Champions of Norrath

Anmeldt af: - 17. september 2004 - kl. 20:49
Del denne artikel:
0 0

Så er der igen guf til fans af spillene Diablo II og Baldurs Gate: Dark Alliance 1 og 2. Netop nu er spillet Champions of Norrath stadig frisk på hylderne i landets spilbutikker.

Historien starter med, at Kelethin, hvor skov-elverne fra Faydwer bor, bliver angrebet af en hær af gobeliner og orcer. Derfor beder skov-elvernes konge Liethkorias dig om hjælp til problemet. Herfra går missionerne (eller dine quests) hånd i hånd efterhånden, som spillet udvikler sig, og du kommer længere og længere rundt i det enorme univers, der spænder over 45 levels med mere end 10000 forskellige items med forskellige egenskaber og mulighed for at opgradere dem.

Gameplay
Champions of Norrath (CoN) er et klassisk ‘hack-n-slash rollespil’, hvor spilleren starter med at lave en karakter komplet med navn og brugerdefineret udseende. Dernæst er det bare at kaste sig ud i det.

Man får tiden til at gå med at vandre rundt i skove, grotter og fangekældre og lede efter onde monstre, der bare venter på, at man kommer forbi og dræber dem.
Champions of Norrath Screenshot

Men det skal jo ikke kun være død og ødelæggelse det hele, så man møder tit ”venner”, der giver en forskellige opgaver, som det så er op til en selv at løse.

Missionerne spænder vidt, blandt andet skal man finde forskellige ting, ødelægge nøgleobjekter eller dræbe et specielt monster – og som en af de mere ”mystiske” missioner skal man redde 5 kattekillinger?!

Har man spillet spil som Baldurs Gate: Dark Alliance (BGDA), vil man hurtig komme langt i spillet, da kontrollen i CoN er næsten nøjagtig magen til den i BGDA. Er man ny i denne spilgenre skal man dog ikke fortvivle, da kontrollen ikke tager mange minutter at lære.

En rigtig god feature i CoN er muligheden for at spille op til 4 spillere sammen – enten ved hjælp af en multitap eller online ved hjælp af bredbåndsadapteren til PS2. Sidder man så og keder sig lidt, kan man jo altid invitere 3 venner med lige så stor kærlighed til denne type spil over til en omgang korstog mod mørkets magter.

Champions of Norrath byder på 5 forskellige klasser at vælge imellem. Når man har valgt klasse og køn (jep jep man kan både være mænd og kvinder), så skal man vælge ting som navn, ansigt, hår og hudfarve.

De fem forskellige klasser er som følger:
Barbarian Warrior – Dette er den klassiske kriger, som benytter sig af råstyrke og store våben. En god karakter, hvis man er ny i genren.

Wood Elf Ranger - Lidt en all-round karakter, som både er god med sværd men også har gode egenskaber med bue og pil. Desuden har denne karakter også en lille smule magiske egenskaber.

High Elf Cleric - En cleric kan kun bruge våben som hamre og køller men kan også bruge magi til blandt andet at hele andre.

Erudite Wizard - Dette er den klassike troldmand (troldkvinde), som primært benytter sig af spells og magi. Gamere, der er bekendt med Diablo 2, vil sammenligne denne karakter med en Sorceress eller Necromancer.

Dark Elf Shadowknight - Også lidt af en allround karakter, der både kan bruge mørk magi til at svække sine fjender, men også hugge sig igennem masserne ved hjælp af f.eks. et sværd.

Champions of Norrath Screenshot

Grafik
Grafikken i CoN er rigtig flot og ligner rigtig meget BGDA - har man spillet Baldurs Gate spillene på enten PS2 eller Xbox, så vil man ikke være i tvivl om, at det er Snowblind Studios, der står bag begge spil.

Desværre er ikke alt i spillet den rene idyl. Som spiller kommer man hurtig ud for, at CoN kan finde på at ’lagge’, når der er mange fjender på skærmen. Dette kan blive årsagen til en del irritation – især hvis man er en hærdet konsolspiller (som denne anmelder). Grunden til dette er, at man som spiller ikke forventer, at et spil på en konsol ’lagger’, fordi udviklerne af spillene godt ved, hvilke hardware-specifikationer de forskellige konsoller har. Alligevel forsøger nogle udviklere at presse konsollernes hardware til det yderste, hvilket resulterer i, at man nogle gange møder spil, som kræver så mange ressourcer, at hardwaren har svært ved at følge med. Til spillets forsvar kan man indskyde, at spillet benytter sig af ’random level generation’, hvilket betyder, at to baner aldrig er ens. Dette betyder også, at ingen af banerne er generet på forhånd og dermed ’laves’ efterhånden, som spillet skrider frem.

Men problemet er i CoN heldigvis ikke så stort, som man har oplevet det i andre spil. Og det ødelægger stadig ikke, at grafikken i spillet stadig er utrolig flot.

Igennem spillets forløb kommer der naturligvis mange flotte små mellemsekvenser, så spilleren kan holde tråden i den historie, som han/hun er en del af. Efterhånden som spillet skrider frem giver mellemsekvenserne også spilleren flere og flere ’brikker’, som samlet bliver til plottet i spillet.

Lyd
Lyden i CoN er som i så mange andre rollespil. Udover de klassiske rollespils-lyde, som f.eks lyden af to klinger, der krydses i en kold og klam fangekælder eller lyden af en katapult, der sender store ildkugler ind på slagmarken, så er der også lavet et godt stykke arbejde ud af de forskellige karakterers stemmer, så disse ikke bliver ensformige og kedelige.

Udover lydeffekterne er der selvfølgelig også en rigtig flot musik i spillet, der giver en stemning af, at man løber rundt i en middelalderlig fantasi-verden med onde monstre og store helte.

Champions of Norrath ScreenshotHoldbarhed
Et spil som CoN har en rigtig god levetid – især hvis man er helt tosset med denne type hack-n-slash rollespil.

Uanset om man spiller alene eller med andre, er der som sagt 45 levels, men dette tal kan man nemt gange med 5, hvis man (som denne anmelder) gerne vil spille spillet igennem med hver af de fem karakterklasser.

En anden feature, som forlænger levetiden, og man ikke ser så tit i konsolspil, er, at banerne er generet tilfældigt. Dette betyder, at hvis man gennemfører spillet med én karakter og starter et nyt spil med en anden karakter, så vil banerne aldrig komme til at være magen til nogen af dem, man har spillet før.

Overall
Alt i alt er Champions of Norrath et rigtig godt rollespil, der giver mange gode timers underhold-ning, hvor man aldrig keder sig. Det at spillet nogen gange ’lagger’ lidt kan være irriterende for nogen, men det gør ikke så meget så længe man huske på, at årsagen er, at banerne bliver generet tilfældigt.
Fakta
Champions of Norrath

Champions of Norrath

Platformnone
UdviklerUbisoft
UdgiverUbisoft
Spillere1
Udgivelsesdato--1
Officiel websiteKlik her
PEGI:
Følg PSlife her
Gameplay:9.0
Grafik:7.0
Online:
Holdbarhed:9.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.