Buzz: The Music Quiz

Anmeldt af: Rasmus Abildgaard Slot - 30. oktober 2005 - kl. 21:35
Del denne artikel:
0 0

Quizshows vil uden tvivl altid være en meget populær form for TV underholdning. Med Sony’s nyeste udvikling til PlayStation 2 konsollen bliver det muligt for dig selv at deltage i et quizshow, endda u

Quizshows vil uden tvivl altid være en meget populær form for TV underholdning. De fleste kan nok nikke genkendende til, at man sidder og gætter med på de forskellige spørgsmål, og måske føler man sig endda lidt stolt, hvis man gik hele vejen til tops uden at have svaret forkert.

Med Sony’s nyeste udvikling til PlayStation 2 konsollen bliver det muligt for dig selv at deltage i et quizshow, endda uden at du nødvendigvis behøver at rejse dig fra sofaen.

Gameplay
Buzz The Music Quiz er som sagt et nyskabende quizspil. Man spiller med en ny form for controllere, som består af 4 svarknapper, som alle har forskellig farve, og så naturligvis en stor rød blinkende buzzknap i toppen af controlleren.

Buzz er quizshowets lettere flabede vært. Er en af spillerne ved at komme lidt bagud i forhold til modstanderne, er Buzz ikke sen til at komme med en sjov bemærkning, som får personen til at føle sig endnu mere nedslået – et genialt koncept, hvis man da er en af dem, som ligger i toppen og kender svarene på de fleste spørgsmål.
Buzz The Music Quiz

Til at starte med skal man som spiller vælge, hvilken figur, man gerne vil være, hvilket tøj denne skal have på samt hvilken lyd buzzeren skal sige, når man trykker på den. Der er en lang række mere eller mindre utraditionelle lyde, som eksempelvis en bøvselyd, luftsirene, en kat og andre ting, som jeg ikke umiddelbart mindes at have hørt i Jeopardy. Der er naturligvis også de mere traditionelle buzzlyde hvis man ikke gider at høre på de andre.

Singleplayerdelen af spillet er mildest talt temligt tynd, men man må også antage at spillet fortrinsvis er lavet med den hensigt at det skal spilles i multiplayer.

Multiplayerdelen af spillet byder på 8 forskellige typer af quizzer, som alle er sjove på hver deres måde:

Pointopbygger er den første spillemode, som man støder på. Her har alle deltagere mulighed for at svare på spørgsmålene, og svarer man rigtigt, får man points. Skulle man gå hen og svare forkert i denne runde, bliver der ikke fratrukket nogle points.

Hurtigste finger, gælder om at trykke, når det rigtige ord kommer ind på skærmen.

Giv Bomben videre. Her har en af deltagerene en bombe, som sprænger på et ukendt tidspunkt. Det gælder nu om at komme af med bomben hurtigst muligt, og dette gøres i rigtig quizstil ved at besvare et spørgsmål korrekt. På et tidspunkt springer bomben, og den deltager, som havde den i hænderne på dette tidspunkt, bliver fratrukket points.

Buzz The Music Quiz

Hurtigste finger minder lidt om startquizzen, som bestemmer, hvilken deltager, der skal deltage i Jeopardy. Der er et spørgsmål på skærmen, og så gælder det om at svare hurtigst muligt. Points fordeles efter, hvor hurtigt deltagerne har svaret.

Videregiver. Hver deltager får på skift spillet et stykke musik og skal derefter bestemme, hvilken af de andre deltagere, der skal have muligheden for at besvare et endnu ukendt spørgsmål. Svarer deltageren rigtigt, gives der points. Svarer deltageren forkert, mistes der points. Kort sagt, giv spørgsmålet videre til den person, som du mindst forventer vil kunne svare på det.

Udløserfinger er runden, hvor det er muligt at få hævn over de andre deltagere, som netop har givet dig alle de onde spørgsmål i videregiver. I udløserfinger har du nemlig mulighed for at stjæle points fra en af dine modstandere, du skal blot svare rigtigt på et spørgsmål. Svarer du forkert, mister du selv points.

Buzz stop her gælder det om at trykke på den røde knap, når den blinker. Rammer man ikke imens den lyser, udgår man, og har dermed ikke mulighed for at svare på et spørgsmål.

Hurtigaffyring er den sidste runde i spillet, og det er her du for alvor har mulighed for at både miste og vinde points – det samme gælder naturligvis for dine modstandere.

