Def Jam: ICON

Anmeldt af: Morten Skou - 26. marts 2007 - kl. 16:14
Del denne artikel:
1 0

Start fra bunden, som hård slagsbror og forsøg at arbejde dig op i den hårde amerikanske musikbranche. Dette kunne godt lyde som plottet i i film med 50 cent i hovedrollen, men det er historien i spil

Det nyeste spil i Def Jam serien ramte butikkerne samtidigt med at PlayStation 3 konsollen udkom. Der er sket rigtigt mange lækre ting med spillet siden forgængeren – find guldkæderne frem og begiv dig ud i rappens brutale verden, hvor penge, hits og rå vold præger hverdagen.

Gameplay
Start fra bunden, som hård slagsbror og forsøg at arbejde dig op i den hårde amerikanske musikbranche. Dette kunne godt lyde som plottet i i film med 50 cent i hovedrollen, men det er historien i spillet Def Jam ICON.

Spillet byder på 3 forskellige gamemodes: Throw down som er en slags quickplay hvor man kan spille enten single eller multiplayer og hurtigt komme i gang med en kamp. Build a label, som er den egentlige historiemode i spillet, hvor man skal opbygge et pladeselskab fra bunden – med rig mulighed for at uddele tørre tæsk til konkurrenterne og deres crew. Til sidst er der muligheden for at spille online imod andre folk over PlayStation Netværket.

Def Jam ICON

Build a label går ud på at man får muligheden for at opstarte og administrere sit eget pladestudie. Her skal man stå for at signe nye kunstnere, tage forskellige beslutninger omkring markedsføring af kunstnerne og ikke mindst deres albums. Alt dette minder meget om et spil som var fremme for mange år siden, kaldet ”Rockstar ate my hamster”, og det er egentlig kun med, for at give de forskellige kampe i spillet en egentlig baggrundshistorie. Typisk så får man at vide, over email via sin computer, at en eller anden tumpe har provokeret eller truet en af dine kunstnere, og at det nu er på tide at sætte denne person på plads. Computeren, som man finder i sin hybel, er base for alle beslutninger man kan tage, og det er også her at man kan holde øje med sin bankbog, nyheder og hitlisterne som dine kunstnere forhåbentligt kommer til at ligge højt på.

Det unikke ved Def Jam ICON, er at man kan anvende musikken til sin fordel. Dette virker typisk på den måde, at man får sin modstander over i nærheden af nogle bestemte objekter, og derefter kan man via en tastekombination styre musikken – hvilket resulterer i at genstanden rammer din modstander og han mister en masse energi. Der er seks forskellige kampstile i Def Jam: Ghetto Blaster, Black Panther, Beatboxer, Street Kwon Do, Muay Fly og Jah Breaka. De har alle deres stærke og svage sider, men efter et stykke tid så finder man frem til sin favorit kampstil.

Def Jam ICON

Ligesom i andre Def Jam spil, så er der også rig mulighed for at købe nyt bling bling til sin karakter. Dette gøres naturligvis med alle de penge som du tjener på de plader som dine kunstnere sælger. Formålet med at købe nyt tøj, tatoos og smykker, er at opnå en højere Style-rating.

I Def Jam, beskæftiger man sig som sagt inden for rappens verden, og hvad er mere nærliggende for Electronic Arts, end at hive en lang række af de største rapnavne ind, til at lave soundtracket. Dermed finder man kendte ansigter fra den amerikanske hip hop scene som: The Game, Big Boi, Lil Jon, Ludacris og Sean Paul.

Onlinedelen virker på den måde, at der er mulighed for enten at spille ranked eller unranked kampe, og ellers kan man hænge ud i forskellige lobbyer, for at se om man kan finde sig en værdig modstander.

Der er nogle småfejl i spillet som godt kunne være bedre. Blandt andet så tager det enormt lang tid at loade de forskellige karakterer, heldigvis så er det kun i starten hvor man skal vælge karakteren at det gør sig gældende – hvilket er med til at bekræfte at det er en åbenlys fejl.

Def Jam ICON

Et rigtigt godt tip er for øvrigt lige at slå autosave til, da det ikke er slået til som standard. Undertegnede mistede cirka 2 timers spilletid på den konto.

Grafik
Grafikken i Def Jam Icon er noget for sig selv. Der er rigtigt mange detaljer, og man er bestemt ikke i tvivl om hvem de forskellige kendte ansigter er i virkeligheden.

Kamp scenerne er meget dynamiske, og det at man kan bruge visse elementer fra omgivelserne til at påføre sine fjender mere skade virker rigtigt godt. Specielt ilden som ofte opstår under diverse kampe, er virkelig flot.

Desværre så er der et stort problem med et par af de cutscenes hvor der bliver vist et TV program. Det grafiske begynder her at hakke helt utroligt meget, og det sker hver gang når denne form for cutscenes kommer.

Men selve spillets grafiske stil er ikke noget som man har set før. De skiftende farver, de dynamiske forhold og lignede, gør at man enten vil elske eller hade det.

Lyd
Eftersom spillet er fyldt op til renden med kendte rap-stjerner, så er der naturligvis også en masse rap-musik med disse stjerner på soundtracket.

Def Jam ICON

Holdbarhed
Selve singplayerdelen i spillet tager godt 6-7 timer at gennemføre, alt i alt kommer man til at kæmpe cirka 40 kampe. Selv om spillet i starten virker meget indbydende, og et er sjovt at styre sit pladeemperie, såvel som at købe nyt tøj til sin karakter – så bliver spillet og ikke mindst historien, hurtigt meget trivielt. Der er meget få forskellige omgivelser til kampene, og det bliver hurtigt til, at man bare kæmper sig hurtigt igennem, i håb om at se slutningen på spillet.

Overall
Def Jam ICON, er et fornuftigt bud på en efterfølger i Def Jam serien. Det har mange af de samme elementer som de forrige spil, og bliver ligeledes relativt hurtigt kedeligt. Alligevel er det et rigtigt godt spil i fighting-genren, og selv om spillets historie på visse områder virker lidt åbenlys, så er forsøget med at få en historie ind i et kampspil faktisk lykkedes bedre end for mange af de andre spil i genren.
Gameplay:7.0
Grafik:8.0
Online:7.5
Holdbarhed:7.5
Overall 7.8
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.