på at få på huden og det samme er tilfældet i spillet her. Der skal tæves hundredvis af romere og nogle gange er der så mange på skærmen, at det er svært at bevare overblikket. Kampsystemet er simpelt og oftest sidder man blot og trykker løs på knapperne, men man bør holde øje med romere med et ikon hen over hovedet. Klasker man dem med en bestemt knap-kombination, kan man få sig en portion trylledrik, noget energi eller lave specielle moves.

Det forholdsvis simple kampsystem gør det noget ensformigt, når man den ene gang efter den anden, skal klaske 75 romere før man kan komme videre og det er ikke fordi, at de falder om sådan uden videre - de fleste skal have en god portion slag, før de flyver ud af deres sandaler. Man kan løbende skifte mellem Asterix og Obelix, da nogle fjender med fordel skal angribes af Obelix mens nogle gåder kun kan løses af Asterix og nogle helt andre skal løses i fællesskab.Denne remake indeholder blandt andet valget mellem tre sværhedsgrader, to ny angreb og flere opgraderingsmuligheder. Derudover er der blevet tilføjet diverse challenges, som er små undermissioner, hvor man skal kæmpe mod bølger af romere i forsøget på at opnå enten en bronze-, sølv- eller guld rangering. Endelig er der også inkluderet et fast travel system.

I Asterix & Obelix XXL 2 er der masser af humoristiske og kærlige hentydninger til andre spil. Man støder på bomber med Bombermans ansigt på. Man støder på døre som er blokeret af Tetris blokke. Vi møder Pacman, en mandlig Lara Croft og naturligvis også Mario - og som tidligere nævnt, spiller Splinter Cells Sam Fishers "ukendte bror", Sam Schieffer, en større rolle i spillet. Igennem hele spillet støder man på legendariske figurer og elementer fra andre spil og det er rigtigt hyggeligt og fint.

Man kan godt se, at det er et 13 år gammelt spil vi har med at gøre her. Grafikken er blevet opdateret med bedre overflader og bedre lyssætning og karakter-modellerne er også blevet opdateret. Det ligner dog stadig et ældre spil og forvent slet ikke opgraderinger på Spyro og Crash Bandicoot niveau her. Grafikken er dog stadig meget tro mod Asterix & Obelix universet, animationerne er fine og tegneseriens karakteristika er gengivet fint i spillet. Kameraet kan være en smule drilsk, men ikke noget kritisk.Holder man af Asterix & Obelix tegneserierne er det dejligt at se de elskede figurer igen. Spillet er en simpel action-platformer, som ikke anstrenger sig for at rykke gameplayet i genren fremad og som er set bedre mange gange før. Tiden har heller ikke været god ved gameplayet, som føles simpelt og ensformigt - men alligevel har det en så afslappet stil, at man ikke kan lade være med at holde af det - i kortere perioder.

Asterix & Obelix XXL 2 kan købes på PlayStation Store til 399 kr. hvilket er en lidt for høj prisseddel for en forholdsvis simpel opdatering af et 13 år gammelt og middelmådigt spil.
+ Tro mod det elskede Asterix & Obelix univers
Ensformigt og til tider frustrerende gameplay, for høj pris, føles stadig gammeldags
Gameplay:5.5
Grafik:7.0
Online:-
Holdbarhed:6.5
Overall 6.0
Log ind og stem
2
Der er 2 brugere som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.