Diablo 3: Ultimate Evil Edition

Anmeldt af: Hoder Jensen - 16. september 2014 - kl. 17:38
Del denne artikel:
0 0

Diablo har fundet sin vej til PlayStation 4, og han har taget nogle af sine venner med i en udgave af spillet der er fyldt med helte, dæmoner, skatte og ekstra mange mørke huler at udforske.

Diablo på konsol, det var næsten noget man kunne grine af for et par år siden, og det var helt sikkert utænkeligt da Diablo spil-serien var ung, men efterhånden som spilbranchen har udviklet sig på konsollerne, blev det en realitet sidste år, da Diablo 3 udkom til bl.a. PlayStation 3. Nu er Diablo 3 så klar til de nye konsoller, deriblandt naturligvis også PlayStation 4, og denne gang med et ekstra kapitel fra udvidelsen Reaper of Souls.




Da Diablo 3 udkom til PC tilbage i 2012 tiltrak det stor opmærksomhed, men desværre for Blizzard var det ikke helt uden problemer, bl.a. fordi udvikleren havde bestemt, at spillet skulle være online for at kunne afvikles, hvilket i starten gav en del udfordringer. Blizzard fik dog styr på de tekniske problemer, og selv om Diablo 3 blev pænt modtaget, var det også tydeligt at spillet ikke fungerede godt i det lange løb, noget som ellers er spil-seriens kendetegn. Spillets loot-system var ikke helt tilfredsstillende, da der var for langt imellem godt udstyr, og der var ikke nok interessant indhold efter historien var gennemført. Spillets auktionshus var også et problem, da det underminerede det i forvejen svage loot-system, fordi det var for let at betale sig til godt udstyr i stedet for at spille sig frem til det. Blizzard tog konsekvensen af dette og har lavet mange tilpasninger til spillet over de sidste par år, hvor ikke mindst lukningen af auktionshuset og en komplet overhaling af spillets loot-system i forbindelse med udgivelsen af Reaper of Souls til PC forbedrede spillet gevaldigt. Disse mange ændringer er naturligvis også at finde i konsoludgaverne, og Diablo 3: Ultimate Evil Edition er derfor et meget finpudset spil og muligvis et af de bedste hack’n’slash spil på markedet.




Men nu handler hele spillet ikke kun om at finde glitrende nyt udstyr, Diablo 3 byder naturligvis også på en historie, der naturligt nok har rødder fra de første spil i serien. Nye spillere vil dog ikke have nogle problemer med at starte med Diablo 3, da man bliver fint introduceret til verdenen Sanctuary i gennem Blizzards flotte filmsekvenser. Historien åbner med en kraftfuld lyskilde, der bryder ud af himlens skydække og styrter ned i en katedral, hvor det efterlader et stort hul opslugt af flammer. Ved hullet står en ung pige, der skriger ud efter sin onkel, som er forsvundet ned i det brændende hul. Hvad der ramte katedralen vides ikke da Diablo 3 starter, men ret hurtigt bliver det tydeligt, at det har vækket noget forfærdeligt, da byen Tristram igen rammes af levende døde og andre monstre fra helvedet, og det er her man træder ind i spillet med sin helt eller heltinde.




Man får valget imellem seks klasser til at skabe sin karakter, der kan være af begge køn. De seks klasser er heksedoktor (Witch Doctor), barbar (Barbarian), troldmand (Wizard), munk (Monk), dæmonjæger (Demon Hunter) og korsridder (Crusader). Den sidste klasse er ny og stammer fra det originale Diablo 3 spil, korsridderklassen blev introduceret i Reaper of Souls udvidelsen. De seks klasser er ganske anderledes fra hinanden og tilbyder så bred variation, at man let kan finde én, der passer til den spillestil, man bedst kan lide. Man har dog ikke mulighed for meget tilpasning i starten, men det kommer efterhånden som man stiger i graderne og låser op for nye muligheder i de forskellige klasser.

