Devil May Cry 3: Dante's Awakening

Anmeldt af: - 30. marts 2005 - kl. 09:08
Del denne artikel:
0 0

For tredje gang kan PS2-ejere nu tage kontrollen over Dante, der er halvt menneske og halvt dæmon. Og denne gang har Capcom formået at fange alt det gode fra etteren og give det nyt liv.

Dante’s Awakening tager udgangspunkt cirka et år før det første Devil May Cry’s handling. Dante har lige købt det lokale, der skal fungere som lejlighed og kontor for hans nyopstartede dæmonjæger firma.

Spillets handling starter med en cool video, hvor Dante får besøg af en mystisk mand, der kommer med en invitation fra Dante’s (onde) bror Vergil. Inden Dante når at svare manden, er han væk, og i stedet vrimler det ind med dæmoner bevæbnet med hver deres le.

Det skulle ikke være den store overraskelse, at Dante (selvfølgelig) klarer dæmonerne med stor lethed, og nu går jagten så ind på brormand Vergil.

Lidt facts om Dante’s liv:
Dante har ikke helt normale forældre. Hans far Sparda er en legendarisk dæmon, der vendte sig imod alle de andre dæmoner for at beskytte menneskeheden. Dante’s mor er en engel, og hun fik sammen med Sparda to sønner: Dante og Vergil. Men, hvor Dante valgte at bruge sine mange kræfter til at kæmpe for det gode, gik det lidt den modsatte vej for Vergil, som (hvis du ikke har gættet det) valgte at bruge sine kræfter på det onde.

Gameplay
Devil May Cry er et action/adventurespil i stil med Tomb Raider spillene.

Man styrer Dante rundt ved hjælp af den venstre analog stick. Undervejs i banerne møder man utallige monstre og andet godt, der trænger til en god gang øretæver (eller ass-whoopping, som de siger i USA).
Devil May Cry 3

Disse øretæver kan man give ud enten ved hjælp af Dante’s enorme sværd eller hans trofaste pistoler Ebony og Ivory. Og det er faktisk rigtig nemt – man bruger sværdet ved at trykke på ∆, og man bruger pistolerne med □. I løbet af spillet får man så andre typer sværd og skydevåben, blandt andet en shotgun, og her er 3’eren nyskabende i forhold til de to tidligere spil.

Man kan nemlig denne gang skifte mellem de forskellige skydevåben og sværd i realtime. Ønsker man for eksempel at skifte mellem pistoler og shotgun, så trykker man bare en gang på L2, og så er våbnet skiftet.

Denne måde at skifte mellem våben på giver et rigtigt dejligt flow i spillet, da man ikke hele tiden skal ind i menuen for at skifte mellem de forskellige våben.

Orbs:
Som man så det i de to tidligere spil, kan man samle forskellige orbs, som er nogle farvede krystalhoveder, der har forskellige egenskaber. Hver gang man dræber en fjende, modtager man nogle røde orbs, der kan bruges imellem banerne til at købe nye items, opgradere skydevåben eller lære nye tricks med.

Finder man en gul orb, kan denne bruges til at få en continue, hvis man skulle gå hen og dø. Derudover kan man finde blå orbs, der forlænger ens livsmåler (dvs. man får mere energi).

Devil Trigger:
Efterhånden som man kommer ind i spillet, finder man nogle forskellige amuleter, der giver Dante forskellige dæmoniske kræfter. Når man så har valgt, hvilken amulet, man vil bruge, så ”optjener” man energi, hver gang man dræber en fjende. Denne energi kan man så bruge til at gå ind i en tilstand, hvor man transformeres til en dæmon.

Når man er i denne tilstand, giver man mere skade med sit sværd, og ens pistoler skyder nu med nogle særlige energikugler. Desuden får man senere også muligheden for at flyve en smule.

Cirkus-artisten Dante:
Som ordet ”cirkus-artist” nok afslører, så kan Dante stadig en del akrobatiske tricks såsom at løbe lodret op ad en mur, sætte fra og affyre adskellige skud med pistolerne, inden man igen lander på jorden.

Derudover kan man løbe vandret hen ad vægge, skubbe fra og dermed undvige nogle af de mange fjender og samtidig (igen!) få affyret en masse skud i processen.

Devil May Cry 3

Grafik
Grafikken i Devil May Cry 3 er en af spillets største fordele, da den er noget af det bedste set i den type spil.

Med dette mener jeg ikke, at spillet er så realistisk, som virkeligheden – for det er det på ingen måde. Nej jeg mener, at de grafiske designere har gjort meget ud af at fange den helt rigtige gotiske stemning i spillet. Og man må sige, at de har klaret opgaven med glans.

Karakterdesignerne har også klaret deres job rigtig flot og skabt nogle rigtig stemningsfulde karakterer – både fjender såvel som Dante og Lady.

Alt i alt har folkene bag spillets grafiske flade brugt megen tid og arbejde på at gøre grafikken så stemningsfyldt og fængende som overhovedet muligt. Dette ser man blandt andet ved den (tilsyneladende) manglende grænse mellem spildelen og filmens mellemsekvenser.

Lyd
Spillets lyd er ganske enkelt fantastisk. De forskellige stemmeskuespillere udfører deres roller perfekt, og de er med til at levere en rigtig god stemning i de mange film, der er i spillet. Desuden føler man, at Dante bliver mere og mere cool for hver gang, han fyrer en smart bemærkning af. Blandt andet bliver man rigtig overrasket over Dante’s coolness, da han møder en meget (!) stor trehovedet hund.

Musikken i DMC3 er også udvalgt meget omhyggelig og byder for det meste på en god gang heavy-rock, der passer rigtig godt til spillets stemning.

Devil May Cry 3Holdbarhed
Devil May Cry 3 er et rent singleplayer spil uden nogen form for online- eller linkfeature. Til gengæld er spillets sværhedsgrad tilpasset så det lige præcist er så svært, at man ikke kan gennemføre alle banerne i en køre uden at dø.

For eksempel kan man ikke vælge sværhedsgrad, når man starter et spil, men der bliver derimod låst op for en Easy-mode efter man er død et par gange (denne anmelder døde 2 gange inden der blev låst op for Easy-mode).

Men Devil May Cry 3 er som sagt kun et singleplayerspil, og derfor skal man være mere end en almindelig fan af serien for at ville spille det igennem flere gange, når man først har gennemført det en gang.

Overall
Alt i alt er Devil May Cry 3 en værdig efterfølger til de to første spil i serien. Man kan dog frygte lidt, at fans af genren ikke vil købe 3’eren på grund af den skuffelse 2’eren var. Men var du en af dem, der var helt vild med det første Devil May Cry men blev utrolig skuffet over 2’eren, så kan undertegnede forsikre dig om, at Devil May Cry 3 er lige så fantastisk som etteren.

Alle de ting, der var ”i vejen” med toeren, er nu fjernet, og Dante er igen klar til at uddele øretæver og fylde onde dæmoner med bly. Og han gør det stadig med den samme coolness og attitude, som vi har set det før – Dante er dæmon-jægernes svar på John Rambo.
Gameplay:9.0
Grafik:9.0
Online:
Holdbarhed:7.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.