LEGO: Pirates of the Caribbean

Anmeldt af: Martin Grænge Hansen - 19. maj 2011 - kl. 13:54
Del denne artikel:
5 0

Pirateskibet stævner ud på nye klodsede eventyr og vi sejler med.

Store filmsucceser som Batman, Indiana Jones, Star Wars og Harry Potter har allerede været under kærlig klodsbehandling af engelske Traveller’s Tales, så det var vel egentlig kun et spørgsmål om tid, før de populære Pirates of the Caribbean-film også skulle blive genstand for en ”LEGOficering”. Det er nu sket, og der er som altid lagt op til solid platformunderholdning, der desværre stadig lider under en lidt klodset styring.
Lego: Pirates of the Caribbean er skåret efter den, efterhånden, ret klassiske LEGO-spilformel. Det betyder, at alle kapitler i fortællingen om Jack Sparrow, Will Turner og deres rakkerpak, der sejler rundt i de caribiske farvande, er blevet stuvet sammen i en fin kapitelinddelt pakke. Denne pakke gemmer på de bedste og mest mindeværdige scener fra de tre første Pirates-film samt den helt nye ’I ukendt farvand’, der får premiere i de danske biografer i løbet af den næste uges tid.

Vi har at gøre med et platformspil i stil med Super Mario eller Ratchet & Clank og selvom LEGO-piraterne aldrig helt formår at fange den finesse som førnævnte eksempler har, så er der stadig tale rigtig fin underholdning. Det er det primært fordi LEGO-udviklerne ikke er bange for at bryde lidt med den klassiske formel. Pirates-universet der i forvejen er spækket med sære udskud og skønjomfruer, lægger i den grad op til kreativt banedesign – et design der spreder sig ud over jungler, sørøverskibe og havnebyer, hvor der både skal klatres i master, graves efter skatte, rides på grise og kæmpes imod bæster i alle mulige afskygninger.
Charmen og humoren er præcis så lunefuld som den plejer at være, og selvom alle figurerne udelukkende udtrykker sig ved brug af fagter og mimik, så vil de fleste ikke kunne lade være med at gnægge en smule af den meget simple humor. At figurerne ikke siger et eneste ord betyder dog også, at det til tider kan være lidt svært at følge med i historien. Man fornemmer, at udviklerne har taget det som en selvfølge, at spilleren har set filmene og derfor ved, hvorfor Jack og Will rejser til Tortuga – og det vil sikkert også være tilfældet for de fleste. Alligevel føler jeg dog, at jeg især blev hægtet lidt af, da jeg gav mig i kast med den del af spillet, der gengiver den fjerde film i serien. Det er som sådan ikke noget, der er ødelæggende for oplevelsen, men kan man godt lide, at der er en fortælling, der binder det hele lidt sammen, så kan man godt blive lidt skuffet. Musikken skuffer dog på ingen måde – har man lavet noget rigtig piratagtigt, så giver det lige det hele en ekstra tand, at det velkendte Pirates-tema strømmer ud af højttalerne. Musikken er præcis ligeså så storslået som i filmen og klart en af spillets største forcer.

Der er igen et utal af forskellige figurer, man kan åbne op for, og hver af disse har deres egen unikke færdighed. Jack Sparrow har eksempelvis den fordel, at han ved hjælp af sit kompas kan finde frem til skjulte skatte eller genstande, der er nødvendige for at løse spillets mange gåder. Andre figurer kan reparere maskiner, skyde med pistoler, grave begravede klodser fri eller hoppe ekstra højt, således at man kan nå områder, der før var utilgængelige. Der er et hav af forskellige Lego-mænd og –kvinder, der kan rekrutteres, og det vil være nødvendigt at trække på alles færdigheder, hvis man vil finde alle de skjulte skatte, der ligger begravet på tværs af de mange baner. Sværhedsgraden synes ikke at være voldsomt høj, hvilket gør spillet anbefalelsesværdigt for selv de mindste. Alligevel er udfordringen dog så tilpas høj, at det ikke bare bliver et stormløb for de mere garvede gamere.
Når man bevæger sig rundt i banerne, kan det være lidt af et arbejde at holde styr på en flok af otte forskellige figurer, der alle har deres egen unikke egenskab. At skifte figur er ret simpelt, men hele oplevelsen bliver alligevel en hel del mere flydende (og ikke mindst underholdende), hvis man spiller sammen med en ven. Det kan dog stadig kun lade sig gøre, hvis man sidder i samme sofa, og selvom mange fans nok ville mene, at det efterhånden var på høje tid, at Lego-serien tog skridtet online, så er det altså ikke tilfældet i denne omgang.

LEGO: Pirates of the Caribbean skuffer bestemt ikke når det kommer til humor, charme og gameplay. Banedesignet er til tider ret opfindsomt, men andre gange kan det også minde ret meget om noget, som vi har set i tidligere LEGO-spil. Spillet lider stadig under en række af de fejl, der har præget de tidligere spil, hvilket betyder, at man kommer til at springe ufrivilligt i døden nu og da, da ens figur ikke altid bevæger sig derhen, hvor man havde planlagt det. Det er også nødvendigt, at man besøger de samme baner et par gange, hvis man har planer om at indsamle alle skjulte skatte, da visse områder ganske enkelt ikke er tilgængelige første gang, du besøger banerne. Disse ting er noget som fans af serien har lært at leve med, og det er nok også primært dem, som Lego: Pirates henvender sig til.
Har du allerede spillet et af de tidligere LEGO-spil, så ved du præcis, hvad du kan forvente dig af LEGO: Pirates of the Caribbean. Med undtagelse af omgivelser og figurfærdigheder er der ikke meget nyt under solen i denne omgang, men det gør egentlig ikke det store. Der er stadig tale om rigtig fin platformunderholdning for børn i alle aldre, der bliver leveret med en simpel fald-på-halen komik, der vil tiltale de fleste. Spillets tilgængelighed er på én gang dets fordel og ulempe. Formularen er efterhånden blevet testet en hel del, og du kan meget vel være mættet af LEGO-kreationer og de uendelige mængder af LEGO-mønter der venter på at blive indsamlet på tværs af de 20 baner. Er du det, så kan du sagtens lade LEGO-piratskibet sejle ud på eventyr uden at hoppe ombord. Er du sulten efter mere LEGO, eller du har endnu ikke prøvet et LEGO-spil, så var det måske på høje tid? ... Yaaaar!

Gameplay:7.0
Grafik:6.5
Online:-
Holdbarhed:7.0
Overall 7.0
Log ind og stem
0
Der er endnu ingen der har stemt på denne hvis du kunne lide denne anmeldelse..
Køb spillet - og støt PSlife
Del denne artikel:
Kommentarer
Du skal være logget ind for at kunne læse og skrive kommentarer.