Med spillet i gang støder man ret hurtigt på de første monstre, men man bliver skånsomt introdukseret til styringen, der naturligvis sker med DualShock 4 controlleren. Dette er et meget anderledes styreredskab end mus og tastatur, som spillet oprindeligt blev lavet til, men det er dog lykkedes Blizzard at konvertere styringen til DualShock 4 controlleren rigtig godt, og de mange knapper på en Dualshock 4 gør faktisk det meget let at udnytte de mange forskellige angreb samt egenskaber, som ens karakter råder over. Der gøres brug af en autolås, som låser ens angreb fast på en fjende, hvilket fungerer rigtig godt, og man har yderligere kontrol over hvad der skal låses fast på, hvis man ikke er tilfreds med det automatisk valg. En anden tilføjelse, som er ny for konsoludgaven, er muligheden for at kunne springe til siderne ved brug af højre analogstyrepind. I starten virker det ikke særligt nødvendigt, men senere hen, hvor fjenderne slår meget hårdere, bliver det særledes nyttigt og tilføjer endnu mere action og dynamik til spillet.





Diablo 3 er som tidligere nævnt et hack’n’slash og i denne udgave, som indeholder hele 5 kapitler, er der rigeligt med spilletid. Som man begiver sig igennem kapitlerne og historien udvikler sig, bliver man mere og mere kraftfuld efterhånden som man stiger i level, finder bedre våben og får adgang til nye evner. Man har som absolut minimum 10 timers spilletid første gang man går igennem hele spillet, men så har man også skyndt sig igennem. Undertegnede fik omkring 20 timers spilletid ud af første gennemspilning. Man kan holde sig til hovedhistorien i spillet, men så går man glip af vigtigt ekstraindhold. Spillet indeholder mange ekstra missioner og områder, som man frivilligt kan udforske. Dette ekstra indhold giver ikke kun mere spilletid men også et dybere indblik i historien i Diablo 3. Blizzard skal have ros for at have lagt ordentlige stemmer på de mange fortællinger i spillet og ikke bare har ladet det være en bunke tekst, man selv skal læse igennem, som mange andre spil i RPG-genren gør. Naturligvis giver det ekstra indhold også chancen for at man kan finde nyt udstyr, man skal netop ikke glemme, at en meget stor del af Diablo 3 er fornøjelsen ved hele tiden at kunne forbedre sin karakter med bedre udstyr.
Når man får nyt udstyr, kan man naturligvis sammenligne med det gamle grej ved at kigge på, hvordan ens karakters tal ændres, når det nye tages i brug. Men hvis man ønsker en hurtig bedømmelse, så har Blizzard tilføjet et system, der bedømmer udstyret på 3 faktorer, nemlig hvordan ens slagkraft, beskyttelse og liv bliver påvirket. Systemet er ikke perfekt, men det er en god tilføjelse, da det giver en hurtig ide om, hvor godt ens nye udstyr er og om man skal tage et nærmere kig på det, sælge det for guld eller lave det om til redskaber til at bygge andet udstyr med.




Man kan udvikle sin karakter til level 70 - noget de færreste dog vil opnå under selve historien - og faktisk er der yderligere 800 levels man kan ligge oven i, når man har ramt de første 70. Disse ekstra levels hedder Paragon Levels og tilføjer endnu mere styrke til ens karakter, så der hele tiden er en årsag til at tjene mere XP. Når man har gennemført spillet, har man også flere muligheder end bare at starte forfra. Man kan forsætte sit spil i Adventure Mode og bestemme sværhedsgraden. Når man skruer op for sværhedsgraden, får man både mere XP og guld, men samtidig er chancen for, at der dropper bedre udstyr fra fjenderne, også blevet forhøjet, så hvis man vil udvikle sin karakter, skal man prøve de forskellige sværhedsgrader af, og der er hele 10 forskellige sværhedsgrader, hvor de sværeste kræver en karakter, som der er lagt mange timers arbejde i. Man kan naturligvis også vælge at lave en ny karakter og give sig i kamp med spillet igen, men Adventure Mode vil være det naturlige valg for mange, da den tager udvalgte områder fra de 5 kapitler og tilføjer en række minimissioner. Adventure Mode er en glimrende tilføjelse til spillet og en god måde at forbedre sin figur på. Det kan også anbefales, at man bruger tid på Nephalem Rifts, hvor raten af godt udstyr man kan finde er meget højere end i resten af spillet. Nephalem Rifts er ikke noget man kan tilgå hele tiden, da man skal låse op for dem, men hvis man går sammen med et par venner og deltager i hinandens Nephalem Rifts, så kan man på den måde få indsamlet masser af godt udstyr.




