Curcuit Superstars

Anmeldt af: Palle Havshøi-Jensen - 3. februar 2022 - kl. 16:58
Del denne artikel:
0 1

Curcuit Superstars ligner på overfladen en klassisk top-down racer, men det er en charmerende arkade racer med en snert racing simulator. Læs anmeldelsen her.

Curcuit Superstars er noget så usædvanligt som en isometrisk arcade racer, der blander lidt racing simulation med ned i gryden. Flere har forsøgt det, men ikke ret mange gør det så godt som denne lille racer fra Original Fire Games fra Canada.Lad mig uddybe lidt; nej, det er ikke en simulator, men det er bestemt heller ikke er arcade racer, hvor man kan holde sømmet i bund hele vejen rundt på banen, mens man kører sidelæns gennem hvert et sving. Men det er en arkade racer med en snert af simulator, for vil man vinde, skal man tænke på at tage apex rigtigt, racelinjen skal holdes og man skal holde momentum i bilen, for ellers taber man hurtigt alt for meget tid.

Der er en del forskellige spilmuligheder i Curcuit Superstars, blandt andet Grand Prix, Free Play, Weekly Time Trials, Online play og Top Gear Time Trial. I Grand Prix deltager man i 12 forskellige grand prix’er, der hver består af fire løb og disse grand prix’er kan tages i den række følge man selv synes. Man kommer til at køre i alt fra Formel biler fra 60’erne og noget der ligner Fiat 500 Cup, til lastbiler, pick-up trucks, amerikanske muskelbiler fra 70’erne, rallybiler og prototyper fra Le Mans. Det er her vigtigt at sige, at Curcuit Superstars ikke har licens til de rigtige biler, men det er ikke til at tage fejl af, hvad de fiktive biler skal forestille når man ser dem.Et spil som det her, er jo klart sjovest med et par venner og det er der heldigvis rig mulighed for med Curcuit Superstars. Både i Free Play og i Online Play, kan man spille mod ens venner online og offline. Mulighederne i online delen er måske lidt begrænsede, men det er dog muligt at lave sit eget spil med ens egne regler, for eksempel om bilerne skal bruge brændstof eller om dækkene bliver slidte (så pit stops er nødvendige) eller om bilerne skal tage skade af sammenstød med konkurrenterne eller banens omgivelser. Det fungerer, men det er bestemt ikke den mest udbyggede online del.

Grand Prix delen fungerer sådan set fint nok og man kommer her igennem spillets mange forskellige typer af racerbiler, trucks og lastbiler - og så kan man faktisk prøve kræfter med den legendariske Top Gear Test Track, hvor man skal forsøge at sætte den bedste tid, præcis som i Top Gear’s Star in a Reasonably Priced Car.Gameplayet er let at gå til men svært at mestre. Der er fem forskellige sværhedsgrader og de sværeste af dem, er virkelig hardcore. Styringen er tung og flydende, så det gælder om at være forudseende, hvis man vil kunne holde den rigtige racelinje. Det eneste negative omkring selve gameplayet er egentlig, at det ikke altid føles helt fair. Det virker nemlig som om, at de AI-styrede biler vejer dobbelt så meget som spillerens og derfor er taberen i et sammenstød 9 ud af 10 gange altid spilleren. Det kan gå hen og blive lidt frustrerende, men sådanne ting elimineres jo også, når man spiller sammen med ens venner.

Af andre mindre irritationsmomenter kan nævnes, at det ikke er muligt at gemme sit spil i midten af et Grand Prix og da nogle af disse grand prix’er kan blive forholdsvis lange, da hver af de fire løb kan bestå af for eksempel 12 omgange, så kan det tage lidt tid at gennemføre og så er det dumt, at man ikke kan gemme sit spil.Grafikken er nydelig og både biler og baner er flotte og fremstår i en let tegneseriestil. Som nævnt tidligere, har Curcuit Superstars ikke de officielle licenser til bilerne, men de er alle sammen designet, så man tydeligt kan genkende for eksempel en Porsche 911 og andre ikoniske biler blandt de små buttede biler her i spillet.

Curcuit Superstars er en underholdende lille racer, som især er sjov sammen med et par venner. Det er ikke perfekt og der er lidt irritationsmomenter her og der men helt overordnet, er det en god oplevelse og en velfungerende blanding af en simpel isometrisk arkade racer og en racing simulator.

Curcuit Superstars kan købes nu til PlayStation 4 og koster 149 kr. på PlayStation Store.
Fakta
Curcuit Superstars

Curcuit Superstars

PlatformPlayStation 4
UdviklerOriginal Fire Games
UdgiverSquare Enix Collective
Spillere1-12
UdgivelsesdatoUde nu
Officiel websiteKlik her
PEGI: PEGI 3
Følg PSlife her
+ God blanding af arkade og simulation, flot grafik, god styring
Lidt begrænset online-del, ikke mulighed for at gemme i løbet af et Grand Prix, løb mod computerstyrede modstandere kan føles lidt unfair
Gameplay:7.5
Grafik:7.5
Online:6.0
Holdbarhed:8.0
Overall 7.5
Log ind og stem
1
Der er 1 bruger som med til at gøre PSlife et bedre sted, ved at vurdere vores indhold.
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.