Buzz: The Ultimate Music Quiz

Anmeldt af: Martin Grænge Hansen - 10. november 2010 - kl. 21:15
Del denne artikel:
1 0

Buzz og hans quizshow vender skuden og sejler serien tilbage til udgangspunktet; et quizspil, der udelukkende har fokus på musik. Hiv familien med hen i sofaen, grib buzzerne og lad quizzen begynde.

Jeg må blankt erkende, at jeg finder det ganske hyggeligt at spille Buzz. Samtidig er jeg faktisk også imponeret over, hvordan titlen formår at fange folk, der ellers ikke har den ringeste ide om, hvordan man bruger en controller. Præmissen er som altid til at forstå. Der skal quizzes, og igennem en række forskellige kategorier skal man som spiller optjene point, som til sidst omregnes til dyrebare sekunder i finalerunden. Vinderen bliver belønnet med alt fra en oppustelig dansepartner til et techno-kukkeur – små løjerligheder, der som regel bringer smilet frem hos spillerne.

Som nævnt indledningsvis er der sket lidt ændringer. Hærdede Buzz-entusiaster vil hurtigt bemærke, at serien har fået en lille ansigtsløftning, der gør udtrykket en smule mere realistisk. Den grafiske stil er dog stadig humoristisk, og der bliver brugt farver fra hele paletten, som virker godt i samspil med quiz-temaet.
En anden ny ting i Buzz: The Ultimate Music Quiz er blandt andet, at spilleren selv kan få overført sit ansigt til en figur i showet - dette kræver dog, at man er i besiddelse af et PlayStation Eye-kamera. Indsætningen er hurtig og nem; du bliver bedt om at stille dig i et omrids foran kameraet og der tages et billede, som du så kan tilføje en skabelon hen over – eksempelvis en øgle eller en ballerina. Det er desuden også blevet muligt at indtale sin egen buzzer-lyd. Resultatet er ganske humoristisk, og selvom det kan virke som en ret simpel tilføjelse, så er det samtidig også en ganske logisk en, der gør den sociale oplevelse lidt mere fornøjelig.

Den sidste af de nye tilføjelse kommer i form af en spiltype, der anvender PlayStation Move-controlleren. Move-delen er turbaseret, og deltagerne skal ikke trykke sig ind for at svare. Spillet sørger for at holde orden i rækkefølgen – med andre ord betyder det naturligvis også, at kun én spiller er aktiv. Move-controlleren forvandles om til forskellige redskaber, der skal bruges til at besvare spørgsmål. I en af runderne laves controlleren om til en hammer, som man skal bruge til at slå det rigtige spørgsmål med. I en anden laves controlleren om til en dartpil, og man skal så poppe de tre balloner, der indeholder de forkerte svar. Umiddelbart virker Move-delen lidt som en gimmick, og selvom det i korte intervaller er sjovt at skyde og slå på svarmulighederne, så føles det lidt som en ligegyldighed, at man skal slå på en knap på skærmen frem for at trykke på den på buzz-controlleren. Man sidder lidt med fornemmelsen af, at Move-controlleren kunne være anvendt bedre.
Hvis vi skal kigge på kernegameplayet i Buzz: The Ultimate Music Quiz, så har udviklerne hos Relentless Software i denne omgang valgt at sætte alt på ét bræt, idet alle spørgsmål tager udgangspunkt i musikkens verden. Der er tusindvis af forskellige spørgsmål og for det meste musikvideoer, billeder og lydklip til at supplere disse. De nye runder tæller blandt andet ’Tune Warp’ hvor man skal gætte et stykke af en sang, der afspilles i en forvrænget udgave. I runden ’Watch Out’ bliver der vist klip fra en musikvideo, som der så efterfølgende bliver stillet spørgsmål til.

I modsætning til det oprindelige Buzz: Music Quiz til PlayStation 2, så spænder kategorierne ret bredt i denne omgang. Du har naturligvis helt oplagte kategorier som pop, hitlister, moderne rock osv. Derudover er der også blevet plads til kategorier som jazz, blues, 60’erne og metal. Den brede vifte af kategorier er selvfølgelig ganske fornuftig, men alligevel virker det – om ikke andet i mine øjne – lidt ambitiøst at smide en jazzkategori ind i et spil som Buzz. Hvad enten der er tale om blues eller pop, må jeg dog sige, at sværhedsgraden i spillet er blevet hævet betydeligt. Mange af de stillede spørgsmål kræver, at man har en viden, der stikker lidt dybere end den helt gængse paratviden – de går hen og bliver meget specifikke. Derved virker spillet heller ikke helt så tilgængeligt, som det tidligere har været.

I forhold til musikkategorierne virker sorteringen af numre ret tilfældig. Jeg valgte på et tidspunkt kategorien ’Metal’ for at se, hvor hård musik udviklerne havde smidt med på skiven. Til min store overraskelse var der dog ikke meget metal at komme efter. Det mest rockede jeg blev præsenteret for var ’I believe in a thing called love’ med ’The Darkness’. Derudover var ’I don’t wanna miss a thing’ med ’Aerosmith’ og ’Born to be wild’ med ’Steppenwolf’ også at finde i metalkategorien. Det er noget af en brøler at lave et musikspil, hvor man ikke rigtig kan regne med de kategorier, man vælger. ”Velkommen til showet! Finalens kategori er dødsmetal – og du siger, at du vil satse 10.000 kr. Her kommer spørgsmålet: ”Hvad er navnet på Britney Spears’ første søn?” Ja, det er måske lidt overdrevet, men du fanger ideen - det holder bare ikke.
Som sædvanlig kan man vælge at spille på dansk, og Buzz-værtens replikker kan som altid være ganske humoristiske. For mig bliver det dog en smule plat, når han imellem hver runde skal forsøge at flette et par linjer fra kendte sange ind. Det virker lidt søgt, og ligesom Move-delen kunne det have været implementeret bedre – for ideen om at lade Buzz synge er faktisk sjov nok.

Går du online med Buzz, får du adgang til tusindvis af quizspørgsmål, der er skabt af brugerne selv. Der er naturligvis tale om spørgsmål af meget svingende kvalitet, men et simpelt ratingsystem sørger for, at du sikkert kan styre udenom de dårligste. Online kan du - præcis som offline - dyste imod 7 andre spillere på én gang. Der er egentlig ikke den store forskel på, om man spiller online eller offline, men onlinedelen sørger for, at du altid har nogen at spille imod.

Buzz: The Ultimate Music Quiz tager et skridt frem og to tilbage. De nye tilføjelser virker logiske, men er samtidig også ret simple og måske ikke helt så gennemførte, som man kunne have ønsket sig. Spørgsmålene er svære, og kategorierne er ikke helt til at regne med. Du skal have en ret dyb viden indenfor det musikalske felt, hvis du vil have det maximale udbytte ud af Buzz: The Ultimate Music Quiz. Vi håber, at det næste Buzz-spil vil udnytte Move-controlleren lidt bedre og anbefaler, at du springer denne udgivelse over, medmindre du har en stor forkærlighed for serien. Pt. findes der bedre Buzz-udgivelser på markedet.

Gameplay:5.5
Grafik:6.0
Online:6.5
Holdbarhed:6.0
Overall 5.5
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.