Athens 2004

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 20. juni 2004 - kl. 14:04
Del denne artikel:
0 0

De Olympiskelege nærmer sig, og sommerens hotteste spil ligeså. Vi kigger lidt på det kommende OL spil.

Smid benene op på sofabordet, tænd for din konsol, og forbered dig på sommerens fedeste sportstitel....

De olympiske lege nærmer sig langsomt vores tv-skærme, og mange ser nok frem til at skulle bruge en masse tid foran fjernsynet. Vi kigger lidt på Athens 2004, OL spillet, som kan hjælpe dig med at forkorte ventetiden indtil de rigtige OL-lege går igang.

Udvikleren Eurocom udkommer i starten af juli med dette spil eksklusivt til Playstation 2, og det kunne godt se ud som om, at spillet nemt kunne gå hen og blive sommerens hotteste sportstitel. Spillet er endvidere det eneste officielle OL 2004 spil, og er dermed godkendt af IOC (International Olympic Commitee).

Spillet er tidligere blevet præsenteret for de danske OL-deltagere, som modtog spillet med så stor begejstring, at de nu har fået både spillet og Playstation 2 konsoller med ned til Athen til sommer, så de danske deltagere har noget at lave imellem træningen og konkurrencerne dernede.

Gameplay
Spillet er et af de klassiske ”smadre-joystik” spil, som mange nok vil nikke genkendende til tilbage fra slutningen af 80’erne/starten af 90’erne og fra andre sportsspil i OL genren.

Spillet består af henholdsvis en arkade mode og en konkurrence mode. I arkademode har man muligheden for at prøve kræfter med en enkelt disciplin ad gangen, eventuelt imod et par af sine venner, eller træne sine færdigheder i de forskellige discipliner, uden at have nogle modstandere at bekymre sig om.
Athens 2004 Screenshot

I konkurrencemode er der mulighed for at opsamle points igennem en række forskellige discipliner, der er en række standard konkurrencer, som eksempelvis tikamp, syvkamp, atletik, svømning og gymnastik, hvor man dyster i et bestemt antal forskellige discipliner. Det er derudover også muligt at lave sin egen turnering med de sportsgrene, som man nu bedst selv kan lide – dette er også ideelt, hvis man skal dyste med sine kammerater.

Der er hele 25 forskellige OL discipliner fordelt på 7 forskellige områder: Gymnastik, svømning, spring og kast, vægtløftning, skydning, bueskydning og sidst men ikke mindst løb. De forskellige discipliner gennemføres ved brug af X og O tasterne for at løbe, og oftest L1 knappen for at udføre spring. Man finder hurtigt ud af, at det er super hårdt at spille spillet i flere timer i træk, da det belaster fingrene meget, når man skal trykke på de 2 løbeknapper med hurtigst mulige hastighed i en længere periode.

Skulle man gå hen og blive lidt øm af de nævnte knappetryk, så er der også lidt mere stille og rolige discipliner. Bueskydning, skeetskydning og ridebanespringning er blot nogle af de discipliner, som ikke kræver den store energi, men som alligevel indeholder tilstrækkelig konkurrencestemning til, at de er sjove at spille.

Som en ekstra lækker lille feature, som specielt er sjov, hvis man er et par kammerater, der skal dyste imod hinanden, er det muligt at tilkoble en af de efterhånden populære dansemåtter og dyste i et lidt mere begrænset udvalg af discipliner, som udviklerne nok har fundet mest egnede til en dansemåtte – indrømmet så ville det også virke underligt at stå og hoppe rundt på en dansemåtte for at få sin hest til at hoppe over forhindringer eller for at løfte den tunge vægtstang i vægtløftningsdisciplinen.

Athens 2004 screenshot

Grafik
Grafikken i spillet er ganske udemærket, det kører jævnt, uden at der er nogen former for hakken. Personerne og omgivelserne er meget detaljerede, men for en gangs skyld ville det i dette spil have været lige meget, om grafikken bestod af hakkede firkanter – man har nemlig slet ikke tid til at kigge på skærmen, men bruger istedet al sin energi på at trykke febrilsk på de 2 fremdrift knapper for at forsøge at komme først over målstregen.

Kameraføringen på de fleste af disciplinerne er sat fast til 3 person, men det er dog muligt i helholdsvis 800 og 1500 meter løb at se løbet fra 3 forskellige vinkler, hvoraf det ene er 1 person.

Lyd
Lyden i spillet er også super lækkert lavet. Kommentatoren, der kommer med bemærkninger under de forskellige discipliner, må vurderes som værende et af de bedste forsøg indtil nu med oversætning til lokalsproget. Efter at have spillet i rigtig mange timer er man stadigvæk ikke træt af at høre på kommentatoren, en ting, som man desværre ofte bliver i diverse andre sportsspil, hvor kommentatoren kun har de samme 4-5 sætninger at sige.

Musikken i spillet er den ”rigtige” OL melodi, og den kører imens man er i menuen. Dette er egentligt et udemærket valg, da musikken er så stille og rolig, at man ikke går hen og bliver irreteret over, at den spiller hele tiden.

Athens 2004 screenshotHoldbarhed
Det her spil er et spil, som man aldrig bliver træt af. Man kan spille det alene imod computeren eller imod sine venner, sidst nævnte vil nok gøre naboerne trætte af diverse råb og skrig, når folk vinder og taber efter en hård dyst.

Den egentlige holdbarhed af spillet, vil nok nærmere blive bestemt af hvor længe din joypad holder, eller hvornår dine fingre smuldrer væk på grund af de hæftige kampe.

Overall
Athens 2004 er uden tvivl et af de hotteste sportsspil, som udkommer denne sommer. Levetiden på spillet er super lang - man bliver simpelthen ikke træt af det, og der er så mange forskellige discipliner, at det burde være muligt at finde noget for enhver smag.

Den eneste bemærkning ved spillet er, at man nok bør bruge en billig joypad, når man spiller det, da erfaringerne siger, at man hurtigt kan gå hen og slide dem op, da tingene godt kan gå hen og blive ret voldsomme i kampens hede.

Det her er bestemt et af de spil, som man absolut ikke må gå glip af, og sommeren er jo den perfekte årstid til at dyrke sport :-)
Gameplay:9.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.