Buzz indeholder over 5000 forskellige spørgsmål og 1000 musikstykker, som går fra 50’erne og frem til 2005. Man kan i starten af spillet vælge, om man kun ønsker at svare på spørgsmål inden for nyt eller gammelt musik eller begge dele, hvis man er den store musikhaj.

For at give spilleren en ekstra følelse af at være med i selve quizshowet, er det muligt at tilslutte et EyeToy kamara, og vupti så er man inde i studiet. Igen et perfekt eksempel på, hvordan EyeToy kan bruges på en simpel måde til at gøre spillet endnu sjovere.

Buzz The Music Quiz

Når man er kommet forbi alle spillets runder, får vinderen af spillet en præmie. Præmiens type og størrelse bestemmes af, hvor mange point, vinderen har. Eksempler på præmier kan være en vandscooter, et golfsæt, en bil eller sågar ting som en hval! Jeg ved ikke med andre, men jeg ville nok kigge en ekstra gang, hvis man deltog i et quizshow og vendte snuden hjemad med en stor blåhval i baglommen.

Vil man gerne droppe alle de sjove kommentarer og mellemsekvenserne og bare gå lige til sagen, så er der også muligheden for at spille Lynquiz. Her vælger man hvor mange spørgsmål man ønsker at quizzen skal indeholde, og så svarer man ellers bare derudaf indtil at man er færdig. Den deltager som svarer rigtig på flest spørgsmål er naturligvis vinderen.

Skulle man gå hen og få lyst til at afholde sine egne quizzer, så er der også mulighed for dette via spillets indbyggede ”Quizmaster” spillemode. Her styrer Quizmasteren spillet med den almindelige controller, og de øvrige deltagere skal så svare på de spørgsmål som Quizmasteren læser op for dem. Det eneste som spillet her sørger for at holde øje med, er points samt hvem der trykker først på buzzeren. Går man ind på spillets officielle hjemmeside, så tilbyder de at man 1 gang her 2 uge kan få tilsendt 100 nye spørgsmål som så kan bruges til at lave sine egne quizzer med. Men der er altså tale om en mundtlig quiz.

Grafik
Grafikken er i en genre for sig selv, og er egentligt svær at sammenligne med noget andet. Man kan sammenligne det med noget, der er taget ud fra en tegnefilm, og det passer egentligt ret godt til spiltypen, da det jo i bund og grund ikke er det grafiske, man sidder og har de store forventninger til.

Buzz The Music QuizLyd
Eftersom Buzz er et musikquizspil, har spillets lyd også en væsentlig rolle. Diverse spørgsmål besvares ved, at der kommer et stykke musik, så det er altså et must at have lyd på, før man overhovedet kan få noget ud af spillet.

Skulle man være så heldig at have surround sound, er det bare med at fyre ordentligt op for lyden.

Spillet er blevet lokaliseret, hvilket betyder at alt tekst og tale er på dansk. Desværre er der desværre ikke nogle danske kunstnere iblandt spørgsmålene, det ville ellers have været en lækker feature hvis det var muligt at høre danske numre.

Holdbarhed
Når der kommer et nyt koncept på markedet, som Buzz og ikke mindst de nye controllere er, så ved man ikke rigtig, hvad man skal forvente.

Undertegnede greb chancen og hev Buzz spillet med til en fest, og der var ingen tvivl om, at deltagerne muntrede sig gevaldigt. Faktisk fortsatte spillet frem til kl. ca. 4 om natten lang tid efter, at festen var overstået. Det kan endvidere nævnes, at det uden problemer er muligt at spille spillet i grupper på eksempelvis 2 personer, og spillet bliver naturligvis meget sjovere, hvis man er mange, der spiller det samtidigt.

Overall
Buzz The Music Quiz skulle eftersigende være det første spil i rækken, som anvender de nye Buzz controllere. Undertegnede ser allerede frem til de næste spil, som måtte dukke op.

Spillet er ekstremt underholdende, og i alle de timer, hvor spillet blev testet, var der absolut ingen gentagelser af spørgsmål, hvilket ellers var en af de ting, som man godt kunne frygte med sådan et spil. Det kan naturligvis ikke udelukkes, at der på sigt vil komme gentagelser, eftersom der som tidligere nævnt kun er små 5000 spørgsmål – men det er nu alligevel en del.

Er du eller din familie dem, der sidder tæt op af tvskærmen, når der ruller Jeopardy eller lignende ind over, så er Buzz The Music Quiz uden tvivl noget for jer. Alternativt kan det bruges til at få et godt grin til fester og kan agere et godt alternativ til eksempelvis SingStar og karaokemaskinen.
Gameplay:8.0
Grafik:6.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.