Netop det at spille sammen med venner er en af Diablo 3’s store styrker. Man kan spille op til 4 personer samtidig og hoppe ind og ud af spil helt flydende. Spillet justerer automatisk op og ned for sværhedsgraden, alt efter hvor mange der er i et spil. Så selvom monstrene bliver hårdere, når man er flere i et spil, så bliver gevinsterne også bedre, og hvis man nu skulle dø, kan man også genoplive hinanden, hvilket kan være nyttigt i bosskampe, hvor man ellers skulle starte forfra hvis man spillede alene. Man kan spille sammen med ens PSN venner eller man kan spille med fremmede, og man kan endda spille det helt offline, det vil sige med 4 spillere på samme konsol i samme stue - noget som ikke er muligt i PC-udgaven. Det kan dog blive en smule uoverskueligt nogle gange, når man er samlet 4 personer på skærmen med 50 fjender.

En anden tilføjelse til konsoludgaven af Diablo 3 er ”Nemesis” fjender, som er en type fjende, der kan teleportere ind i ens spil på et tilfældigt tidspunkt, når den har besejret en af dine venner på PSN. Inden det sker begynder ens DualShock 4 at vibrerer mere og mere, og lige pludselig popper en portal frem og ud springer et monster, som man skal nedlægge. Hvis det lykkes, bliver man belønnet med en masse loot samt en gave, som man kan sende til den ven, som monstret oprindeligt dræbte. Hvis det ikke lykkes og man selv bliver dræbt, så finder monstret en anden person fra ens venneliste at genere, og sådan forsætter det indtil nogen formår at hævne alle de nedlagte personer.




Diablo 3 til PlayStation 4 kører i 1080P og 60 FPS lige meget hvor mange fjender der er på skærmen. Dette betyder, at styringen er meget solid, og selvom Diablo 3 ikke nødvendigvis er det flotteste spil, er det nu et ganske pænt spil der har meget dynamiske landskaber med bygninger der smuldrer rundt omkring en, møbler der splintrer, når man rammer dem, og flotte lyseffekter fra de levende omgivelser. Det hele bæres af et udmærket klassisk Diablo-soundtrack og med gode lydeffekter fra våbnene og fjenderne. Til sidst er det værd at bemærke, at stemmeskuespillet er gennemført hele vejen igennem spillet.



Diablo 3: Ultimate Evil Edition er ganske enkelt glimrende. Man får et meget finpudset spil med tonsvis af indhold, hvor der venter rigtig mange underholdende timer, ikke kun på grund af den pæne længde på historien men bestemt også på grund af tilføjelsen af den glimrende Adventure Mode, der venter når man har gennemført historien. Man får adgang til 6 klasser, og med tilpas stor forskel på dem er der rig mulighed for at bruge mange timer på at finde den rette karakter og det perfekte udstyr, hvis man er typen der går op i at spille til perfektion.
Denne udgave kører perfekt på PlayStation 4, man kan let spille det sammen med andre både online eller lokalt, og konsoludgaven har endda fået tilføjet nogle ganske fine funktioner, der ikke er at finde på PC. Så selvom man skulle have spillet det på PC før, så kan Diablo 3: Ultimate Evil Edition kraftigt anbefales både til nye og gamle Diablo-spillere.
+ Velbalanceret og fængende gameplay, kører perfekt, god multiplayer, let styring og masser af indhold til mange timer.
Historien er ikke den mest interessante, det kan blive lidt uoverskueligt til tider hvis man spiller 4 sammen.
Gameplay:9.5
Grafik:8.5
Online:9.0
Holdbarhed:9.0
Overall 9.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.