ESPN NHL Hockey 2K4

Anmeldt af: - 27. april 2004 - kl. 21:56
Del denne artikel:
0 0

En ny version af Sega's NHL, og søreme om ikke det endnu engang holder.

Sidste år kom Sega på markedet med deres 2K3 serie, der bestod af et NBA-, et NHL- og et NFL-spil. For ikke så længe siden bragte vi her på CONSOLE.DK anmeldelser af de nyeste opdateringer af ESPN’s NBA og NFL spil. Nu er turen kommet til ESPN seneste ishockey spil, som har titlen: ESPN NHL Hockey 2K4 (fremover omtalt som NHL 2K4).

Som titlen hentyder til, er spillet efterfølgeren til NHL 2K3 og byder selvfølgelig på opdaterede holdlister, nye features, bedre grafik og lidt ekstra guf. Spillet bliver udviklet af ESPN Games og udgivet af Sega. ESPN-serien er Sega’s modstykke til EA’s Live-serie – men det spiller ingen rolle for dette spil.

Gameplay
I anmeldelsen af ESPN NBA Basketball 2K omtalte vi et nyt system kaldet Isomotion. Dette system er også en ny feature i NHL 2K4 og virker ved, at man kan lave forskellige finter, som f.eks. pludselige opbremsninger og sidestepping?!

Disse finter laver man ganske enkelt ved at dreje den højre analog stick på sit joypad til forskellige positioner – bevæger man f.eks. stick’en ned mellem kl. 5 og kl. 8 (hvis man bevæger stick’en i urets retning), så foretager den spiller, man kontrollerer, en fuld opbremsning.

På denne måde har man en god måde at snyde sin modstander på – dog skal det nævnes, at de computerstyrede spillere er noget sværere at snyde, end hvis man f.eks. spiller mod nogle venner.

Som i NBA udgaven er der i NHL 2K4 nogle små minspil, som man kan fornøje sig med. Blandt andet er der et minispil, hvor man kan spille to-mod-to, og NHL 2K4 byder også på nogle såkaldte Skills Competitions. Her kan man dyste i forskellige konkurrencer, som er baseret på virkelige konkurrencer, der bliver afholdt hvert år i NHL’s All-Star Weekend. De forskellige konkurrencer er spredt over kategorier som: Hastighed og Præcisions skydning.

Grafik
ESPN NHL Hockey 2K4 er, som så mange andre sportspil, baseret på motion capture - og det virker upåklageligt. Man bliver hurtig grebet af den flotte grafik og det høje tempo, som spillet leverer. Der er ingen store grafikfejl, som det er set før i sportspil, hvor nogle spillere kan bryde fysikkens love og lave ting, som ser så forkerte ud, at man som spiller bare ved, at det er en fejl.
Spillernes bevægelser virker rigtig godt, og heller ikke her er der nogle fejl, der skaber en opfattelse af, at udvikleren har hastet spillet gennem processerne.
Et sted, hvor man virkelig kan se detaljegraden og den flotte grafik er, når to spillere ryger i en nævekamp med hinanden (som regel efter en hård tackling) – så zoomer kameraet ind på de to spillere, og man kan nu styre den spiller fra ens eget hold, som var det et beat’em-up som f.eks. Tekken. I slåskampene kan man se, hvor flot og gennemført det hele er lavet, og desuden er kampene meget morsomme og er med til at levere et positivt indtryk.


Lyd
Desværre er der ikke så meget at sige om lyden i NHL 2K4. Sådan er det som regel med sportspil, men udviklerne er ved at komme efter det ved at udvikle området hele tiden. I NHL 2K4 er lydeffekterne rigtig gode – man føler sig, som om man er til stede i hallen, når man hører lyden af en hockeystav ramme pucken med en utrolig kraft.
Som læser af denne anmeldelse eller spiller af spillet, skulle man gerne få det indtryk, at det er de ”små” ting, der skaber spillet – og det er det også. Når man ikke har spillet et hockey spil som dette før, ved man ikke, at noget så simpelt som lyden af skøjter, der bremser hårdt op på isen, kan være med til at fuldende en spiloplevelse og gøre oplevelsen næsten perfekt.

Musikken er der ikke så meget at sige om – andet end at man hurtig vælger at slå den fra, så man istedet kan nyde de mange gode lydeffekter.
En ting, som er et tilbagevendende problem ved sportspil, er kommentatorene. De to ishockey-eksperter, som udviklerne har fået til at indtale forskellige kommentarer, bliver alt for hurtigt kedelige, fordi de hele tiden gentager sig selv. Dette problem er til stede i alt for mange sportsspil, og det er en skam.

Holdbarhed
En anden stor styrke ved NHL 2K4 er muligheden for at bruge 2 multitaps og derved spiller op til 8 spillere! Dette gør spillet et must for små grupper af venner, der er bidt af ishockey.

Spiller man alene, skal man ikke være bange. Man kan sagtens få mange spiltimer ud af NHL 2K4, selvom man spiller alene. Grunden til, at man kan dette, er de mange små minispil og muligheder, der er gemt i singleplayer delen.

Blandt andet er der mange forskellige rekorder og milepæle, som en spiller kan bruge en del spilletimer på at slå.

ESPN NHL Hockey 2K4 er også et rigtig godt hockeyspil, hvis man aldrig har spillet den type spil før. Dette kommer til udtryk via tre forskellige controller-layouts: Beginner, Intermediate og Advanced – som giver helt nye spillere mulighed for at starte med simple kommandoer og dernæst arbejde sig op til det advancerede og mere ”uddybende” controller-layout.

Overall
Alt i alt er NHL 2K4 et rigtig godt hockeyspil uden nogen andre konkurrenter end EA’s bud. Spillet leverer mange timers underholding til både fans af sporten og spillere, der aldrig har set eller prøvet ishockey før. Desuden gør muligheden for 8 spillere også levetiden længere og bedre, da man kan spille sammen med tre venner mod 4 andre venner og lave små turneringer mod hinanden.

Gameplay:9.0
Grafik:8.0
Online:
Holdbarhed:8.0
Overall 8.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.